Je mamografia bolestivá?
Je mamografia bolestiva?
To je velmi individualne. Mna to neboli vobec a ani mi to nie je neprijemne. Ale teda ja mam pocit, ze moje prsia dojcenim definitivne skoncili svoju funkciu a zaroven stratili akukolvek citlivost. Obcas si myslim, ze keby som si dala piercing do bradaviek, ani to by som necitila 😅🙈
Nie nie je bolestivá. Skus si stlačiť oboma rukami prsia, taky pocit to je. A trvá to len pár sekúnd
Je uplne v pohodke
Je to skôr trošku nepríjemne. Ale zase mne vždy sestrička povie, nech kričim či ešte môže stlačiť. Takže vždy si poviem, že už dosť.
Ako tu už niekto písal, s malými je to des. Nikdy viac.
Ja by som napr. na mamografiu nikdy nešla, pretože mám v oboch prsníkoch fibroadenómy a mám ich dosť bolestivé aj bez toho, navyše si myslím, že nie je úplne neškodná.
@tulipanik12 v niektorých krajinách je zakázené, lebo vytvorili sa niektorým nádory z tlaku
Ja som bola raz. Prsia mam male. Cize mi musela trochu tie prsie postelovat, ponatahovat. Bolo to uplne v pohode. Ziadna bolest. Nechapala som co ine zeny riesia. Mozno keby som mala pred menzesom ked su bolestive… Ale teda za mna nic hrozne. Drzim palce
@tulipanik12 Dávka žiarenia pri jednom transatlantickom lete (napr. z Európy do USA) je približne 0,03 – 0,06 mSv (milisievertov), čo je porovnateľné s 1-2 röntgenmi pľúc. Vo výške 10–12 km (typická letová výška) je atmosféra riedka a chráni menej ako na zemi, preto je tam žiarenie 50–100× vyššie ako pri hladine mora.
@oriesocek ďakujem za starosť, no keďže nelietam príliš často, tak myslím, že sa ma to netýka, kdežto tá mamografia 🤔
@oriesocek ďakujem za starosť, no keďže nelietam príliš často, tak myslím, že sa ma to netýka, kdežto tá mamografia 🤔
@tulipanik12 vďaka Bohu za mamografiu.Som si myslela, že takéto obmedzené názory už nie sú.
Poznám ženy z jednej dediny neďaleko NR. Všetky pravidelne chodievali na mamografiu každý rok, všetky skončili s škaredou rakovinou. Mne pride že ta dávka žiarenia nie je príliš bezpečná. Radšej USG, a až ak sa im tam niečo nepozdáva tak mamografia. Len ta naša úžasná vláda zrušila preventívne usg prs, musí sa to hradiť. Ja som bola raz na mamo a nikdy viac, záleží od tvaru pŕs, nie len o veľkosti. Nepríjemné a bolestivé.
Za mňa nie
@tulipanik12 vďaka Bohu za mamografiu.Som si myslela, že takéto obmedzené názory už nie sú.
@luccija obmedzené názory? To nie sú moje názory, len na rozdiel od mnohých ľudí čítam a hlavne počúvam skúsenosti iných žien. Ale samozrejme, ak tebe nevadí, tak na ňu chodievaj za mňa aj každý týždeň 🤣
Poznám ženy z jednej dediny neďaleko NR. Všetky pravidelne chodievali na mamografiu každý rok, všetky skončili s škaredou rakovinou. Mne pride že ta dávka žiarenia nie je príliš bezpečná. Radšej USG, a až ak sa im tam niečo nepozdáva tak mamografia. Len ta naša úžasná vláda zrušila preventívne usg prs, musí sa to hradiť. Ja som bola raz na mamo a nikdy viac, záleží od tvaru pŕs, nie len o veľkosti. Nepríjemné a bolestivé.
@priscilla07 Nie zo žiarenia dostali rakovinu ale z toho tlaku. Napríklad aj keď silno udrieš a podobne sa môže vytvoriť rakovina
Ako u koho, naposledy som mala prsia do 2D a to bolo moc aj na mna. Existuje mamo kde nestlacaju kolegyna chodi tam a ja uz nabuduce pojdem tiez...ziadne placky na obycajnej 😬
@zabka79 prosím ťa vieš mi napísať to pracovisko? Ďakujem
@zabka79 prosím ťa vieš mi napísať to pracovisko? Ďakujem
@anonym_autor bolestivá asi nie ale pre mňa veľmi nepríjemná

Mam veľkosť C, čiže nič veľké, je tam nejaký tlak, ale nebolí to. Veľmi záleží od pracovníka a jeho skúsenosti.