Je krvácanie mimo menštruácie dôvod na obavy?
Baby na mňa sa poslednú dobu všetko sype tak ma prosím uteste že neumieram a áno viem nie ste gynekológ.
Bola som v júli na preventivke klasika robil mi sono a ster povedal že je všetko ok a ak bude v poriadku ster tak kontrola o rok. Od puberty mi mešká a menštruácia niekedy aj 2-3 mesiace gynekológ povedal uz dávno že je to ok že horšie je časté krvácanie a ak mi to vaši dá mi tabletky ale z nich som mala extrasystoly.
Ide o to že mi teraz meškala menstruacia asi dva mesiace a cca pred 3 týždňami som ju dostala ale to bolo také že v pondelok náznak len také spomenie večer raz minimum v utorok to isté ani som nevedela či to mám v stredu zas taký slabulinky výtok občas po wc a potom o niečo viac ale stále relatívne slabá lenze prešiel víkend a stále som to mala aj v pondelok utorok...potom som volala na gynekológiu o ster a tam mi povedala sestrička že mi tam vyšla taká ľahká dysplazia ale že to nie je nič vážne že sa to len sleduje a o pol roka mám prísť na ster zas. Medzitým som mala stále slabé spinenie tak som vo štvrtok volala zas že už mám menštruáciu okolo 9 dní slabú a dohodla som sa so sestričkou že ak to neprejde v stredu mám prísť. V piatok mi to ale prešlo tak som bola rada a neprišla som. Lenže neviem či to bolo potom piatok zas som po sexe po wc mala také slabé krvavé spinenie ale minimu chvíľku pripísala som to sexu prestalo to potom. A prešiel odvtedy asi týždeň a dnes na obed po wc zase jemnulinke krvavé spinenie ale nie moc a aj teraz večer keď som sa sprchovala trošičku a to som sex nemala. Mne je do revu nahováram si zas že mám rakovinu ale trochu ma ukludnuje že pred mesiacom bolo sono ok sestrička ma ukludnila že ten nález nie je vážny že to sa len sleduje a vie to ustúpiť samé ukludnite má aj vy ja uz sa pochovavam že nebudem a deťmi ale momentálne nemám čas ísť ku gynekologoci. Mali ste niekedy slabé spinenie mimo cyklu? Je to podľa vás vážne?
ten cas ku gynekologovi by som si nasla
9 z 10 ti tu napíše že nič sa nedeje, kľud ale pravdu pozná jedine tvoj lekár. Môžu to byť hormóny, zápal alebo niečo iné. V pondelok určite smer lekár, na pohotovosť to nie je.
9 z 10 ti tu napíše že nič sa nedeje, kľud ale pravdu pozná jedine tvoj lekár. Môžu to byť hormóny, zápal alebo niečo iné. V pondelok určite smer lekár, na pohotovosť to nie je.
@sisska96
@martinka17 nemám možnosť momentálne sa mi z práce nedá ísť a gynekológ má aj dovolenku mňa zaujímalo či mávate občas spinenie aj mimo menštruácie a nie že mi máte stanoviť dg ale dik
@nika_nika4495 najdi si cas na navstevu dr. To ze sono bolo v poriadku nie je zaruka ze vsetko je v poriadku. Nie vsetky nalezy su viditelne na sone
@nika_nika4495 najdi si cas na navstevu dr. To ze sono bolo v poriadku nie je zaruka ze vsetko je v poriadku. Nie vsetky nalezy su viditelne na sone
@vler čiže to môže byť rakovina? Alebo niečo vazne? Ako inak by mi niečo zistil keď na sone nie je vidno nič? Teraz sa budem bar ešte viac a to som chcela len ukľudniť
@vler čiže to môže byť rakovina? Alebo niečo vazne? Ako inak by mi niečo zistil keď na sone nie je vidno nič? Teraz sa budem bar ešte viac a to som chcela len ukľudniť
@nika_nika4495 nikto z nas ti nepovie co to moze alebo nemoze byt, bohuzial. A ja teda spinenie mimo cyklu nemam ale beriem antiku dlhe roky
A čo aj mi zas začína ms...je to teoreticky 25 deň cyklu pokiaľ by som rátala aj tie prvé tri dni čo bolo len občas za deň slabé spinenie ale tým pádom mi vtedy ma trvala 11 dni alebo je to 22. Deň cyklu. Ja mám aj riadne stresy riadne či aj z toho to mám neviem
@sisska96
@martinka17 nemám možnosť momentálne sa mi z práce nedá ísť a gynekológ má aj dovolenku mňa zaujímalo či mávate občas spinenie aj mimo menštruácie a nie že mi máte stanoviť dg ale dik
@nika_nika4495 ak nemáš čas na vlastné zdravie, tak ťažko radiť. Nie je to normálne, ani bežné, nemala by si to zľahčovať.
@nika_nika4495 ak nemáš čas na vlastné zdravie, tak ťažko radiť. Nie je to normálne, ani bežné, nemala by si to zľahčovať.
@martinka17 ale veď som bola u neho pred mesiacom a povedal že všetko je v poriadku. Nepoviem keby nechodím na preventivky zas nechcem letieť a každou capinou hlavne keď má dovolenku a keď mne sa momentálne z práce ani nedá
@nika_nika4495 ja som na tom podobne od maja ... spinim xy dni v mesiaci s menstruaciou 22-26 dni .. na neevy lekar nic nenasisl dam mi lieky na zastavenie po tyzdni som mala nohy akoby podliate krvou ... takze som to vysadila a dohodli sme s ana hormonalnom teliesku uz mi ho aj zaviedol minultly tyzden .. mam 41 rokov a rozhadzane hormony od 17 ..mala som menzes v rozmedzi 40-100 dni teraz telo prwsne naopak .... treba ist k dr a uvidis co ti navrhne co s tym a neatresuj s rakovinou . Drzim palce
@martinka17 ale veď som bola u neho pred mesiacom a povedal že všetko je v poriadku. Nepoviem keby nechodím na preventivky zas nechcem letieť a každou capinou hlavne keď má dovolenku a keď mne sa momentálne z práce ani nedá
@nika_nika4495 tak za mňa, kašli na to. To že ja by som s tým išla k lekárke je pre teba irelevantné, prípíš to hormónom, stresu, počkaj pár mesiacov a veď si detailné menštruačný kalendary lekár bude mať lepší prehľad čo sa dialo.
@nika_nika4495 ja som na tom podobne od maja ... spinim xy dni v mesiaci s menstruaciou 22-26 dni .. na neevy lekar nic nenasisl dam mi lieky na zastavenie po tyzdni som mala nohy akoby podliate krvou ... takze som to vysadila a dohodli sme s ana hormonalnom teliesku uz mi ho aj zaviedol minultly tyzden .. mam 41 rokov a rozhadzane hormony od 17 ..mala som menzes v rozmedzi 40-100 dni teraz telo prwsne naopak .... treba ist k dr a uvidis co ti navrhne co s tym a neatresuj s rakovinou . Drzim palce
@lydka84 no ja mám od puberty cyklus taký že aj štyri mesiace nič ale mávala som silnejší teraz len taký slabý a nikdy som to nedostávala skôr vždy práveže neskoro...ja už stresujem a rakovinou ale trošku ma ukludnuje že som bola u neho pred mesiacom a vraj ten ster nie je nič vážne síce to bol ten obyčajný ster nie platený ale zas keby je to vážne asi by mi kázali prísť skôr
@lydka84 no ja mám od puberty cyklus taký že aj štyri mesiace nič ale mávala som silnejší teraz len taký slabý a nikdy som to nedostávala skôr vždy práveže neskoro...ja už stresujem a rakovinou ale trošku ma ukludnuje že som bola u neho pred mesiacom a vraj ten ster nie je nič vážne síce to bol ten obyčajný ster nie platený ale zas keby je to vážne asi by mi kázali prísť skôr
@nika_nika4495 ano mala som to podobne ako som pisala do 100 dni to bolo bezne terqz nastal daky zlom netusim aky a krcacala / spinila som skoro nonatop ... mne rakovina nenapadla ale bolo pre mna strasne nic si nevediet planovat v kuse byt s vlozkou a podobne ako si aj ty pisala nikdy neviem co z toho bol menzes a ci vobec bol ... no strasne obdobie
Najdi si cas na lekara .. nic ine ti nepomoze
@nika_nika4495 ano mala som to podobne ako som pisala do 100 dni to bolo bezne terqz nastal daky zlom netusim aky a krcacala / spinila som skoro nonatop ... mne rakovina nenapadla ale bolo pre mna strasne nic si nevediet planovat v kuse byt s vlozkou a podobne ako si aj ty pisala nikdy neviem co z toho bol menzes a ci vobec bol ... no strasne obdobie
Najdi si cas na lekara .. nic ine ti nepomoze
@lydka84 keď má vystrašili to že sa to deje zrovna v období keď mi na stere vyšlo toto ale sestrička ma upokojila aby som sa nebála že to nie je nič vážne
@lydka84 keď má vystrašili to že sa to deje zrovna v období keď mi na stere vyšlo toto ale sestrička ma upokojila aby som sa nebála že to nie je nič vážne
@nika_nika4495 ja nie som gynekolog som učtovnik, ale osobne verim svojmu lekarovi ak by mi povedali ze ok pridte o pol roka verim ze to nie je nic vazne a pridem o pol roka na konteolny ster... samozrejme ako som pisala s ttm kvltlrvacanim by som sla .. lebo nieco sa deje isto ja lutujem ze som sla az po 3 mwsiaxh a odbabrala cele leto spinenim
@nika_nika4495 ja nie som gynekolog som učtovnik, ale osobne verim svojmu lekarovi ak by mi povedali ze ok pridte o pol roka verim ze to nie je nic vazne a pridem o pol roka na konteolny ster... samozrejme ako som pisala s ttm kvltlrvacanim by som sla .. lebo nieco sa deje isto ja lutujem ze som sla az po 3 mwsiaxh a odbabrala cele leto spinenim
@lydka84 len stalo sa mi to zatiaľ len dvakrát a vraj aj počas ovulácie vie byť krv tak neviem
@lydka84 len stalo sa mi to zatiaľ len dvakrát a vraj aj počas ovulácie vie byť krv tak neviem
@nika_nika4495 po prvom pôrode asi 2 roky som zacala mat špinenie mimo cyklu, ja som ale vzdy mávala ukážkový, na den presne, takze to bolo trocha podozrivé. Gyn videla zmeny uz voľným okom na krčku, ale este stare PAP testy mi stale vychádzali na 2, cize kazdy polrok kontrola. Moja príbuzná chodila na onkogynekologiu do OUSA , a jej sa to nepáčilo, tak ma vzala k jej dr. Hneď mi spravil LBC cytologiu, hpv a biopsiu. Vyšiel mi výsledok HSIL CINII, Hpv dake typy a objednal ma na konizaciu. Kedze som bola zďaleka, sviatky, cele to od prvej návštevy po konizaciu trvalo polroka. Z konizacie mi vyšiel už karcinom exocervixu (krok z vonkajšej strany) v zaciatocnom štádiu. Vsetko dopadlo dobre a o 3 roky som opäť porodila. Na začiatku tehu mi vyšlo LSIL. O ďalšieho polroka vsetko ok. Imunita robi veľa, pokial nie su zmeny veľké, telo sa s tym vysporiada ,staci to sledovat. Za mna tvoj stav s rakovinou nema nič. Skor hormonálne veci.
Som 15 rokov od konizacie, stalo sa mi rok aj dva dozadu , ze som po sexe mala krv , v čase ovulácie. Vsetko mam v poriadku, tak sa tym nezatazujem.
Moze byt aj to, ked su oslabené cievky, nejaka praskne a troška je špinenie, tak mi to vysvetlila gyn.
Tejto svojej novej verim, je to odborníčka.

Ešte dodám že je to väčšinou len teolinli na papieri po wc