icon

Je rakovina krčka maternica prenosná partnerom?

2evka2
30. dec 2019

Kočky byvala partnerka mojho priateľa ma rakovinu krčka maternice, mohol to on preniesť na mňa?

klarissa25
30. dec 2019

@2evka2 odkedy je rakovina nákazlivá??? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

abbey1
30. dec 2019

@2evka2 Rakovina našťastie nie je infekčná choroba.
Preniesť na teba môže maximálne vírus HPV.

ukulela
30. dec 2019

@2evka2 je to ako píše abbey hore. Ale hpv si mohla získať už pri prvom nechránenom sexe. Nie s týmto partnerom.

2evka2
autor
31. dec 2019

@klarissa25 myslela som HPV....ja som to nemala...len som chcela vedieť ze keď to má ona či ho preniesol teraz na mňa..či to od nej chytil

karinka83
31. dec 2019

@2evka2 ťažko povedať, mohol, nemusel...a HPV v sebe môžeš mať a nemusí sa prejaviť vôbec. HPV je vysoko nákazlivé a počas života sa s ním stretne asi 80% žien a mužov. Dobrý imunitný systém sa s ním vysporiada asi do 2 rokov. 100% odpoveď ti dá iba vyšetrenie.

mogaa
31. dec 2019

@2evka2 predpokladám že tvoj partner nemá maternicu takže ako môže mať rakovinu maternice a preniesť ju na teba...

matabb73
31. dec 2019

Rakovinu krčka maternice spôsobuje HPV vírus a ten je sexuálne prenosný. Lenže tento vírus má vysoké percento populácie a nie každá žena dostane rakovinu. Dosť to závisí od imunity. Môžeš sa dať otestovať na HPV a ak ho máš, chodiť na pravidelné kontroly. Na tie treba chodiť v každom prípade