Krvácanie počas sexu
Ahojte, píšem sem lebo už som zúfalá.
Už pred pár rokmi mi gynekológ povedal na preventivke, že mám vo vagíne nejakú ranku, pravdepodobne vrodenú a že to mi môže spôsobovať krvácanie počas styku. Vtedy sa mi to nedialo, bola som prekvapená keď som to počula. Až pár rokov neskôr sa to začalo diať pri inom partnerovi a to až po pol roku vzťahu cca.( Mám teraz 28 rokov, bezdetná, a som už dlho sexuálne aktívna ale problémy sa vyskytli az v posledných cca 3 rokoch )
Na preventívke som bola naposledy v decembri, všetko mám v poriadku, keď som sa sťažovala na krvácanie, stále to pripisuje tej ranke. (Ja si to predstavujem ako nejaké oslabené tkanivo, neviem ako inak by to mohlo byť.)
Veľmi mi to znepríjemňuje sexuálny život, partner je sice chápavý a láskavý, nevidí v tom problém ale mne to často pokazí zážitok a hlavne keď si to všimneme tak logicky prestaneme a dáme si pár dní pauzu. Nestáva sa to pri každom styku.
Zdôrazňujem že sa mi to stalo pri viacerých mužoch kde sa líši veľkosť nástroja ak to tak musím povedať, takže nemyslim že to môže byť nejakým drsnejšim stykom.
Moja otázka znie, ci ste sa s niečím takýmto stretli. Zvažujem že zmením gynekológa, pretože si nejako myslím,že možno niekto iný by mi spravil podrobnejšie vyšetrenie, či to nemôže znamenať nejaké iné problémy?
Vrodenú ranku? To som ešte veru nepočula 🧐 cytológiu ti robí? Aký bol výsledok? Alebo nemôže to byť nejaký myóm alebo polyp? Tie zvyknú krvácať, ale tie sa dajú odstrániť. Asi by som zmenila gynekológa, keď to dlhodobo nerieši.
Určite by som požiadala aspoň o konzultáciu u iného lekára. Druhý odborný názor neuškodí.
@zuzana9415 pozri, hadat sa tu nebudem. Vyjadrenie ineho lekara som postla vyssie. Na preventivky chodim kazdorocne, vsetko ok vratane cytologie. Ranku mam od porodu prvej dcery - ta ma 24 rokov. Ak by bola moja ranka rakovina, asi tu uz nie som. Ale necham si poradit. Co mam na najlizsej kontrole ziadat?
@zuzana9415 onkostery mi raz za cas robia, aj onkomarkery z krvi. Mam vsetko ok. Nemyslim si, ze jazda ranka sa rovna rakovina.
@zuzana9415 samozrejme, ze to treba riesit, ked krvaca, to bez debaty. Ale neznamena to, ze ma rakovinu.
3 roky mi tvrdila gyn.ze mam "ranku" , výsledky z obycajnej cyto vzdy super na 2, kazdy polrok kontroly, nezmenene, super. Ale mala som problemy ako ty a mojej starkej, ktora neskor umrela na rak.krcka maternice to nedalo a vzala ma k jej onkogynekologovi.
Hned na prvej navsteve mi rovno urobil aj biopsiu a posielal na histologiu lebo tie zmeny ("ranka") neboli vobec pekné. Mala som karcinom exocervixu cize na povrchu krčka. Povedal, o polroka neskor a šíri sa to dovnútra. Stale som sa pytala, kde by som bola keby som tam nešla ked u mojej gyn.vsetko ok .
Ale nemala som jej dovod neveriť, nenapadlo ma to riesit inde.
@zuzana9415 moze mat polyp, nemusi to byt hned nebezpecne. Ak stery a odbery nic neukazu, tak to asi nic vazne nebude. To by chcelo priamo z toho vziat vzorku, ak to este nerobil ten gynekolog. Zase ten Gyn to vyhodnotil nejako a videl ten nalez.