Konizácia a zdieľanie pocitov po konizácii
Ahojte,
Bola som na konizacii pred 3t,dnes mi dr potvrdil zhodu výsledkov z histologie s výsledkami z biopsie,ktorá jej predchádzala,CIN 2,neviem či sa mám tešiť,či čo som vlastne čakala,že sa stane zázrak a bude to nebodaj CIN 1,...až terz mi dockvaklo,že konizacia je vlastne len začiatok neustáleho stresu a sledovania...ako ste na tom vy ostatné,podelíte sa o pocity,ako sa to u vás vyvíjalo po konizacii,alebo aj baby,čo ste boli terz zarovno so mnou,aké sú vaše pocity🙈
@karablicova ďakujem určite napíšem. Neviem ja ale som mala pri cytologiu výsledky ale na správu z nálezu mi napísala ťažká dysplazia krcka maternice,tak nepočítam ani s niečím pozitivnym
@peptina ťažká dyzplázia môže byť CIN3,až CIS,vlastne to,čo mám ja,ale vôbec nevešaj hlavu,pretože aj ked by si mala zlé výsledky,to neznamená nič hrozné,aby sa to zvrhlo na rakovinu to trvá dlhsí proces aj 5 rokov,tak pojdeš na rekonizáciu,a máš detičky?
@karablicova deti už mám 3 takže aj keby to išlo všetko preč nevadi
@peptina nie je až také podstatné,aký výsledok tam budeš mať,či CIN3,alebo CIS,lebo ako som už niekde písala u týchto štádií sa pri neoperovaní rakovina rozvinie približne za rovnaký čas.... Podstatné je,či ti to odobrali všetko,alebo ako u @kerablicova nebudú okraje toho konizatu( vyrezané casti krčka) čisté 🤔a teda nebude odstránené všetko napadnuté tkanivo...niekedy to proste lekár buď nevidí,alebo fakt odflakne...držím palce,nech to tvoj prípad nie je 😘😉
@janka2273
@karblicova
Bola som u dr nemala ani správu ani výsledky,kontrolu mi dala zase o mesiac,ale som sa s ňou dohodla že skúsim na druhý týždeň zavolať či už ma výsledky a ak budú a aké budú tak sa dám už vypisat.
@peptina no zvláštny má postoj tá tvoja lekárka,ju to vôbec netrápi,že ty sa trápiš,oni to vôbec ako odborníci nevedia pochopiť
@karablicova neviem ide skôr o to že žiadne výsledky nemám a dokonca ani nechápem prečo nemám správu,veď ta by mala byť urobená pár dní po operácii a asi potom by malo byť nejak pridané aké budú výsledky alebo čo....neviem fakt,nerozumiem sa v Tom ale ta už ma to ani nebaví
@peptina Ja som bola na na kyret 22. novembra a vysledky uz davno mam, tak tvoje bud niekde zapatrosili alebo kdesi je chyba inde ,tak dlho nikdy netrva . To len zbytocne tvoje trapenie ze musis prezivat ten strach tak dlho. Chapem ta , ja som tiez volala stale, uz som im musela ist na nervy , ale co kazdy sa boji.Drzim ti prsty aby vsetko bolo ok.
@ivka185 chápeš a ani správa a ani výsledky ide to veľmi na nervy stále čakáš a voláš a stále nemajú.povedala mi moja dr že mi ich zoberie ale aj napriek tomu ja si zavolám v piatok ak budú tak si pre ne pôjdem a odnesiem jej ich ja.a som nervózna.dnes už veľmi ,ako keby nestačilo aké náhodou budú ešte aj rozmýšľať či sa niekde nezapotrosili alebo kde vlastne sú keď to tak dlho trvá.dakujem ti
Dobrý večer čaká ma konizacia krčka maternice..prosím vás ako to celé prebieha.?dakujem
@natalialia123 dobrý večer, dostanete ľahkú anestézu,trvá ten zákrok so všetkým aj zobudením tak 45min, myslím,aspoň čo si pamätám...
@natalialia123 úplne jednoducho a rýchle 😘👍ja som bola na stole max 20 minút. Ráno som došla aso o 7:30,okolo 9:00 ma operovali a o 10:00 som už bola aj skoro "triezva" z narkôzy. Na obed som slya v pohodicke domov,2-3 dni sa doma šetrila ,po 3 týždňoch bola plne zahojená a šla si užívať leto 😘teda u mňa úplná pohoda👍

@peptina daj mi potom vedieť ako si dopadla,držím palce