Je bezpečné posúvať menštruáciu tabletami?
Nikdy som si zatiaĺ cyklus neposúvala.Počas dovolenky cez leto mi vychádza,že to dostanem asi hneď na začiatku a ideme na 2 týždne.Tak premýšľam,či je to vôbec možné si tak dlho posúvať-3 dni pred MS +14dní. Prvé 3 dni mávam silné, bolesti. Ale čo čìtam skúsenosti sú viac zlé ako dobré a nechcem si rozhádzať cyklus .Máte skúsenosť s niečím,čo mi aspoň oslabí krvácanie? Napr.tá šťava z citróna vo veĺkom množstve.
@anonym_autor Ja som to mala asi 5 krát už, nikdy mi to cyklus nerozhádzalo a vždy som menzes dostala na tretí deň po vysadení. Ale odporúčam posunúť cyklus mesiac pred dovolenkou alebo aj dva, lebo nie je dobré tie tabletky kombinovať s alkoholom a plus zavodňujú takže ani v plavkách nebudeš dobre vyzerať a napríklad mňa po nich kvôli tomu zavodňovaniu bolia nohy. Práve som včera brala poslednú 10-ty deň a posledné 2 ma už dosť bolia nohy.
@anonym_autor Ja som to mala asi 5 krát už, nikdy mi to cyklus nerozhádzalo a vždy som menzes dostala na tretí deň po vysadení. Ale odporúčam posunúť cyklus mesiac pred dovolenkou alebo aj dva, lebo nie je dobré tie tabletky kombinovať s alkoholom a plus zavodňujú takže ani v plavkách nebudeš dobre vyzerať a napríklad mňa po nich kvôli tomu zavodňovaniu bolia nohy. Práve som včera brala poslednú 10-ty deň a posledné 2 ma už dosť bolia nohy.
@marsmykkok Presne preto rozmýšĺam,či by to vôbec šlo.Ja by som musela 16 až 17 dní brať .Aj keby som si posunula mesiac pred tým.
@marsmykkok Presne preto rozmýšĺam,či by to vôbec šlo.Ja by som musela 16 až 17 dní brať .Aj keby som si posunula mesiac pred tým.
@anonym_autor Jasné, posúvala som už aj o 2 týždne a brala cca 16 dní a v pohode. Len fakt treba cyklus alebo dva pred dovolenkou.
@anonym_autor Jasné, posúvala som už aj o 2 týždne a brala cca 16 dní a v pohode. Len fakt treba cyklus alebo dva pred dovolenkou.
@marsmykkok Ďakujem.
ja mam bolestivu menstruaciu, ale radsej ju na dovolenke dostat a dat si tie 2-3 dni ibalgin ako posuvanie - bola som na dovolenke nonstop pocas brania tych tbl nafuknuta so vsetkymi priznakmi pms (nervozna kopka hormonalna). ale na teba to moze posobit inak.
ja mam bolestivu menstruaciu, ale radsej ju na dovolenke dostat a dat si tie 2-3 dni ibalgin ako posuvanie - bola som na dovolenke nonstop pocas brania tych tbl nafuknuta so vsetkymi priznakmi pms (nervozna kopka hormonalna). ale na teba to moze posobit inak.
@bg92 Chcela som si posunúť už v máji.2 mes.vopred.
tak vyskusaj, mne to cyklus nerozhadzalo, dalsiu ms som dostala s normalnym ostupom.
@anonym_autor mozes to kludne dlhsie posunut, mne 2,5 tyzdna posuvali kvoli operacii. V den operacie sa vysadilo, nakolko islo o gyn operaciu. Ja som bola predtym na dovolenke a potapala som. Nikto neriesil, proste sa muselo posunut a hotovo
A inak beriem ich aj tak často preto že často si plánujem dovolenku aj v strede cyklu s rezervou, ale napríklad ak som chorá alebo neviem prečo stane sa raz za rok-dva že menzes príde aj po mesiaci a pol až dvoch, teda výkyvy mávam, ale nikdy mi tieto tabletky cyklus nerozhádzali.
@bg92 ja som ako mlada mala raz posunut a to boli neustale hnacky a nafukovanie a potom ako 33 rocna a to uz som nemala nic z toho, ale ze vobec nic. A to som mala na vajecniku 8cm cystu ako bonus, kvoli nej sa posuvalo
ja som si bežne posúvala cyklus Norethisteronom, a všetko bolo vždy v poriadku, posúvala som si napr. aj vyše 2 týždne. ako odporúčajú hore baby, je lepšie si to posunúť o mesiac alebo dva vopred, lebo človek vie byť z toho celkom nafúknutý, ale často som brala tabletky aj na dovolenke (lebo mám silnú bolestivú menštruáciu trvajúcu osem dní) a bolo to ok. nebála by som sa vôbec byť tebou. 🙂
ja som si bežne posúvala cyklus Norethisteronom, a všetko bolo vždy v poriadku, posúvala som si napr. aj vyše 2 týždne. ako odporúčajú hore baby, je lepšie si to posunúť o mesiac alebo dva vopred, lebo človek vie byť z toho celkom nafúknutý, ale často som brala tabletky aj na dovolenke (lebo mám silnú bolestivú menštruáciu trvajúcu osem dní) a bolo to ok. nebála by som sa vôbec byť tebou. 🙂
@anonym_34e733 problem je, ze mne sa cyklus ten dalsi po posunutom hned napr vratil naspat na presny den a este aj hodinu 😂🙈 Proste som rano o 6:00 dostala a bolo a dalsi tiez ako hodinky. Len toto clovek nevie, ze ako telo zareaguje
@bg92 Len vieš ako to je, keby dostane prvý deň na dovolenke nejaké 2 dni sa obmedzí, potom už také silné bolesti a krvácanie nebýva tak dalšie zvládne a viac ako polku dovolenky je bez menštruácie. Len príde stres, zmena prostredia a nepríde ani prvý ani druhý deň na dovolenke, bude sa stále kontrolovať a nakoniec dostane v strede dovolenky a bude mať do konca... Ja som si raz neposunula, mala som dostať týždeň pred dovolenkou, samozrejme bolesti prišli a menzes nikde, nepomohlo ani víno ani horúce kúpele, dostala som nakoniec v deň odletu na dovolenku-aspoň tak teda že prvý deň som cestovala, druhý vydržala a bolo to ok. Ale proste zákon schválnosti vždy funguje, ak to človeku nevyhovuje dostane aj skôr, ak potrebuje dostať načas mešká to...

Ak by fungovala stáva z citróna tak by nemuseli vymyslieť tabletky
Ja mam dobre skúsenosti.