Je tu niekto, kto nemôže otehotnieť kvôli vysokej nadváhe?
Nemám to potvrdené od lekára, ale vzhľadom na to, že nemám pravidelnú menštruáciu, resp. niekoľko cyklov nepríde vôbec, predpokladám, že ak by som chcela bábo- bol by problém...Potrebujem si o tom s niekým pokecať...
Ahoj ak si chcela pokecat preco si nezalozila temu ale polozila otazku kde mozes reagovat len raz?!
Napis mi spravu. Viem o com govoriš,resp.pišeš 🙂 mam Velkost 54,takze si to vies predstavit.
Ja som mala 88 kg .. ked som otehotnela... 🙂 a meriem 163 / 166 cm 🙂 Znama vazila este viac...a tak isto sa im babo podarilo 🙂 Skor asi bude problem s MS ...ze ju mas rozhadzanu. 🙂 HAK by som nebrala... 🙂 Isto sa to da aj inak upravit 🙂
Ahoj. Ja mám takisto celý život nadváhu, v čase otehotnenia som mala 117 kg a takisto ako píšeš som mala nepravidelný cyklus, menzes som mala každé 3-4 mesiace. No neviem akú presne nadváhu máš na mysli lebo keď tu čítam že sa niekto s 88 kilami radí medzi vysokú nadváhu tak sa mi chce smiať. Nepočúvaj hneď negatívne odpovede typu že treba umelé oplodnenie a takisto svinstvo ako antikoncepciu by som určite neužívala !!! Poraď sa s gynekológom, mne nasadil úplne obyčajné lieky aby ovulácia prišla normálne, sledoval mi rast vajíčok a na druhý cyklus som hneď otehotnela. Treba hlavne pozitívne myslieť 🙂 aj baculky máme právo byť šťastné 🙂 ale jednu radu ti dám ... naozaj vyskúšaj čo to zhodiť kým otehotnies...kým sa dá...lebo tehotenstvo je predsa len záťaž pre organizmus a v posledných mesiacoch to budeš mať ťažké - z vlastnej skúsenosti...držím palce, keď chceš kľudne napíš
Ja som bola ten pripad.. na vahe svietila stovecka ako lusk..ms strajkovala, tak som sla na gyndu nasadili mi liecbu ms sa upravila ale vedela som kde je chyba, moja vaha... zacala som zdravo jest, ziadne hladovky, ZDRAVO a chodila som do fitka a na snazenie som sa vykaslala. Schudla som 10 kg za nejake 2 mesiace a ostala"necakane" tehotnaa. Ked som mala konecne priznaky vobec som na to nepomyslela 😀 tehu bolo celkom ok az na vysoky tlak ale nikdy mi nedal nikto najavoze som kosatka a maju problem.. moja dokina to volaala mate hrubsiu brusnu stenu 😀 mala sa narodila sekciou..

Teraz uz veda tak vyspela, ze aj ked mas nadvahu tak mozes ist na sukromnu kliniku a prejst cyklom umeleho oplodnenia (IVF). To je vsak len docasne riesenie.tvoje telo ma problem a schudnutim by sa ti mala upravit aj menstruacia.ale to su teorie.ak chces pravidelny cyklus tak chod ku gynekologovi dat si predpisat antikoncepciu. Dalsie docasne riesenie.
Najlepsie je zapisat sa do fitneska s bazenom a zacat vela plavat a cvicit.plavanie je dobre lebo voda odlahcuje a je to lepsie pre nadvahou zatazene klby.