Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
Ahojte baby 🙂 aj ja pridam svoju skusenost s laparkou 🙂 po cca 2 rokoch bezvysledneho snazenia sa a verdiktu ze mam pco som sa rozhodla ze uz je cas laparku podstupit...2 roky som zila s tym,ze za nedarenim je to pco a uz ma to nastvalo a cakat na zazrak sa mi prestalo chciet 🙂 tak som ju 13. februara podstupila spolu s hysteroskopiou s vysledkom ze som uplne v poriadku,nic nenasli ani ziadne pco 😕 ani nie tyzden po laparke sme sa zacali snazit,cize sme na dalsiu menstruaciu ani nepockali a cuduj sa svete zrazu // 🙂 a teraz idem pomaly do 9ttv 🙂 takze nebojte sa baby podstupit to,sice prvy tyzden nic moc po zakroku ale prezijete 🙂 a ovela zvysite sancu najst si // 🙂 sup do toho a necakat! 🙂
Ahojte, mne bola laparka odporucena po 3 rokoch neuspesneho snazenia. Podstupila som ju na Antolskej s tym ze PCO sa mi potvrdili. Do polhodiny po prebudeni za mnou prisiel moj operater (Doc. Petrenko) a povedal mi ze uz pri operacii videl ze 1 vajecnik mam uplne nefunkcny, takze ten nech zabudnem ze mam, ale ze na tom druhom budeme stavat, ze vajcovody mam priechodne takze prefukovat ich nemuseli. Po operacii som si pockala na prvy menzes (museli mi ho vyvolavat bo som nedostala tak ako som mala - do 35 dni od operacie. Hned po menzese sme isli na IUI a podarilo sa, dcerka ma teraz 16 mes., takze laparky sa nebojte, ta chvila bolesti za to stoji, nemate tym co stratit tak len smelo do toho 😉 Drzim palceky!
@sprituska ahoj. A menzes by mal dojsť podla cyklu alebo može dojsť inokedy kvoli laparke?
Ja som počula že ked je endometrioza začnu ju liečiť čo vyžaduje stopnuť menzes na určite obdobie, tebe takuto liečbu nedali? A ten nepriechodny lavy vajcovod ti spriechodnili či ten už zostane nepriechodný? dakujem
@f3rari super, teším sa s tebou a gratulujem! dakujem za optimisticky pripsevok. Lekari mali podozrenie na pco podla sona ale na laparke to nepotvrdili? a odporúča sa čakať až po menzese so sexom? Sice mne bude laparoskopia robena tesne pred ovulaciou takže už tuto ovulaciu premeškame ...Aj ja mam pco podla sona ale podla krvi nemam pco, všetky hodnoty ok.
@golejka ahoj. V ktory den cyklu ti robili laparoskopiu? A akože do 35 dna ma prisť menzes? Ten nenabehne riadne ako zvykne v bežnom cykle? Ešte sa chcem spýtať len neviem či dobre položím otázku. Ak je napríklad funkčny iba lavy vaječník ale zaroven je lavy vajcovod upchaty je prakticky nemožne otehotnieť alebo z laveho vaječníka sa vie uvolniť vajíčko aj pravým vajcovodom?dakujem za odpoved
ahojte kocky, napisem vam aj ja, ja som bola minuly rok v TN vo fn na laparke spolu s hysteroskopiou, mali sme za sebou 3 roky snazenia, 2x ivf bez transferu, pricom mi v mojom centre tvrdili ze mam nepriechodne vajcovody, to sa nepotvrdilo. ba naopak, vsetko som mala krasne ako lusk, co sa tak vyjadrila dokyna co ma operovala. a cuduj sa svete svetu, co som vobec necakala. tak som si nasla za 7 mesiacov po zakroku na teste 2// teda presne po 4 rokoch snazenia sa, a teraz mam tesne uz pred porodom. takze isto to vyznam ma 😀
@misenaf ahoj,dakujem 🙂 no mne praveze pred 2 rokmi vyslo pco aj z krvi a vtedy mi bola navrhnuta laparka,len sme ju odlozili...a neviem ci to jednoducho samo zmizlo,lebo lieky som neuzivala ziadne a teraz po takej dobe sme sa rozhodli ze uz je najvyssi cas to podstupit..no a ukazalo sa ze tam uz nic nie je.. 😕 co sa tyka sexu,tak nam nic nezakazovali ani nevraveli ze by sme mali cakat na menzes,skusili sme to len tak sami od seba,ze ved uvidime,akurat mi vychadzala ovulka i ked to bolo s malou dusou lebo ja som mavala velmi nepravidelne cykly a preto aj ta ovulka sa mi tazko odhadovala kedy je a kedy nie no ale trafili sme to 🙂 a este k laparke- mne len doktor povedal ze ta sa vykonava po menstruacii ale nie zas dlho po nej..mne to vychadzalo len tak tak,lebo mi samozrejme meskala,bola som po vyvolavackach a stale nic, az prisla 6.2. a 13.2. som bola objednana na zakrok 😝 ale chvalabohu trvala 5 dni tak sme to stihli 🙂
@misenaf zajtra by som mala dostat menzes, tak som zvedava. Dufam, ze pride nacas. Uz sa chcem snazit.tu endometriozu mi zistil az na laparke. Ze to bolo bolo uplne malinke lozisko. Ja som mala ovulku vzdy iba z laveho vajecnika a zrovna ten vajcovod som mala nepriechodny a ze na druhy pokus sa im ho podarilo spriechodnit. Joj, ale velku nadej do toho vkladam a bojim sa, ze to nevyjde a a budem velmi sklamana ☹
@misenaf Ahoj, phu to uz su 2 roky, takze si napamatam uz zial ktory den cyklu to bolo. Mne povedali ze pri tej laparke mi skontroluju aj priechodnost vajcovodov a ak budu nepriechodne tak ich bud prefuknu abo ak tam budu zrasty a bude sa to dat laparoskopicky odstranit tak ze to spravia naraz nech je len 1 narkoza a 1 zakrok. Upozornili ma vsak ze ak sa teda zrasty musia odstranit chorurgicky (teda preduknutie vajcovodov nebude uspesne), tak ze to bude zalezat od toho kolko ich je a ake su bo ze zvyknu dost krvacat ked ich odstranuju tak nechcu riskovat velku stratu krvi a pripadne komplikacie pri operacii. Ci sa da v pripade nudze ist na laparku 2x (ak by nemohli odstranit vsetky zrasty naraz) neviem, ake operater ti urcite povie.
A pokial viem ak by si mala iba 1 vajecnik funkcny a akurat ten vajcovod zaroven nepriechodny tak pokial viem otehotniet nemozes... Iba ak by sa vajicku predsa len podarilo nejak preklznut 😉 Ale este by som si to overila u gynekologa urcite (ja predsa len lekar nie som). Drz sa! 😊👍
@misenaf ano, asi pol roka som chodila na folikulometriu. Vsetko klapalo ako hodinky, len z praveho som Nikdy neovulovala. doky povedal ze to je ok, ze to tak niektore maju, lenze problem bol, ze zrovna ten lavy bol upchaty. Drzim ti palce, zvladnes to.ja dufam, ze ms zajtra pride, nikdy som sa na nu tak netesila ako teraz 😀
baby prosim vas aj vas pri narkoze intubovali?
@sprituska neviem preco jej to povedali ved nepriechodne su hlavnym dovodom na ivf...citala som este nieco o nejakej tekutine vo vajcovodoch ktora by mohla vyplavit embrioak by doslo k oplodneniu tak asi kvoli tomu alebo nevie je tam potom viac diagnoz aj pri endom.aj pri upchatych ani jedna to nemame rovnake.Nevies kvoli comu jej umele nepomoze?a nechodi sem ona?

@sprituska Kde ti to robili? Mne to budu v Iscare aby vedeli dovod prečo sa snažíme márne.
Aj ti niečo zistili? Vajcovody su priechodne? Velmi sa bojím verdiktu ktorý mi povedia po prebudení...