Kontrola análneho otvora na gynekologickej prehliadke
dobre rano, neviete naco strka gynekolog pri prehliadke prst do ansl.otvoru?
co zistuje? zl.zilu?
nie, vzdy to robieva na preventivke, vysetri posvu, a v rukacici strci prst do konecnika na moment,
po porode som mala trochu zl.zilu... reku ci by ma upozornil ak by daco nasiel, alebo vysetruje nieco uplne ine.
zabudla som sa spytat
Tiež mi to ešte žiadny gynekológ nerobil, ale už som počula o takých čo to kontrolujú
Zeny, mne to tiez na preventivke lekarka-gynekologicka robieva... z akeho dovodu,netusim 🤷♀️ A panna uz asi po 2 porodoch nie som 😅 Mozno sa tym zistuje, ci tam nie je nejaky prolaps alebo maternica posunuta....
@simsalabim asi, nasla som na nete nazory ze bud kontroluje zadnu stranu maternice, alebo hemeroidy alebo hrcky v konecniku (patol.zmeny suvisiace s rakovinou)
co je pravda netusim
baby, ja som o tom tiež už počula.... mne to nerobí, ale robia to aj ženy-lekárky, takže úchyl nebude 😉 koľko máš rokov? možno závisí aj od veku
@zuzanka.zuzu cez 30 ale chodim k nemu vyse 10r a robil to vzdy co pamatam
uchyl urcite nie je!!! neblaznite... je to velmi dokladny a ludsky lekar
to ja len že aby sa tu debata nezvrhla týmto smerom 🙂 ako som napísala, aj ja som o tom počula... inak skús sa ho spýtať že čo je to za vyšetrenie. mňa by to zaujímalo, čo sa tým zisťuje.
Chcela som ist už na gynču ked mam zachvilku 21 ale po tomto že pchať prsty do zadku ma tam zas nikto nedotiahne😂
@ninusa221 len choď choď.... nerobia to preto, že im to robí dobre, je to len ďalší lekár v poradí. máš len 21, počkaj keď budeš chodiť napr. na také gastro, to je lahôdka 🙊
Tak 10 rokov Ti tam vopchá prst a ty sa ho nie si schopná opýtať?
Tak MK je ozaj to správne miesto.
A mne to lekárka nikdy nerobila, ani keď som mala po pôrode vyliečený hemoroid.
Áno,aj môj gynekológ to robí v rámci preventivky ,vždy si pýta súhlas a vysetruje vnútorné hemoroidy a iné patologické zmeny na konci hrubého čreva. Toť vše,žiadna uchylacina 😃
Mna tiez raz vyšetril po 2 dvoch pôrodoch aj cez konečník..mala som chvíľu problém s únikom moču aj "padnuty krčok maternice", takže zrejme zisťovať ako to tam ozaj je🤣 našťastie to bolo iba raz, dovtedy som sa s tým nestretla. Ale mna predom upozornil, že ma vyšetrili takto, tak som sa nebála, ani mi to nevadilo

Originál téma na sobotňajšie ráno 😁😁😁😁😁😁