icon

Je mamografia bolestivá?

14. máj 2025

Je mamografia bolestiva?

Strana
z2
sisaka
14. máj 2025

Mam veľkosť C, čiže nič veľké, je tam nejaký tlak, ale nebolí to. Veľmi záleží od pracovníka a jeho skúsenosti.

selenka7
14. máj 2025

To je velmi individualne. Mna to neboli vobec a ani mi to nie je neprijemne. Ale teda ja mam pocit, ze moje prsia dojcenim definitivne skoncili svoju funkciu a zaroven stratili akukolvek citlivost. Obcas si myslim, ze keby som si dala piercing do bradaviek, ani to by som necitila 😅🙈

bielasovicka
14. máj 2025

Nie nie je bolestivá. Skus si stlačiť oboma rukami prsia, taky pocit to je. A trvá to len pár sekúnd

sisaka
14. máj 2025
sonula
14. máj 2025

Je uplne v pohodke

lilianka28
14. máj 2025

Je to skôr trošku nepríjemne. Ale zase mne vždy sestrička povie, nech kričim či ešte môže stlačiť. Takže vždy si poviem, že už dosť.

aandrea9
14. máj 2025

Ako tu už niekto písal, s malými je to des. Nikdy viac.

sisska96
14. máj 2025
@aandrea9

Ako tu už niekto písal, s malými je to des. Nikdy viac.

@aandrea9 Ja mám tiež menšie...... no hej bolelo dosť. Tiež som bola iba raz a neviem či niekedy ešte idem

sisska96
14. máj 2025
@tulipanik12

Ja by som napr. na mamografiu nikdy nešla, pretože mám v oboch prsníkoch fibroadenómy a mám ich dosť bolestivé aj bez toho, navyše si myslím, že nie je úplne neškodná.

@tulipanik12 v niektorých krajinách je zakázené, lebo vytvorili sa niektorým nádory z tlaku

pehavcek
14. máj 2025

Ja som bola raz. Prsia mam male. Cize mi musela trochu tie prsie postelovat, ponatahovat. Bolo to uplne v pohode. Ziadna bolest. Nechapala som co ine zeny riesia. Mozno keby som mala pred menzesom ked su bolestive… Ale teda za mna nic hrozne. Drzim palce

lienka.7
14. máj 2025

@autorka nie je bolestivá. Je to len tlak

heni79
14. máj 2025
@ivanakal

Ja som isla prvy krat tento rok a mna to nebolelo. Taka normalka, viac neprijemne mi prislo vykladat tam to moje nic, ako ten tlak 😂

@ivanakal Mamografiu robia aj mužom. V špecifických prípadoch (podozrenie na isté ochorenie). Nie ako prevenciu, samozrejme. A dá sa to. 😉

tulipanik12
14. máj 2025
@oriesocek

@tulipanik12 Dávka žiarenia pri jednom transatlantickom lete (napr. z Európy do USA) je približne 0,03 – 0,06 mSv (milisievertov), čo je porovnateľné s 1-2 röntgenmi pľúc. Vo výške 10–12 km (typická letová výška) je atmosféra riedka a chráni menej ako na zemi, preto je tam žiarenie 50–100× vyššie ako pri hladine mora.

@oriesocek ďakujem za starosť, no keďže nelietam príliš často, tak myslím, že sa ma to netýka, kdežto tá mamografia 🤔

luccija
14. máj 2025
@tulipanik12

@oriesocek ďakujem za starosť, no keďže nelietam príliš často, tak myslím, že sa ma to netýka, kdežto tá mamografia 🤔

@tulipanik12 vďaka Bohu za mamografiu.Som si myslela, že takéto obmedzené názory už nie sú.

priscilla07
14. máj 2025

Poznám ženy z jednej dediny neďaleko NR. Všetky pravidelne chodievali na mamografiu každý rok, všetky skončili s škaredou rakovinou. Mne pride že ta dávka žiarenia nie je príliš bezpečná. Radšej USG, a až ak sa im tam niečo nepozdáva tak mamografia. Len ta naša úžasná vláda zrušila preventívne usg prs, musí sa to hradiť. Ja som bola raz na mamo a nikdy viac, záleží od tvaru pŕs, nie len o veľkosti. Nepríjemné a bolestivé.

cukroska
14. máj 2025

Za mňa nie

tulipanik12
14. máj 2025
@luccija

@tulipanik12 vďaka Bohu za mamografiu.Som si myslela, že takéto obmedzené názory už nie sú.

@luccija obmedzené názory? To nie sú moje názory, len na rozdiel od mnohých ľudí čítam a hlavne počúvam skúsenosti iných žien. Ale samozrejme, ak tebe nevadí, tak na ňu chodievaj za mňa aj každý týždeň 🤣

sisska96
15. máj 2025
@priscilla07

Poznám ženy z jednej dediny neďaleko NR. Všetky pravidelne chodievali na mamografiu každý rok, všetky skončili s škaredou rakovinou. Mne pride že ta dávka žiarenia nie je príliš bezpečná. Radšej USG, a až ak sa im tam niečo nepozdáva tak mamografia. Len ta naša úžasná vláda zrušila preventívne usg prs, musí sa to hradiť. Ja som bola raz na mamo a nikdy viac, záleží od tvaru pŕs, nie len o veľkosti. Nepríjemné a bolestivé.

@priscilla07 Nie zo žiarenia dostali rakovinu ale z toho tlaku. Napríklad aj keď silno udrieš a podobne sa môže vytvoriť rakovina

miruska123456789
16. okt 2025
@zabka79

Ako u koho, naposledy som mala prsia do 2D a to bolo moc aj na mna. Existuje mamo kde nestlacaju kolegyna chodi tam a ja uz nabuduce pojdem tiez...ziadne placky na obycajnej 😬

@zabka79 prosím ťa vieš mi napísať to pracovisko? Ďakujem

zabka79
16. okt 2025
@miruska123456789

@zabka79 prosím ťa vieš mi napísať to pracovisko? Ďakujem

hopsas
16. okt 2025

@anonym_autor bolestivá asi nie ale pre mňa veľmi nepríjemná

miruska123456789
17. okt 2025

@zabka79 ďakujem 🙂

Strana