icon

Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou

tamburetka
20. nov 2011

Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!

buba08
30. mar 2013

baby, prosim o radu, mozem absolvovat laparoskopiu a hysteroskopiu, ked mam v posve e. coli a streptococa? Neviete mi nahodou poradit?

skaredekacatko
30. mar 2013

@buba08 nie mne to odlozili kvoli tomu?. Aj ta niejak liecia? Ja som po prvej liecbe a v utorok budu vysledky potom sa uvidi.

viva13
3. máj 2013

Ahoj, prosím poradte som 1den po laparke a ten plyn mám stále v tele od dnes mám nepríjemný tlak na hrudi, zjedna som už dnes 2x2 espumisan, prosím poradte mám problém s prehltaním, ako sa toto zvabí, akurát popíjam teplý čaj, dakujem

daisydee
3. máj 2013

@viva13 Treba vydrzat.ten plyn tam byva este aj po 3-4 dnoch a mas z toho nafuknute brucho.Ono to same prejde-netreba sa zbytocne krmit kadejakymi liekmi.

viva13
3. máj 2013

@daisydee ja som už teraz z toho na nervy ked nemožem ani prehltať 😒 nemám nafuknuté brucho

lydia85
7. máj 2013

Ahojte, prosim vas viete mi poradit? - som mesiac po laparoskopii, prepichovali mi vajecniky, priechodnost vajcovodov a vypalovali loziska endiometr. na maternici. Nemala som ziadne komplikacie, len teraz som si nasla vo vytoku vyzera to ako centimeter dlha tmava nitka. Moze to byt nasledok operacie? Mate s tym niekto skusenosti? Dakujem

petra96
28. máj 2013

Ahoj, zistili mi, že mám endometriozu a zajtra idem na laparoskopickú operáciu ... Chcem sa opýtať ako rýchlo sa hoja rany po laparoskopickej operácii a aké silné sú po nej bolesti. 20.júna mám zaplatenú dovolenku do Bulharska a strašne som sa na nu tešila tak dúfam, že budem môcť ísť . A ešte otázka ako dlho asi budem v nemocnici a ako dlho budem musieť byť na PN ? ..

andrae
28. máj 2013

@petra96 Mne v jednom roku robili laparoskopicku operaciu 14.6.a 30.7. som sa uz kupala a slnila v dvojdielnych plavkach na Malorke. Bolesti si nejak silne nepamatam a jazvy celkom pekne vyzerali uz do mesiaca. V nemocnici som bola 3 dni, ale zalezi, ako budes znasat prebudenie z narkozy.

petra96
3. jún 2013

Akurát som dnes prišla z nemocnice nakoniec mi zistili, že som mala zapálené obdva vaječníky mala som tam strašne veľa hnisu plus som mala zapálené slepé črevo. Tak slepé črevo už nemám všetko mi tam vyčistili a 6 dní v nemocnici. Na dovolenku možem zabudnúť, týždeň na PN a 1mesiac nemožem ísť do bazéna, nemôžem sa bicykliovať, korčuľovať, behať, skákať no proste nič :/

wiiila
5. jún 2013

ahojte...ja by som sa chcela opytat ze ci sa po diagnostickej laparoskopii musim nejako obmedzovat....pytam sa preto lebo koncom jula chceme ist na dovolenku k moru a ci sa mam objednat este pred tym alebo az po dovolenke....ze ci sa budem moc kupat, opalovat a tak...?!....dakujem za odpovede..

pecka13
19. jún 2013

@amienne ahoj chcela by som sa spytat ci po tej operacii, nemavas nejake tazkosti a ci sa vam podarilo babatko vdaka nej, prosim ta napis

sarafortuna
2. júl 2013

@miminkova
@avlv
@mikita4
@ludinka
@catherine275
@ada1313
@kvetinka32
@linddi
kočky, prepáčte že vás otravujem, len ma zaujíma, či vám laparka k niečomu pomohla - zlepšenie cyklu, ovulka, tehotenstvo... 😅 Ja ju zvažujem, kedže sa nam už dlho nedarí a zatiaľ sú všetky výsledky OK.
dakujem, za vaše odpovede

catherine275
2. júl 2013

@sarafortuna no neviem kedze predtym sme sa nesnazili. Mna ta cysta bolela a bola velka preto ju vyberali. Ale urcite mi pomohla vtom ze vybrali aj dalsie dveo ktorych sa nevedelo a vypalili endometricke loziska. A tiez skusili priechodnost vajecnikov a vsetko ok. Ja som bola naozaj spokojna. A podarilo sa aj otehotniet.

sarafortuna
2. júl 2013

@catherine275 ja sa toho strašne bojím, ale asi sa na to dám 😅 😅 lebo človek nevie, čo tam DNU JE. 🙄

avlv
2. júl 2013

@sarafortuna keby som to nepodstúpila nezistili by mi endomeriózu včas a ktovie aké veľké cysty by teraz boli. Tiež mi odstránili zrasty a viem že mám vajcovody priechodné. Otehotnieť sa mi zatiaľ nepodarilo ale nie kvôli mne ale manželovej diagnóze.Po laparke budete múdrejší a prípadný problém hneď poriešia. Netreba sa báť. Veľa šťastia.

catherine275
2. júl 2013

@sarafortuna 🙂 aj ja som sa bala a teraz machrujem ze to bolo v pohode 😀 bala som sa lebo jednak mi to robili v inej krajine a cudzí lekári ale naozaj nemôžem povedat nic zle na nich.. Práve to ze nikdy nevieš co je dnu a inak sa to ani neda dozvedieť.. A ja som toho živí príklad 😀

sarafortuna
2. júl 2013

@avlv
@catherine275
ach, dúfam, že predtým nezdupkám. ďakujem za povzbudenie 🙂

catherine275
2. júl 2013

@sarafortuna ver mi ze to stojí za to ísť na laparku. A čím skôr tým lepsie

perlaa
2. júl 2013

@sarafortuna len chod, nie je to nič čo sa nedá zvládnuť 😉 a ani jazvy mi po roku niesú vidno 🙂 nechcem ťa strašiť, ale ja som mala veľké štastie že som išla...mala som polyp ktorý mi spôsoboval strašne veľké problémy pri MS a pri operácii mi neplánovane zobrali aj slepák, ktorý sa im nepozdával / nemala som žiadne ťažkosti ani problémi s tím spojené / a nakoniec sa ukázalo že tam bol nádor 😒 takže mi možno aj zachránili život ktovie kedy by sa ozval 🙂 hlavu hore, držím palce 😉

ludinka
3. júl 2013

@sarafortuna ahoj, tak u mna zatial k tehu nepomohla ale snazili sme sa odvtedy len 2 cykly, takze dufam ze este pomoze.
A byt tebou tak tam urcite idem-nie je to nic strasne a to ja som poriadny strachoprd 🙂

sarafortuna
3. júl 2013

@ludinka
@perlaa
dakujem kočky. 😉

262626
6. júl 2013

ahoj ja som po laparoskopii 3dni a zacala som slabo krvacat chcem sa spitat ci je to normalne!

buba08
6. júl 2013

@wiiila neviem, ci si sa uz objednala, ale ja by som to absolvovala urcite az po dovolenke, ja som bola na laparke uz 2x, 1x som sa davala dokopy 2 tyzdne a 2x urcite viac ako 3 tyzdne, nechcem ta strasit, ale nikdy nevies ako sa budes po laparke citit a co ti nakoniec budu robit

wiiila
7. júl 2013

@buba08 ...ahoj...no ja idem uz teraz v utorok....a na dovolenku ideme az koncom augusta....tak hadam dovtedy sa dam dokopy...to je este mesiac a pol...mali sme ist uz koncom jula len koli tomuto sme to prelozili....tak uvidim....dufam ze sa dam rychlo dokopy...nechcem cele leto trcat doma....🙂...ale dakujem ze si napisala svoju skusenost...🙂

buba08
7. júl 2013

@wiiila tak to bude urcite ok, ked az koncom augusta, ten koniec jula, ako si predtym pisala mohol byt naozaj len tak, tak, drzim palce, aby bolo vsetko ok, daj potom vediet ako to dopadlo. Do akej nemocky ides?

wiiila
7. júl 2013

@buba08 ...no idem na jednodnovu chirurgiu do sagaxu v DS...trosku mi lepi, ale skorej mam take pocity nech uz to mam konecne za sebou...a nech viem ze ci je vsetko ok alebo co...🙂..prave preto ze sa mi to zdalo byt velmi skoro po laparke sme sa rozhodli ze to prehodime na koniec augusta....aspon si prisporime este dajake eurace a mozme si vybrat fajnovejsiu dovolenku....🙂

buba08
7. júl 2013

@wiiila takze ta hned v utorok pustia domov?

wiiila
7. júl 2013

@buba08 ...v stredu rano...v utorok poobede mi ju budu robit a v stredu rano mozem ist domov....kedze si aj predoperacne budem robit u nich tak idem tam uz v utorok rano....🙂

wiiila
13. júl 2013

@buba08 ...ahoj...no uz som po,...nebolo to take strasne ako som sa bala...🙂...v utorok o 16 tej ma zoperovali, ked som sa prebrala tak som citila taku bolest v podbrusku jak pri menzese, ale hned som zaspala a ked som sa zobudila uz ma nic nebolelo...nasli mi 2 loziska endometriozy, ktore mi odstanili, a tak teraz dufam ze sa dopracujem k vytuzenemu babatku....🙂...dnes mi je uz celkom fajn...az na to ze ma trosku boli podbrusko ale to len z toho ze vcera som uz aj menzes dostala....takze dufam ze do konca augusta budem fit plus....🙂..no a este sa musim dokiho v utorok ked mi bude stehy vyberat spytat kedy sa mozme po laparke zacat snazit...🙂

ivec16
13. júl 2013

@wiiila snazit sa mozete hned ako sa na to budes citit ;)