icon

Je bezpečné posúvať menštruáciu tabletami?

Dnes o 08:33

Nikdy som si zatiaĺ cyklus neposúvala.Počas dovolenky cez leto mi vychádza,že to dostanem asi hneď na začiatku a ideme na 2 týždne.Tak premýšľam,či je to vôbec možné si tak dlho posúvať-3 dni pred MS +14dní. Prvé 3 dni mávam silné, bolesti. Ale čo čìtam skúsenosti sú viac zlé ako dobré a nechcem si rozhádzať cyklus .Máte skúsenosť s niečím,čo mi aspoň oslabí krvácanie? Napr.tá šťava z citróna vo veĺkom množstve.

anonym_22e667
Dnes o 08:35

Ak by fungovala stáva z citróna tak by nemuseli vymyslieť tabletky
Ja mam dobre skúsenosti.

marsmykkok
Dnes o 08:38

@anonym_autor Ja som to mala asi 5 krát už, nikdy mi to cyklus nerozhádzalo a vždy som menzes dostala na tretí deň po vysadení. Ale odporúčam posunúť cyklus mesiac pred dovolenkou alebo aj dva, lebo nie je dobré tie tabletky kombinovať s alkoholom a plus zavodňujú takže ani v plavkách nebudeš dobre vyzerať a napríklad mňa po nich kvôli tomu zavodňovaniu bolia nohy. Práve som včera brala poslednú 10-ty deň a posledné 2 ma už dosť bolia nohy.

autor
Dnes o 08:40
@marsmykkok

@anonym_autor Ja som to mala asi 5 krát už, nikdy mi to cyklus nerozhádzalo a vždy som menzes dostala na tretí deň po vysadení. Ale odporúčam posunúť cyklus mesiac pred dovolenkou alebo aj dva, lebo nie je dobré tie tabletky kombinovať s alkoholom a plus zavodňujú takže ani v plavkách nebudeš dobre vyzerať a napríklad mňa po nich kvôli tomu zavodňovaniu bolia nohy. Práve som včera brala poslednú 10-ty deň a posledné 2 ma už dosť bolia nohy.

@marsmykkok Presne preto rozmýšĺam,či by to vôbec šlo.Ja by som musela 16 až 17 dní brať .Aj keby som si posunula mesiac pred tým.

marsmykkok
Dnes o 08:42
@anonym_autor

@marsmykkok Presne preto rozmýšĺam,či by to vôbec šlo.Ja by som musela 16 až 17 dní brať .Aj keby som si posunula mesiac pred tým.

@anonym_autor Jasné, posúvala som už aj o 2 týždne a brala cca 16 dní a v pohode. Len fakt treba cyklus alebo dva pred dovolenkou.

autor
@marsmykkok

@anonym_autor Jasné, posúvala som už aj o 2 týždne a brala cca 16 dní a v pohode. Len fakt treba cyklus alebo dva pred dovolenkou.

@marsmykkok Ďakujem.

bg92

ja mam bolestivu menstruaciu, ale radsej ju na dovolenke dostat a dat si tie 2-3 dni ibalgin ako posuvanie - bola som na dovolenke nonstop pocas brania tych tbl nafuknuta so vsetkymi priznakmi pms (nervozna kopka hormonalna). ale na teba to moze posobit inak.

autor
Dnes o 08:43
@bg92

ja mam bolestivu menstruaciu, ale radsej ju na dovolenke dostat a dat si tie 2-3 dni ibalgin ako posuvanie - bola som na dovolenke nonstop pocas brania tych tbl nafuknuta so vsetkymi priznakmi pms (nervozna kopka hormonalna). ale na teba to moze posobit inak.

@bg92 Chcela som si posunúť už v máji.2 mes.vopred.

bg92
Dnes o 08:45

tak vyskusaj, mne to cyklus nerozhadzalo, dalsiu ms som dostala s normalnym ostupom.

kiki68
Dnes o 08:47

@anonym_autor mozes to kludne dlhsie posunut, mne 2,5 tyzdna posuvali kvoli operacii. V den operacie sa vysadilo, nakolko islo o gyn operaciu. Ja som bola predtym na dovolenke a potapala som. Nikto neriesil, proste sa muselo posunut a hotovo

marsmykkok
Dnes o 08:47

A inak beriem ich aj tak často preto že často si plánujem dovolenku aj v strede cyklu s rezervou, ale napríklad ak som chorá alebo neviem prečo stane sa raz za rok-dva že menzes príde aj po mesiaci a pol až dvoch, teda výkyvy mávam, ale nikdy mi tieto tabletky cyklus nerozhádzali.

kiki68
Dnes o 08:49
@bg92

@bg92 ja som ako mlada mala raz posunut a to boli neustale hnacky a nafukovanie a potom ako 33 rocna a to uz som nemala nic z toho, ale ze vobec nic. A to som mala na vajecniku 8cm cystu ako bonus, kvoli nej sa posuvalo

anonym_34e733
Dnes o 09:32

ja som si bežne posúvala cyklus Norethisteronom, a všetko bolo vždy v poriadku, posúvala som si napr. aj vyše 2 týždne. ako odporúčajú hore baby, je lepšie si to posunúť o mesiac alebo dva vopred, lebo človek vie byť z toho celkom nafúknutý, ale často som brala tabletky aj na dovolenke (lebo mám silnú bolestivú menštruáciu trvajúcu osem dní) a bolo to ok. nebála by som sa vôbec byť tebou. 🙂

kiki68
Dnes o 09:42
@anonym_34e733

ja som si bežne posúvala cyklus Norethisteronom, a všetko bolo vždy v poriadku, posúvala som si napr. aj vyše 2 týždne. ako odporúčajú hore baby, je lepšie si to posunúť o mesiac alebo dva vopred, lebo človek vie byť z toho celkom nafúknutý, ale často som brala tabletky aj na dovolenke (lebo mám silnú bolestivú menštruáciu trvajúcu osem dní) a bolo to ok. nebála by som sa vôbec byť tebou. 🙂

@anonym_34e733 problem je, ze mne sa cyklus ten dalsi po posunutom hned napr vratil naspat na presny den a este aj hodinu 😂🙈 Proste som rano o 6:00 dostala a bolo a dalsi tiez ako hodinky. Len toto clovek nevie, ze ako telo zareaguje

marsmykkok
Dnes o 11:28
@bg92

@bg92 Len vieš ako to je, keby dostane prvý deň na dovolenke nejaké 2 dni sa obmedzí, potom už také silné bolesti a krvácanie nebýva tak dalšie zvládne a viac ako polku dovolenky je bez menštruácie. Len príde stres, zmena prostredia a nepríde ani prvý ani druhý deň na dovolenke, bude sa stále kontrolovať a nakoniec dostane v strede dovolenky a bude mať do konca... Ja som si raz neposunula, mala som dostať týždeň pred dovolenkou, samozrejme bolesti prišli a menzes nikde, nepomohlo ani víno ani horúce kúpele, dostala som nakoniec v deň odletu na dovolenku-aspoň tak teda že prvý deň som cestovala, druhý vydržala a bolo to ok. Ale proste zákon schválnosti vždy funguje, ak to človeku nevyhovuje dostane aj skôr, ak potrebuje dostať načas mešká to...