icon

Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou

tamburetka
20. nov 2011

Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!

leontinka27
9. dec 2014

@candour no a nerobila si si test uz by ti ukazal

motorolka
9. dec 2014

Tak uz tri dni meska, dnes mi je zle cely den, rano (1:10) som sa zobudila na divny pocit, cele je to divne...je mozne, ze by som bola po 2-tyzdnoch po laparke bola tehu? Som z toho zmatena 😅

leontinka27
9. dec 2014

@motorolka ahoj no skus testnut...mozno si mala sex pred laparkou a ovulku medzi tym tak mozes byt tehu.testni uz by mal test ukazat....drzim palce

motorolka
9. dec 2014

@leontinka27 Tak testiky uz su na ceste, hned ako pridu, testujem..

leontinka27
9. dec 2014

@motorolka drzim palce a nech su tam //

leontinka27
9. dec 2014

@motorolka no?????????? Akoooooooooopoo?

leontinka27
10. dec 2014

@candour no ahoj ako?nic nepises...ja nakoniec idem zrusit Dzurilovu lebo za vsetko chce peniaze.pojdem do medirexu..

miruliatko48
10. dec 2014

@tamburetka ahoj, ja som bola na laparoskopii 22 okt. Brali mi cystu+vajecnik+zrasty.poviem Ti pravdu,bola som rada,ze som bola v statnej nemocnici. Pustali ma na treti den od operacie a to som isla ku autu ako postrelena srnka. Ja myslim,ze pri tej jednodnovej chirurgii cloveka nadopuju liekmi,aby bol schopny fungovat. Ja som v podstate take dva tyzdne len polyhovala.Bola som stale unavena a brusko bolelo - vsetko sa to ale da vydrzat,preto sa nemusis bat. len bud pripravena na to,ze nebudes hned na druhy den behat.Ale kedze Ti budu brat len cystu,tak sa urcite zotavis skor ako ja. Drzim Ti palce, da sa to v pohode zvladnut

nelly3
10. dec 2014

@miruliatko48
ahoj a bola si operovana v trnave ci v blave? Kto ta operoval? dakujem

candour
10. dec 2014

@leontinka27 ahojky, tak nic nove nemam tak som tisko🙂 na ten test mam ist teraz v piatok ale tak neviem, stale mam slabe krvacanie, tak neviem..inak tu uz som zachytila nejake baby pisali ze tam chcu okolo 300 eur v Nr uz, no a v medirexe to je v ba? tu maju aj lekarov? ja ze len laboratoria. ja uz pri tych strasnych peniazoch co som v SK car minula na dve ivf doteraz ( 4,5 tisic EUR a s liekmi ) tak uz by som v nr aj zaplatila ale neviem ci to ma vyznam, teda ci okrem predisonu vedia na tie protilatky nieco ine mi dat..netusim..

leontinka27
10. dec 2014

@candour tak to ta obdivujem ze si netestla...ja by som nevydrzala.
no mne uz aj 50eur je vela.ledva naskrabeme na toto ivf.tak preto to zvazujem....a vysledky mozes konzultovat aj s gynosom v Brne alebo kde a tiez tvoj gynos moze predpisovat lieky...

miruliatko48
10. dec 2014

@nelly3 v TT. Operovala ma dr. Stefanikova a primar asistoval.

candour
10. dec 2014

Tolkokrat som mala biely test,ze uz len pomyslenie nan neznasam,tak ma to fakt nelaka,aj tak to nic nezmeni a aj tak musim na tu krv test a kedze 4dni mam men tak to uz berem s rezervou cele 🙂 vsetko je tak ako ma byt🙂co sa tyka nr chapem ta,ja mam zas ten problem ze dr.v car aj moja dr.obvod.gyn maju na haku uplne imuno,podla nich to je cele zbytocne riesit,takze pochybujem ze by mi nieco ine ako predison napisali a uz vobec,ze by sli konz.vysledky s nimi, taka je realita 🙂

candour
12. dec 2014

@leontinka27 Ahoj, tak som skoncila, dnes test krvny nula...druhe ivf neuspesne...a to som verila, ze ked som sa nechala vykuchat...tie vajcovody, ze to vyjde..co uz...premyslam ze tie zmrazene embry preveziem do Brna..

leontinka27
12. dec 2014

@candour no to mi je luto....tak som tomu verila.a bolo by to pre mna nadej ked aj ja som uz bez vajcovodov.no ja som bola v Brne a tiez mi to nevyslo.podla mna ked sa to ma podarit tak je to jedno kde.ja som mala 3ivf 1ket na sk a 1 ivf Brno a nic.tiez sa spolieham na to ze to boli tie vajcovody co branilo uhniezdeniu ale ako citam tebe to nepomohlo.a da sa to preniest embrya? nebojis satoho ze to centro ublizi emrykam alebo sazle zachovaj

candour
12. dec 2014

@leontinka27 Vies, ja som tak zufala, teraz, ze vobec neviem co mam robit, pisala som aj lekarovi tu na sk, beru take peniaze a nic sa nedozvies, skusim to mozno v jan s ket na SK este raz a potom musim zmenit centrum ak to nepojde, tvrdia mi , co aj po laparo je dovodne, ze vajecniky aj maternicu mam ukazkovo zdrave tak ja neviem...

leontinka27
12. dec 2014

@candour ja som na tom ako ty.vsetko v poriadku a nic z toho.ja chodim do Brna tiez koli prachom a tiez ze vraj maju supet embryologov.mas za sebou niejake vysetrenia? hlavne reprod.imunoligiu a hematolog.a muz ma dobry spermiogram.....ja som tiez po kazdom neuspechu zufalka....a tiez uz neviem co urobit.ale ja si chcem dat teraz preventivne nasadit medrol a intralipidy infuzie....jedna baba mi pisala ze ked sa nechce uhniezdit embryo je to zalezitost reproduk.imunologie....

candour
12. dec 2014

@leontinka27 hemato nemam, mam genetiku, na ktorej mi vysli protilatky proti smermiam, a jedine mierne zvyseny homocystein, ale sme sa pytali, a vraj tu hemato preto netreba nejak extra riesit, na imuno idem 10.2...tak uvidime, teda, brala som predison len zatial..

leontinka27
12. dec 2014

@candour a kde ides na tu reprod.imunol? Do Nitry?ak by si chcela a nemusis cakat 3 tyzdne po vysadeni predisonu prenechala by som ti datum 18.12

motorolka
14. dec 2014

Kocky kolko vam trvalo kym prisla mrcha po laparke ? Ja mam uz 36 DC a stale nic, je to normalne?

sono2
14. dec 2014

@motorolka mne normálne na deň a to som mala ešte aj hysteroskopiu.

motorolka
14. dec 2014

@sono2 tak mne robili kontrolu priechodnosti a aj drilling, no mrcha akosi nikde, uz zas stres co nie je v poriadku ☹

sono2
14. dec 2014

@motorolka tam je to aj tak z hlavy ako mozog všetky hormóny riadi. Nič neurobíš je jedno, čo ti robili to nemá na to vplyv. A máš normálne presne?

motorolka
14. dec 2014

@sono2 praveze nie, frcim len ked mam nejake lieky, ale mal mi pomoct ten drilling, ze som mala mat cyklus cca 28 dni, tak asi len musim cakat.

sono2
14. dec 2014

@motorolka jaj, tak tým pádom je to jasné. Ja mám totálne presné.

candour
16. dec 2014

@leontinka27 objednali nas az na 10.2 ty si sa uz odhlasila? sestricku som poprosila ak sa niekto odhlasi ci by mi dala vediet..tak neviem, tak ci onak ked mam 18 embryi pojdem na ket v jan ak ma lekar pusti, co zatial sa tvaril ze mam cakat tri mesiace...a imuno budem popri tom riesit aj hemato

leontinka27
16. dec 2014

@candour nie neodhlasila ak chces chod mamiesto mna

leontinka27
16. dec 2014

@leontinka27 som na 18.12 o 9:15 zavolala by som tam ja alebo ty a nahlasila by si sa.

leontinka27
16. dec 2014

@candour som si napisala sebe to patrilo tebe

leontinka27
16. dec 2014

@candour preco cakat 3 mesiace niektore baby idu hned po menzesi a dost casto maju potom //