Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
@motorolka ja som myslela u teba dve ciarocky.ja uz nemam vajcpvody tak ja uz len ivf.ale rok 2015 dufam uz bude aj pre mna uspesny....
@leontinka27 jaj prepac... tak inak to poviem, budeme mat tehu rok 2015 🙂
@motorolka v pohodke...ano rok 2015 je nas...
@leontinka27 Prosim ta, ked nie som drza, preco ti vybrali vajcovody? Este som trosku malo informovana (nastastie a zatial) o metode IVF, ako to funguje? Nech sa pripravim aj na pripadne dalsie hokusi, pokusi u dr.
@motorolka no o prvy vajcovod som prisla po mimomater.tehotenstve po ivf. a druhy som si dala zobrat lebo bol nepriechodny a naplneny tekutinou saktosalping sa to vola a ta tekutina je toxicka a vyplavuje embrya.vies nedarili sa nam ivf uz som mala 5 vkladov.risim to uz vyse 3 roky.pokial mas priechodne vajcovody ovulaciu a manzel dobry spermiogram mala by si otehu prirodzene.nasad si vitaminky cajiky a pojde to.vies mne uz pri diagnostickej laparke zistili nepriechodne vajcovody so saktosalpin.takze nemysli na ivf ale na prirodzene tehu
@leontinka27 Tak to ma vazne mrzi ☹ ale hlavu hore, urcite sa to musi podarit, tak ako sme pisali aj hore rok 2015 je nas 🙂
@motorolka urcite budeme tehu v roku 2015.... 😀 😉
@leontinka27 leontilka to ti pri laparke zistili ten sakyosalpin. Ja mam nepriechodne vajcovody. A uz treti bklad za sebou po ivf a nic. 😢
@skaredekacatko ahoj ano najskor pri diagnostickej laparke vtedy mi to spiechodnili nasledne do roka po ivf mimomaternicove.potom 4 neuspechy ale na sone nikdy nikto uz saktosalping nevidel.teraz v auguste som bola na prefuky HSG a tam sa to potvrdilo.a teraz v novembri som si dala teda vajcovod zobrat.a este idem aj na reprodukcnu imunologiu aby som vsetko vylucila.lebo len vrazam prachy do IVF a nic z toho-
@leontinka27 ahoj to iste aj ja cakam na vysledky z hemato a reprodukcnej. Laparku robili unas tam zistili jednorohu maternicu. Kontrolne hsk mi robili v brne tam by si to vsimli ci?
@skaredekacatko na hyster.to nezistia ani doki v Brne to na sone nevidel ani moj doki to nevidel az prefuky ukazali a laparka potvrdila.chod ak necchces ist na laparku hned na prefuky.robia to na vela car aj nemocnice a ambulancie.a to je dobre ze si si dala vydrtrenia urobit.kde si bola na reprod.imunologii?
@leontinka27 v medirexe sim bola mne zistovali laparkou priechodnost tak by si to tam vsimli
@skaredekacatko jaj ano laparkou jasne.a davno si bola v medirexe?
@leontinka27 v utotok o tyzden budu tri tyzdne pisem na vysledky ale budu skresane kedze som bola len tyzden po medrole.
@skaredekacatko a bol aj manzel a kolko ste platili.aj ste nieco doplacali?robili nieco nad ramec alebo je to vsetko v tom zakladnom vysetreni?
@leontinka27 platila som 50 eciek a to za nieaky odber co poistovna nehradi
ostatne bolo gratis.muz nebol.
@tamburetka ja som bola tiez na laparoskopii a bolo to cez pupok a potom este dva jedno-centimetrove rezy dolu pri slabinach. Ziadne hadicky, ziadne vyvody.isla som v ten den vecer domov.samozrejmeze toto zavisi aj od toho co ti vnutri najdu lebo ak nieco vazne tak az POTOM by si mala zasite brucho lebo by ti ho museli otvorit aby ti to, co ti nasli "opravili".hovorim, zalezi na tom co ti idu laparoskopiou robit.
@oladuna dakujem za info akurát táto vec bola pre mna aktuálna v roku 2011 ked som na laparku išla 🙂.
@tamburetka ooops....aj ja som si to vsimla az potom.a ako ti to dopadlo???
@oladuna no ja som založila túto tému ale pozri si dátum na prvej strane 😀.
pre mna chvalabohu bola laparka prospešná, otehotnela som rok na to..aj ked to najskor vobec nevyzeralo nádejne. 🙂
@skaredekacatko dakujem za info.ja idem do NR k Dzurilovej.tak som zvedava.musi ist aj manzel.a za vstupny pohovor platime tiez 50 eur a potom podla vysetreni....potom mi daj vediet ako si dopadla...
@leontinka27 Ahoj mam na teba este otazocku, od kedy si mam ratat posledny cyklus,lebo som zmatena.Dnes mam 28 DC na laparke som bola v 17 DC a nic. Od kedy mam ratat cyklus? Od poslednej mrchy, ci od laparky? Nechce sa mi verit, ze by som uz bola tehu, to je skoro, ci ? 😉
@motorolka no cyklus ratas od poslednej mrchy.a ak si mala ovulku a mala si tutu mutu mozes byt tehu.ale zasa po laparke mozes mat aj trosku neskor menzes.predsa to bol zasah do organimu.ale drzim palce aby si bola tehu.
@leontinka27 Ahoj, chcem ta pekne poprosit,ci mi vies dat kontakt na imuno do NR ..dnes som dostala men.sedem dni po vklade v 2. IVF, tak som smutna, a chcela by som ist v jan/feb na KET ked toto nevyslo, ale predtym by som chcela ist na imuno kedze na genetike mi vysli protilatky proti spermiam (berem sice predison,ale neviem ci tam nebude nieco ine aj treba). Tiez sa chcem opytat, kolko trvalo kym ta objednali na odbery do NR a ci po neusp. IVF treba s odberom cakat kvoli hormonom v tele (kedze chcem ist co najskor na KEt ale zas sa mi nechce ist nan bez toho vysetrenia), diky
@candour ahoj no tak to mi je velmi luto....tak som dufala ze sa ti to podari....to by bola aj nadej pre mna.a si si ista ze je to menzes.nie je to uhniezdovanie?mala si uz mat menzes?no mna koli laparke objednali az o mesiac lebo ze sa moze imunita zmenit.baby vraveli ze potom na odberi az neskor.ja idem na konzultaciu az 18 decembra.a neviem kedy na odbery ale potrebujem vysledky co najskor.chcem ist koncom januara na ivf.a ja som sa bola objednat osobne ale kontakt ti dam :centrum dzurila t.c.:037 7930260
Co sa tyka ci musis cakat po ivf neviem ale myslim ked uzivas predison tak 3 tyzdne ale ked tam zavolas na vsetko sa opytaj.a tusim sa aj dlho caka na vysledky.drzim palce ale daj vediet ako si dopadla.
@candour este som ti zaabudla napisat volat od 13:30 do 15:00 hod.
Dakujem Ti krasne,si velmi mila.daj potom aj ty vediet pocity z toho vysetr.ci pomohlo.a v januari budem na Teba mysliet,aby Ti to vyslo!
@candour ahoj moje no co rozbehol sa menzes
jaj skus ma prekvapit....a dovolala si sa?
@leontinka27 nerozbehol, skor naopak, je to krvacanie ale slabe, take ine, ale normalna krv, tak to povazujem za men. pockam do testov, potom tam zavolam🙂

@leontinka27 tak to pevne verim, ze sa nam obom podari hned na prvy sup 🙂 tak ti silno drzim palce 😉 nech uz na nasich testikoch len // nic ine neprichadza do uvahy