icon

Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou

tamburetka
20. nov 2011

Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!

miminkova
2. máj 2014

Ahojte, j a som sa predvčerom vrali z nemocky, bola som na laparoskopii a chromopertubacii, priechodnost mam v poriadku, ale na maternici dole mam vraj endometriazu, tak teraz neviem, myslite ze by sme mohli oteh. aj prirodzene ? chodime do martina Iscar, hadam nam tam pomozu konecne,beriem pre istotu aj indonal a infolic, keb y sa nahodou chcelo zadarit...

babulka6783
3. máj 2014

hojte bývam krátky čas vo Vranove nad Toplu a rada by som si tu našla kamarádky budeme mat o čom určie komunikovat tieš mam za sebu neuspešnu IVF

nosatko
12. máj 2014

ja som bola pred 2.5 rokom na laparoskopii lebo mam nepravidelnu menstruaciu a vobec necitim ziadnu zmenu ja si myslim ze sa to este zhorsilo lebo som este bez vyvolavacky nedostala menstruaciu a mam 24 rokov neviete my poradit lebo sa snazim otehotniet a nedari sa nam som uz v koncoch dakujem za odpoved

smejlicka
15. máj 2014

@golejka ahoj aj chodíš do CAR na Antolskú?

golejka
15. máj 2014

@smejlicka Ahoj, chodila som tam ked sme este nemali malu a iba sme sa o dietatko snazili. Chodila som tam k MUDr. Durechovej a mozem vrelo odporucat - nielenze nam ponohla k dietatku ale aj ten jej pristup bol na nezaplatenie. Viem ze v CAR tam este robi aj MUDr. Marsik, ten ma pre zmenu rodil (hoc som ho nemala zazmluvneneho ani nic), tak spravil 150% toho co bolo v jeho silach a malu nam zachranil (pocas kontrakcii sa mi odlucila placenta kym bola mala v brusku, takze mala nemala kyslik a dusila sa v brusku - zasobu kyslika mala iba z toho co ostalo v placente de facto), takze porod skoncil urgentnym cisarakom. Vdaka jeho rychlym reakciam mala nema zoadne nasledky mentalne, za co sme mu velmi vdacni s muzom 😉 Takze... CAR na Antolskej mozem len a len odporucat 😊

golejka
15. máj 2014

@smejlicka este mi napadlo - ak by ta zaujimalo casovo kedy som tam chodila, tak to bolo v rokoch 2011-2012, potom ked mi skoncil prvy trimester tehu tak som tam chodit prestala - kedze som uz tehotna bola, tak som sa vratila spat k MUDr. Durechovej do ProCare-u, dcrrka ma zajtra rok a pol presne 😊

smejlicka
15. máj 2014

@golejka jeeee tak to gratulujem k dcérke...do antolskej chodím aj na gastroenterologiu a hematologiu tak preto by som tam aj rada navstivila aj CAR ..vsetko pod jednou strechou 🙂

golejka
16. máj 2014

@smejlicka jasne, super, to by si mala idealne 😊 Viem ze vtedy ked som tam chodila ja mali plno a nove pacientky tam neprijimali (mna vzala doktorka len preto ze som bola jej pacientka v ProCare, ale neviem ako bol na tom Marsik a ten treti lekar co v CAR este robia), tak drzim palceky, ak mozem odporucit zastav sa tam co najskor... Ono ta liecba je vacsinou na dlhsie 😖

smejlicka
17. máj 2014

@golejka jee dakujem za odpoved...este v utorok pojdem na gyndu lebo mi meska menzes od 4.4. bol posledny...od endokrinologicky mam nasadeni siofor od vcera uz 500mg 3x1 tak uvidim dufam ze sa trochu nastartuje cyklus...

golejka
28. máj 2014

Za malicko, tak drzim palceky ✊✊

martinka100
28. máj 2014

@tamburetka Ahoj ja som bola tiež na laparoskopickom zakroku vyberali mi nezhubny nador z vajecnika. Jeden den ma operovali a na druhy som sla domov. Trochu ma boleli ramena a nemohla som sa poriadne pohnut prve dva dni ale potom to bolo ok. Da sa to zvladnut. 😉

jonathana1
1. jún 2014

@miminkova ahoj,prosim ta kolko dni si bola v nemocke? mna zajtra caka laparka a kolko sa prosim ta plati za jeden den?neviem ci sa mi oplati nadštandardna izba

zlatunkava
1. jún 2014

ahojte ja som isla do nemocnice kde mi robili laparoskopiu s chromopertubaciou vo stvrtok po nastupe mi robili sono a niejake male vysetrenia potom poucenie o 14:00 x -prep roztok na vyprazdenie ktore ma chytilo o 18:00 a bolo dost caste a bolestive na druhy den o 5 budik zavedenie takej injekcie do ruky potom injekcia do zadku a ramena a uz som len cakala kym si pomna pridu .operacia trvala asi hod a pol po ktorej som sa prebrala az na izbe ked namna sestricka kricala ci pocujem bola som strasne smedna a otapena....mam dva rezy na bruchu a diagnozu ze mam priechodny len lavy vajecnik s ktorym sa da vraj otehotniet.Prepustili ma v sobotu a stale mam dost velke bolesti v oblasti krizov brucha a dokonca aj krvacam....takze ma caka par dni marodenia a dalsi tyzden vyberania stehov.....dufam ze sa nam podari otehotniet lebo velmi potom s priatelom tuzime ma tu niejaka podobne skusenosti?dakujem za odpoved

jonathana1
1. jún 2014

@zlatunkava Ahoj,tak uz to mas aspon za sebou.mna to len caka zajtra.co je to prosim ta chromopertubacia?ako to,že mas dva rezy na bruchu...prajem skore uzdravenie 😉

zlatunkava
1. jún 2014

Laparoskopia s chromopertubáciou

Klasická laparoskopia, pri ktorej sa zavedie optika rezom v podbrušku do tela ženy. Cez krčok maternice sa vstrekne farebná tekutina. Ak vyteká z vajcovodov do brušnej dutiny, vajcovody sú prichodné – toto sa nazýva chromopertubácia. Nevýhodou je vykonanie v celkovej narkóze, jazva na bruchu, a pooperačná bolestivosť.Mne sa snazili niekolko krat vstreknut tu tekutinu do praveho vajcovodu ale nenaplnal sa.....neviem preco ale mam 2 rezy a brucho ako balon ten plyn sa uvolnuje a vsetko ma boli ako keby mam strasnu svalovicu....najhorsie bolo prebranie z narkozy nevladala som este vecer chodit musela som cikat na postely za pomoci sestricky do takeho lavora no strasne stale ked som sa snazila co i len sadnut si mi zacalo sumet v usiach a uz som slabla na odpadnutie ale kazda ma iny prach bolesti tak mozno ty to zvladnes lepsie...ale pre babo kazda asi urobi vsetko co sa da...a ty mas aky problem ?mne nadstandar...izbu nedali ze po operacii nemam nanu narok .....tak som si musela odjeb....tie neskutocne hrozne postele tie su fakt za trest prelezane madrace a kazde otocenie neskutocne vrzganie ........

jonathana1
1. jún 2014

@zlatunkava no ja by chcela tu nadštandard izbu...bože nech to mam už za sebou,virm,že to nebude bez bolesti,hlavne nech som doma už.nemam rada cudzie posteli ani nič 😒 no a uvidíme co mam za problem,hlavne mavam časte bolesti v podbrusku

wilhelmina
8. júl 2014

dievcata, mam na Vas taku otazku. ako dlho ste pocitovali bolesti/tlak v podbrusku, akokeby vajecnikov? mne robili laprku cysty pred mesiacom, nemala som ziadne komplikacie,vybrali len cystru a kusok vajecnika, ani krvacanie po zakroku nebolo, ale akosi stale citim taky neprijemny tlak v oblasti vajecnikov. a sa mi nezda ze by to tak dlho malo trvat....co myslite?

kacena85
19. júl 2014

@nosatko na tvojom mieste idem k bylinkarke.ja sim bola u dvoch a kazda pomohla.jedna ma aj tu temu.kopacova daj vyhladst.rok som ms nemals po kyrete a dr nevedel co so mnou.po mesiaci co bylinkstka poradila prisla ms.po 3 ms tehu s dvojkami.xi.teraz riesim tiez bolesti po sekci.bola som na lapatke a tiez pojdem k jednej do zbrojnikov

kacena85
19. júl 2014

@martinka100

Zienky a ako dlho ste krvacali??ja po zakroku.to bolo st rtok.vcera nic uz a vecer som zacala spinit trosku

martinka100
19. júl 2014

ja som vobec nekrvacala az ked som dostala menstruacia a ta bola dost silna a bolestiva ale 2 mesiace po zakroku som otehotnela 🙂

v_alika12
22. júl 2014

skusim sa spytat aj tu: Prosim vybavovali ste si Dr pred laparoskopiou? alebo je to iba banalita a netreba z toho robit vedu? dakujem

franzziska
22. júl 2014

dievcata ake mate sksuenosti s hojenim ran po laparke? ja som uz 3 tyzdne po a nie a nie sa ta najvacsia okolo pupku doliecit...po vybrati stehov sa mi rana otvorila a krvacala aj hnis...a ked chrastu narusim tiez to krvaca..lebo je hrozne slabucka...a boli ma stále....ach boze vsade ubezpecovali ze tento zakrok "je brnkačka".. 😖 😖 😖

kacena85
22. júl 2014

@franzziska skus repik nedavala si si hned na rany??

Tak ja som podstupila laparku stvrtok 17.7.po operacii ok aj som presla od chodby do postele.potim som spala.piatok doobeda domov.pondelok som bola u dr,ze krvacat spinit mozem aj 2 tyzdne.odstranili zrasty.nasli loziska endometriozy a odstranili cystu...uz mi bolo fajn...len stale dokola to brucho ako balon..na wcko idem kazdy den..ramena este bolia...ale strasne ma spodok boli.dnes som sla s muzom tu u nas kusok do obchodu a hroza...akoby svalovica odspodu...kedy ste boli fut vy?po akom case???utorok drahy nastupuje do prace a budem sama s 1.5 r dvojkami a uz teraz mam strach....je to o drzku ked som bola ako tak ok.nie este teraz,chodim zhrbena amo starenka.spi sa mi uz lepsie.ale tie bolesti dolu ma strasia...spravim zensky caj...mozno aj ta zmena pocka robi svoje

franzziska
23. júl 2014

@kacena85 hmm iba betadin... 😠
a to mas len tyzden..to este aj mna tak bolelo....

zlatunkava
27. júl 2014

ahojte no ako som uz pisala mne bola robena laparka v maji koli neplodnosti a kedze mam ako dieta branu slezinu po uraze tak som mala zrasty a mam nepriechodny pravy vajcovod ...liecenie bolo dlhsie akoby som chcela bola som na marodke 3 tyzden mala som neskutocne bolesti celeho tela krvacala som a este ked mi isli po 5 dnoch vyberat stehy tak sa mi na pupku rana cela otvorila a museli ma opat sit bez akehokolvek umrtvenia no nieco neskutocne neprijemne.....potom tie druhe stehy mi nechali cez 2 tyzdne....ked som sa vyliecila som zacala chodit na folikulometriu aby sme vedeli kedy ovuluje zdravy vajecnik a kedy sa snazit a na prvy krat sa podarilo som tehotna 🙂))hned mesiac po zakroku..!.keby som to mala podstupit este raz urobila by som to koli babatku,ked som si lahla u dr ze mi meska menstruacia a ze testy su pozitivne oznamil mi ,ze je to tam to bola radost prevelika prajem to kazdej ktora tak tuzi po tom malom krasnom babatinku ako som tuzila a stale tuzim ja sama....

franzziska
27. júl 2014

@zlatunkava ahojky tebe sa to otvorilo po vybrati stichov? lebo mna normalne doktor poslal domov a uz kde som bola na ulici som videla ze to silno krvaca a doted to som vyse 3 tyzdnov po laparke mam tam dieru a nie a nie sa zacelit..

zlatunkava
28. júl 2014

ahoj mne sa to otvorilo hned ako mi ich vybrali takze som tam sedela krvava a museli ma hned zasit a mam to teraz uz pekne zahojene taky pekny krizik 🙂

franzziska
28. júl 2014

dievcata a akako dlho ste cakali na výsledky laparky?? ja uz 4 tyzdne a nic..co kvoli dovolenkam??

@zlatunkava hm možno aj mne lenze doktor o uz nesledoval a chvilku trvalo kym ma zacala student krv na satach a tele...

tinnka0902
8. aug 2014

Ahojte baby som 3 den po laparoskopii prefuk a stale mi z pupka tecie je to normalne podla vas.

lauricka
8. aug 2014

@tinnka0902 urcite ides na kontrolu coskoro, ci? Informuj svojho lekara, ktory Ta operoval alebo Ta ma na starosti. Moze to byt len cistenie. Uz si nepamatam uplne presne, ale mne sa zda, ze mi z pupka netieklo. Len ked mi dal dolu stehy, tak potom vytlacil este dost toho bordelu a sa mi to trosinku rozliezlo a trosku krvacalo. Ale potom uz OK, pekne sa to zahojilo.