Je vyrážka na zadku príčinou bolestivých uzlín?
Dobry den. Urobila sa mi velmi bolestiva vyrazka medzi polkami (na zadku). Neviem poriadne ani chodit. Cele mam okolo cervene a boli to velmi. Dnes som nieco malo vytlačila bol tam hnis ale zacali ma boliet uzliny na trieslach. Chcem sa spytat ci to moze mat suvis, ze bolia od tej vyrazky. Dufam ze nikoho otázkou nepoburim. Ďakujem
Dievčatá a nemáte nejaké tráviace problémy? Hnačky? Zápchy? Kŕče?
@vejapa76 nie
Môže to byť zo zapáleneho chĺpka aj zo spotenia zadku ale veľmi často sa robia abscesy na týchto miestach pri Crohnovej chorobe a Ulceroznej kolitide. Myslím že aj preto posiela MUDr. na kontrolu konečníka.
A inak aj čítanie je také ze máš to mat v suchu ale ja keď čítam tak sa mi to vždy namoci niečo..joj no a na veľkú keď pojd tak neviem jak to bude
A inak aj čítanie je také ze máš to mat v suchu ale ja keď čítam tak sa mi to vždy namoci niečo..joj no a na veľkú keď pojd tak neviem jak to bude
@rita85 ja cikam v sprche ako pes, jedna noha hore 😁
Vidíš to ma nenapadlo
..a to krytie sa ti nenamaca aleno to vymiemas
za suché rozmýšľam ze keby to odlepim to krytie ci by sa mi zas ta drenaz nevyberie
.
Vidíš to ma nenapadlo
..a to krytie sa ti nenamaca aleno to vymiemas
za suché rozmýšľam ze keby to odlepim to krytie ci by sa mi zas ta drenaz nevyberie
.
@rita85 ja som si to odliepala a drenáž vydržala celý čas. Teraz si už neodliepam, iba večer dam novú gazu s višnevského balzamom ored spaním a ráno idem na preväz. Prelepujem len keď sa mi náhodou dostane tam moč, čo som už vymakala
Mne ráno dren vypadol...joj neviem co robiť.. ten balzam som kúpila ale vieš mi poslať foto aký máš ty...pýtala si sa ci to môžeš masti.. napi správu prosim
Presne toto som mala v marci... Ale mňa aj hospitalizovali, a robili mi to operacne v celkovej anestéze... V nemocnici som bola 5 dní, ale teraz to mam v pohode... Každý deň repik a prekryla gazou s betadine
Presne toto som mala v marci... Ale mňa aj hospitalizovali, a robili mi to operacne v celkovej anestéze... V nemocnici som bola 5 dní, ale teraz to mam v pohode... Každý deň repik a prekryla gazou s betadine
@jahodka11611 ahoj...tal vieš čím prechádzame nepovedali ti z coho ..
Hneď ti to z operovali alebo drenazovali...ja neviem ci si to môžem odlepit a čistým prilepiť som to ocikala a ci ten višňovského masť môžem dat..kde si to mala tiež na zadku
Hneď ti to z operovali alebo drenazovali...ja neviem ci si to môžem odlepit a čistým prilepiť som to ocikala a ci ten višňovského masť môžem dat..kde si to mala tiež na zadku
@rita85 keď si si to opišala tak jasné že prelep. Umy, usuš a daj čistú gazu
@rita85 operačne mi to otvorili, vyčistili a dali dren... Ten som tam mala od soboty do pondelka, každý deň mi to oni čistili a keď ho vybrali, tak to nechali otvorené aby sa to samé zrastlo... Ja som to mala veľké 4x2,5cm a mala som to hneď vedľa konečníka...mne ani kateter nevedeli dat, lebo som to mala opuchnuté celé zvnútra
@rita85 ja som to prelepene nemala len gazu zasunutu na tom a ta bola stále namočena v betadine... Keď som išla na WC dala som si to dole a potom naspäť
@rita85 ako sa máš?
Ahoj..už lepšie 100 a 1 včera som bola na kontrolu vybrali dren ze sa to pekne vyčistili a abt čistiť repikovat a o tyz kontrola...už má to ani ne oli len malinko...tak sa teším z toho ..odporučí ma na kolonoskopiu....vmi s zvedavá ako dlho sa to bude hodiť kým sa to zaceli....a ty ako..lepšie ti..co vravia dr
Ahoj..už lepšie 100 a 1 včera som bola na kontrolu vybrali dren ze sa to pekne vyčistili a abt čistiť repikovat a o tyz kontrola...už má to ani ne oli len malinko...tak sa teším z toho ..odporučí ma na kolonoskopiu....vmi s zvedavá ako dlho sa to bude hodiť kým sa to zaceli....a ty ako..lepšie ti..co vravia dr
@rita85 tak mňa to ešte stále bolí, ale už lepšie. Chodím každý deň na čistenie. Antibiotiká mi nezabrali lebo boli rezistentne na tú baktérií, tak dala nové ale na tie mám alergiu takže dnes idem pýtať tretie :/ bolí ale lepšie no. Dúfam že to už prejde úplne. Ty ešte máš okolo toho rezu také tvrdé?
Ahoj...no vieš co dnes som si to prelepovala a pozerám ze sa mi marí ze sa to zas nalieva ako keby alebo ja neviem ci sa moc sledujem.. doberiem abt na budúci týždeň pojdme na tu kontrolu ale myslím ze to nebude ono...keď som to postarala tak nešla tekutina z rany ale cez konečník...sa mi tak zdalo...a možno sa to tak čistí samo neviem ale isto to budem ďalej riešiť..pôjdem na to vyšetrenie konečníka
Ahoj...no vieš co dnes som si to prelepovala a pozerám ze sa mi marí ze sa to zas nalieva ako keby alebo ja neviem ci sa moc sledujem.. doberiem abt na budúci týždeň pojdme na tu kontrolu ale myslím ze to nebude ono...keď som to postarala tak nešla tekutina z rany ale cez konečník...sa mi tak zdalo...a možno sa to tak čistí samo neviem ale isto to budem ďalej riešiť..pôjdem na to vyšetrenie konečníka
@rita85 tak mne už nové antibiotiká nedala tak snáď sa to cez víkend vytratí už úplne to tvrdé. Z konečníka? Fuha tak a to prečo? Dnes nejdeš k dr?
Ahoj ako sa mas
Dnes som akurát tu .no už má to nebolo ale citlivé to mam...abt som dohedla uvidím čo a ako sa to bude spávať dalaej ci sa to vrati ci nie..relatívne moe povedať ze som rada ze aje to tak teší ma ráno vstať ale bojím sa co ďalej
Dnes som akurát tu .no už má to nebolo ale citlivé to mam...abt som dohedla uvidím čo a ako sa to bude spávať dalaej ci sa to vrati ci nie..relatívne moe povedať ze som rada ze aje to tak teší ma ráno vstať ale bojím sa co ďalej
@rita85 ja tiež idem dnes len si vypijem kávu. No aj ja ti mám citlivé ešte na dotyk. Tak sa opýtaj ci sa to vracia, spýtam sa aj ja. Lebo na pohotovosti mi dr povedal že už s ami to bude vracať a táto dr povedala že už budem mať pokoj ak sa to prelieči. Ale spýtam sa ešte dnes

Asi to teplo a imunita maju svoj podiel…