icon

Je to úzkosť alebo hormonálne zmeny?

11. jún 2025

Ahojte idem si pre radu, možno to niekto mal podobné. Začalo mi bývať zle od tlaku, nervozita pocit že idem mať infarkt, červená do tváre tlak vybehol aj 180/115. Dali mi lieky na tlak bolo mi lepšie. Potom sme mali doma problém so synom vyzeralo to že je vážne chorý a ja som začala strašne vela googlit o chorobe, plakať až do extrému a zhoršil sa mi zdravotný stav. Každé dva dni na pohotovosti čo som myslela ze umriem. Syn je chvalabohu v poriadku a mna nakoniec pri jednom takom záchvate hospitalizovali. Bolo to večer a pri hospitalizácii som sa opýtala sestričky ako to vyzerá a povedala mi smrteľnú chorobu že to môže byť toto. Do rána som bola sama na izbe a Začalo mi horieť cele telo z vnútra. Chvalabohu sa choroba nepotvrdila.Potom mi zistili ze mi chyba progesteron co moze byt aj po dlhodobom strese. Problém je ze kedykoľvek pocas dna ma zaleje horúčava do hlavy a tela a teraz neviem ci začať liečiť uzkost alebo je to hormonmy. Progesteron mi už začal stúpať. Na pohotovosti mi dali antidepresiva a neviem ci ich začať užívať. Mávate niekto zalievanie teplom do tela počas dňa? Alebo ste to mávali a prestalo po antidepresivach?

cukroska
11. jún 2025

Určite brať antidepresiva,pretože to môže prejsť sj do vážnejších stavov a môžte skončiť aj na psychiatrii.
Keď to máte až tak ..hormonálnu nerovnováhu aj návaly mám aj ja v prechode, ale nie úzkosti ani depresie ani problémy s tlakom.

bro8y
11. jún 2025

Ahoj...moja svokra (56r.) pred cca 2 rokmi riešila presne toto isté.. spúšťačom bol extrémny stres.. tiež na pohotovosti dostala antidepresíva ale nebrala ich..trvalo 3 mesiace kým sa odhodlala psychiatričke ale teraz to hodnotí ako najlepšie rozhodnutie... berie antidepresíva kt. jej predpisala priamo ona a už po 2 týždňoch sme videli zlepšenie stavu (jej to od kolísania tlaku a myšlienok ako umrie prešlo do stavu kedy nebola schopná ísť do obchodu alebo len vyvenčiť psa lebo bola dostala medzi dverami panický strach že vonku umrie)..lieky momentálne stále berie, doktorke chodí 1x za mesiac ale funguje úplne normálne.. žiaden stres, žiadne problémy s tlakom dokonca doktorka zvažuje, že postupne bude lieky vysádzať

autor
11. jún 2025
@bro8y

Ahoj...moja svokra (56r.) pred cca 2 rokmi riešila presne toto isté.. spúšťačom bol extrémny stres.. tiež na pohotovosti dostala antidepresíva ale nebrala ich..trvalo 3 mesiace kým sa odhodlala psychiatričke ale teraz to hodnotí ako najlepšie rozhodnutie... berie antidepresíva kt. jej predpisala priamo ona a už po 2 týždňoch sme videli zlepšenie stavu (jej to od kolísania tlaku a myšlienok ako umrie prešlo do stavu kedy nebola schopná ísť do obchodu alebo len vyvenčiť psa lebo bola dostala medzi dverami panický strach že vonku umrie)..lieky momentálne stále berie, doktorke chodí 1x za mesiac ale funguje úplne normálne.. žiaden stres, žiadne problémy s tlakom dokonca doktorka zvažuje, že postupne bude lieky vysádzať

@bro8y tlak mi už nekolise ani nemám strach chodiť von len ma zalieva nepríjemná horúčava do hlavy a tela a vôbec sa pri tom nepotím. Ostane mi len zle divne od žalúdka