icon

Kyselina hyalurónová do močového mechúra

15. feb 2023

ahojte, je tu niekto prosim kto absolvoval takuto liecbu? neviete ako to je v pripade ked ma zena menstruaciu? je to problem? skusam sa par dni dovolat na ambulanciu ale zial neuspesne. dakujem pekne

kala8888
25. jún 2023

Aniónové vložky som ešte neskúšala. To kúpim aj v lekárni či len cez internet? Už aj zajtra frčím po ne 🙂. Máš aj konkrétnu overenú značku?

autor
26. jún 2023

@kala8888 kupis to v podstate vsade, aj v dmke, kauflande…ja pouzivam znacku gentleday 🙂
Inak to s tou kultivaciou nechapem, mne pri kazdom jednom zapale robili kultivaciu, preco ti to nechcu spravit?

domcek77
26. jún 2023

@kala8888 nechapem ako ti mozu davat atb bez toho aby vedeli co ta mas ? Strasne. Mne bez toho nechce dat atb musim tych 3az 5dni pockat.

kala8888
26. jún 2023

@domcek77 ja to tiež nechápem aj v minulosti keď som mala zápaly 2 alebo 3 ročne nikoho ani nenapadlo spraviť kultiváciu. Vždy len capli atb odhadom. No a pred tromi rokmi keď som začala trpieť chronickými pozápalovými bolesťami mechúra (bielkoviny negatívne) tak sa na urológií so mnou do krvi hádal doktor, že to určite nemôže byť problém s mechúrom nech hľadám príčinu niekde inde. A ja hlúpa poslúchla a uverila. Od vtedy množstvo iných vyšetrení (gynda, imunológia, gastro) už by ma div nie na psychiatriu za to poslali a nikde sa príčina nenašla. Keby mi vtedy dali kyselinu možno by som sa teraz už tak netrápila. Teraz trpím súčasne pozápalovým syndrómom a ešte aj opakovanými zápalmi takže bolesti stále tak či tak. Tento rok už 4 atb. Vždy len pred kyselinou nacievkujú či zápal je alebo nie a kultivácia nič. No ale nabudúce už ich do toho dokopem.

domcek77
27. jún 2023

@kala8888 Zvlastne! Mne minule urolog predpisal atb lebo som kultivaciu nemala este tak dal mi atb ze pacient si hradi sam cele som musela zaplatit
Tiez ma poslal imunologovi . Stitna zlaza. Gynda. Gyndos ma posiela urologovi a urolog gyndosovi.🙄

autor
11. aug 2023

Ako ste na tom dievcata? Ja som mala polroka pokoj a teraz som zas skoncila na pohotovosti s velmi silnym zapalom 😞 mozem sa znovu objednat k urologovi

domcek77
11. aug 2023

Anonym v utorok idem aj ja k urologovi, na nervy😔

autor
11. aug 2023

@domcek77 na ake vysetrenie ides? Ci len tak vseobecne …budem sa musiet aj ja znovu objednat

domcek77
12. aug 2023

V stvrtok som odovzdala moc tak uvidime.

vevabalka
Autor odpoveď zmazal
autor
14. aug 2023

@vevabalka ahoj, presne aj ja mam po tych zapaloch stale nutkanie na mocenie. Niekedy je to lepsie, niekedy horsie, myslim ze to suvisi aj s menstruacnym cyklom. Mas ale dobreho urologa ked to takto riesil. Ked ti zistili po MR ze mas ten zapal tak ti to vedeli vyliecit?

autor
14. aug 2023

@vevabalka este dodam ze som si uvedomila, ze sa mi tie zapaly (aj ked velakrat su vysledky negativne) objavuju pri velkom strese…tak ci to nie je vsetko hlavne o hlave

domcek77
14. aug 2023

@vevabalka +anonym
Tak vyslek mam jasnacka je to znama firma faekalis Tusim som taky rozpis z labaku este nemala vid foto🤮 zajtra idem na kontrolu.
Ano niekedy aj ja mam negativny moc a nutkanie mam stale. Mozem sa ta opytat kde chodis urologovi?
@vevabalka

autor
15. aug 2023

@domcek77 no parada…mne ked nieco z vysledkov vyslo tak tiez toto …ake ti dal atb?

vevabalka
Autor odpoveď zmazal
domcek77
15. aug 2023

@vevabalka + anonym idem teraz poobede k lekarovi, uz som 4doktora vymenila tu v BA , neskor dam vediet

domcek77
15. aug 2023

Fluozimin a unasyn

kala8888
18. aug 2023

Ahojte dámy, mrzí ma, že sa takto opäť trápite. Dúfala som, že ste aspoň vy v poriadku. No mňa naposledy s tou kultiváciou tak vytočili, že som sa rozhodla vyhľadať súkromné labáky a nosiť si vzorky na rozbor ako samoplatca. Viem, že moč zo skúmavky mnou odobraný nikdy nebude ako cievkovaný, ale čo už narobím. Medzitým som dobrala poslednú dávku kyseliny. Pravdepodobne pomohla. Lebo všetky vzorky boli negatívne. Pomohli trošku aj tie aniónové vložky. No žiaľ chronické panvové bolesti pokračujú a ako prestali dávať kyselinu všetko sa opäť zhoršilo. Vzorky sú stále negatívne. A tak som pred pár dňami podstúpila dilatáciu uretry a pôvodne mali brať aj biopsiu ale nebolo z čoho lebo na sliznici nič nenašli. Urológovia tvrdia, že práve tá zúžená uretra mohla spôsobovať bolesti tak uvidíme. A tak pátranie pokračuje ☹. Teraz doma ešte kľudový režím no veru nič príjemné. Kočky tie, ktoré ste mali zavedený kateter ako ste to znášali keď ho vybrali myslím nasledujúce dni potom? A k tomu nutkaniu ja to mávam iba pri zápaloch a po cievkovaní a niekedy počas menzesu. Ale viacero žien to máva ešte dlho po zápaloch počula som o tom. Bodaj by sa toto naše utrpenie už skončilo držím vám palčeky.

domcek77
19. aug 2023

@kala8888 aho kateter sa da vydrzat. A na drhy den vytiahnu a musis sa vycikat a pustia domov. To cikanie trosku stipka ale je to ok.

autor
3. sep 2023

Tak ja som zase zle…par mesiacov bol pokoj a teraz ma chytil zapal a nezabrali ani atb…uz som fakt uplne zufala, neviem uz co s tym

domcek77
4. sep 2023

Ahoj. Ja som uz po ATB. Koncom septembra idem k novemu urologovi dufam ze dovtedy budem ok. Drzte sa

adaam
4. sep 2023

Ahoj, ja sa v stredu chystám na 4 dávku, ale nejaké extra zlepšenie necítim. Ako sa to potom rieši, keď antibiotika nezaberajú?

autor
4. sep 2023

@adaam no znovu mi poslali moc na rozbor a cakame na vysledky…daju mi asi nejake ine. A idem este aj na gynekologiu lebo mam pocit ze uz aj tam je problem

adaam
6. sep 2023

Ahoj, absolvoval niekto z vás CT s kontrastnou látkou? dík

autor
6. sep 2023

@adaam ja ano, ct brucha

adaam
13. sep 2023

Ahoj, môžeš mi prosím napísať ako to prebieha. sestrička mi dala lieky, ktoré mam brať pred vyšetrením, ale nič viac mi nepovedala. Tú kontrastnú látku vypijem, alebo mi ju pichnú? môžem to vyšetrení normálne do práce? ďakujem

adaam
13. sep 2023

Na Ct ma posiela urolog, pretože aj napriek liečbe mám stále v moči Clebsielu.

autor
13. sep 2023

@adaam no ja ked som bola na ct brucha tak najprv mi dali vypit pol litra takeho roztoku (trochu horke ale dalo sa to) a potom mi pichli kontrastnu latku. Pri vysetreni sa potom mozes citit chvilu divne, mne sa hrozne zacala tocit hlava a vela ludi ma pocit ako keby sa slo pocikat 😀 ale to trva len chvilku. Ja som sla potom normalne do prace ale odisla som z nej skor lebo som bola hrozne unavena, nic som nedokazala robit a zvysok dna som prespala …ale su aj ludia ktorym nie je vobec nic

domcek77
20. sep 2023

@adaam clebsiellu mal moj manzel po operacii 4roky trvalo kym zistili ze lozisko je v oblicke, vyoperovali a uz nema nastastie, dostal to po transpl.oblicky.. skoro kazdy mesiac chodil na infuzie ATB.
Drzim paste
A baby ako sa drzite?

autor
20. sep 2023

@domcek77 ja som akurat dobrala atb a koncom oktobra idem na urologiu zas, tak som zvedava aky dalsi postuo mi doktor navrhne. Ty si ako na tom ?