Je mamografia bolestiva?
@sisska96 Ako velmi?
Tak podľa toho aké máš citlivé prsia. Ja mám citlivé takže no dá sa vydržať ale keď nemusím nejdem. Iba raz som bola
Bolestiva nie, je neprijemna
@viestta Ako neprijemna?
Stlacia ti prsnik medzi dve plastove dosky. Nie je to ziadna rozkos, ale vydrzat sa to da. Su aj horsie veci.
nie pokial mas dobre uvolnene svalstvo, skor je to taky neprijemny tlak.
ale ano, je boelstiva, ak si v krci a napnuta, prsne svaly musia byt uvolnene
@viestta ano su ovela horsie veci ako je mamo.
Ja som isla prvy krat tento rok a mna to nebolelo. Taka normalka, viac neprijemne mi prislo vykladat tam to moje nic, ako ten tlak 😂
@ivanakal aspon ta neboli chrbtica ( joke)
kym som mala velke prsia, tak to nebolelo, len neprijemny tlak.
ked mam male prsia, tak je to viac bolestive...ale teda, rohodne nic take, co sda uplne v pohode neda vydrzat
@balerina2025 😅
ale nie je to ziadna veda, stlacia prsniky medzi take 2 platne. ja mam vacsie, takze nemusia natahovat, atd. nebolelo, tlak iba. su omnoho horise vysetrenia, nad tymto sa je zbytocne trapit. Ides, urobia, hotovo.
@ivanakal presne najlepsie bolo vylozte prsiA no moje nula minusky po 3detoch..a este aj nejak vysoko to bolo..esye aj neprijemna bola. Som jej povedala ze som tam prvy krat tak nech nieje nervozna
Nie je, neboj.
Nie, ale vysetrenie treba nacasovat na prvu polovicu cyklu. Nie pred menzesom.
absolútne nič necítim
Nie. Je to 3 az 5 sekundova neprijemna zalezitost
Ja by som napr. na mamografiu nikdy nešla, pretože mám v oboch prsníkoch fibroadenómy a mám ich dosť bolestivé aj bez toho, navyše si myslím, že nie je úplne neškodná.
@tulipanik12 mas medicinske vzdelanie ?
@tulipanik12 hmm... ale to asi nie? je tam ovela nizsia dávka ako na iných typoch vysetreni - tak to by si nemala ist na CT, RTG a dokonca ani lietat lietadlom... a uz vobec nechod na vysetrenie gamakamerou. Mamografia ma velmi dobré výsledky vo vcasnom záchyte ochorení - kde potom sa vyhnes desiatkam ozarovaní, rýchlejsia liečba, atd.
Veľmi to záleží aj od zamestnanca, ktorý to robí. Ja mám F a pán bol veľmi milý a citlivý, takže mňa to nebolelo vôbec.
Mamina ma malé prsia, bola raz a dosť, ju to bolelo, bolo to pred 15 rokmi.
ja mam malé prsia a necítim nič neprijemne
Ako u koho, naposledy som mala prsia do 2D a to bolo moc aj na mna. Existuje mamo kde nestlacaju kolegyna chodi tam a ja uz nabuduce pojdem tiez...ziadne placky na obycajnej 😬
@nyusika to si myslím,že nie je potrebné, iba čítam príbehy ľudí
@oriesocek a v lietadle je aký typ žiarenia, prosím ťa?
@tulipanik12 Dávka žiarenia pri jednom transatlantickom lete (napr. z Európy do USA) je približne 0,03 – 0,06 mSv (milisievertov), čo je porovnateľné s 1-2 röntgenmi pľúc. Vo výške 10–12 km (typická letová výška) je atmosféra riedka a chráni menej ako na zemi, preto je tam žiarenie 50–100× vyššie ako pri hladine mora.
Je