icon

Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou

tamburetka
20. nov 2011

Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!

simon32
5. apr 2015

@tribulka88 Takéto niečo poznám .... ja to mávam po tabletkách už viem že ide bolesti sú a menzes nikde .... :( som zvedavá či mi to naozaj príde samo 🙂 a 5 dní už máš ták dúfam že aj už odíde 🙂

tribulka88
5. apr 2015

@simon32 uz by aj mohla,ze sa konecne mozme znova pokusat 🙂 pred laparo som mala menzes hocijaky,len nie normalny,tak hadam,ze teraz uz bude ok 🙂

simon32
5. apr 2015

@tribulka88 to aj ja len pomocou tabletiek a injekcii mi prišla a to len také že 2,3 dní aby sa nepovedalo .. ták tiež dúfam že už to bude ok ... a držím aj Tebe palce aby sa darilo 🙂

tribulka88
5. apr 2015

@simon32 mne aj sama prisla,no len tak 1-2 dni... aj ja Ti drzim palceky,nech je vsetko ok a nech sa hlavne zadari 🙂

simon32
5. apr 2015

@tribulka88 mne bez liekov a injekcii bez ničoho došla sama tak raz za 3,4 mesiace niekedy aj pol roka nič ..... hlavne nech sa Nám za darí 🙂 potom daj vedieť keď budeš v tom 😉

tribulka88
5. apr 2015

@simon32 oki,aj ty sa ozvi,ked budes mat nieco nove 🙂 drzim palceky mocno 🙂

simon32
5. apr 2015

@tribulka88 ďakujem a určite sa ozvem 🙂 a aj Ja držím moc moc palce 😉

simon32
8. apr 2015

Ahojte, je to normálne že po laparoskopii mi predpísala gynda znova duphaston??? Dakujem za odpovede.

bylinkaa
8. apr 2015

ahojte, kolko ste boli PN po laparoskopii?

simon32
8. apr 2015

@bylinkaa ja som teraz 2 týždeň a teším sa do práce dúfam v pondelok ale je to individuálne 🙂

bylinkaa
8. apr 2015

aj ja tak planujem do 2 týždnoch nastúpiť...dik

simon32
8. apr 2015

@bylinkaa za malo 🙂 ale bolesť budeš cítiť vraj ešte ďalšie dva týždne cca

bibkak
8. apr 2015

Ahojte rada by som sa zapojila aj ja do diskusie. Plánujeme bábätko a doktor mi povedal že mam na vaječníku 5 centimetrovú cystu. Dal mi nejaké tabletky na vkladanie ale nezabrali a potom mi nasadil Dufanston (alebo tak nejak sa to volá ) ale nepomohlo mi to. Neviem ako u vás ale u mňa sa tá cysta prejavuje tak že často krvácam, a hlavne pri sexe a dosť často. Zajtra idem k ženskému a on ma určite pošle na túto laparoskopiu. Ale povedal tak, že mi to spravia v Handlovej (neviem či ste boli tam neiktorá) za jeden deň že to pôjdem hneď aj domov, a teraz keď čítam čo to všetko obnáša tak som dostala aj strach normálne. Vlastne tá operácia prebieha tak,že tu cystu dajú preč cez pupok, či to nejak zo spodu? Potom pot ej samotnej operácii po akom čase ste otehotneli, ak ste niektorá na tom tak že to podstupujete kvôli tomu že nemôžte otehotnieť... Ďakujem Vám za každú radu a názor.

koka231
8. apr 2015

Ahojte ja sa tiez chcem podelit o moju skusenost s laparoskopiou.
s manzelom sa snazime 5 rokou o babetko zozaciatku sme to neriesili ze sa nam nedari jednoducho sme isli stale naplno a nic az posledneho polroka sme to zacali tak vaznejsie ze uz by aj bol cas mat babetko a tak ..no isla som k dr asi na 14DC spravil mi vnutorne sono .povedal ze nevidi prebiehat ovulaciu a ledva mi nasiel pravy vajecnik ....hned mi povedal ze nabude domna zbytocne pchat lieky na ovu alebo nieco ze hned ma posle na lapaoskopicku diagnostiku a prefuk vajecnikou .....to bolo na zaciatku marca ....tak 26marca som isla na predoperacne vysetrenie .....31 marca mi robili tu laparku podotykam v GYNPORe som bola ---odporucam tuto kliniku fak super ludia 🙂 ....no prisla som tam cca okolo jedenastej na recepcii som vypisala papiere a dali ma izbu prezliekla som sa a cakala ...cca 10 min pred jednou hodinou dosla sestricka a pichla mi niejaku inekciu asi na riedenie krvi ...potom ma poslala na wc a isla som na operacnu salu ...tam som si lahla na stol nohy dala do tzv lyziarok lavu ruku mi napichli a sestricka mi davala masku povedala ze zhlboka sa nadychneme ja som sa nadychla a zobudila sa az po vsetkom 🙂 ....ked som sa zobudila odniesli ma na izbu dali mi infuziu a spala som dalej 🙂 ....pocas operacie mi spravili jeden rez v pupku a jeden na lavej strane ...obe dierky boli len na jeden steh ....mala som trosku bolesti aj som spinila ale nbolo to az take hrozne na izbu po operacii som dosla o pol druhej tak cca moj zakrok trval asi 20 min ....a prisli na to ze som nemala priechodne vajecniky ani pravy ani lavy ...no lenze lavy mi spriechodnili ale pravy sa im nedal i ked to skusali aj stym najvyssim tlakom nepodarilo sa ..tak vlastne mam len jeden funkcy 🙂 :-/ .....no ale k tej laparke tiez som sa strasne bala ale pritom som sa nemala ani coho ...bolesti dva tri dni teraz som osmy den stehy mam vybrate a je mi fajn uz nic necitim 🙂 ....ja odporucam laparoskopiu pokial je to len diagnosticka ale aj tak takto aspon viem na com som a ako budeme dalej pokracovat moj dr vie co mi je tak sa bude vediet podla toho riadit ....inak v den zakroku som isla aj domou o pol siedmej takze som si styri pet hodin polezala a bolo a potom som doma oddychovala
@bibkak

83lili83
17. apr 2015

Ahojte dievčatá, chcela by som Vás poprosiť o radu. V stredu som absolvovala diagnostickú laparku, vraj spriechodnenie vajcovodov islo tazsie,ale podarilo sa ich spriechodnit a nasli male lozisko endometriozy blizko mocoveho mechura, s tym myslim nerobili nic. Uz som doma, mam sa dobre,ale som len 23. DC a dnes som zacala riadne krvacat ako pri menstruacii. Volala som aj lekarovi,ci to je normalne,ale zrejme operuje,lebo sa mu neda dovolat. Vacsina z Vas pisala,ze mala menzes neskor,je tu aj niekto taky,kto zacal krvacat skor?

koka231
17. apr 2015

@83lili83 no ja som bola na 15dc na laparke s prefukom krvacala alebo spinila som 5 dni a presne dva tyzdne od operacie mi dosla ms a tiez dost krvacam ....ja co som sa docitala tak niektore viac krvacali niektore menej niektore mali ms potom strasne bolestivu ja som tak v pohode

83lili83
17. apr 2015

Ja som po zakroku nespinila vobec, az teraz 2 dni po som zacala normalne krvacat

molly9991
17. apr 2015

uff baby ste ma riadne vystrasili ☹ ja mam ist na laparoskopiu -prefuk v stredu ale mne doktor povedal ze ma tak za 3-4hodinky poslu domou jedine ak by som tam mala niake cysty alebo zrast ze mi daju niaky vyvod a lezala by som tam do rana ...tak teraz neviem jaj ja to asi zrusim ☹

tribulka88
17. apr 2015

@molly9991 ahoj,ja som bola zaciatkom marca a neviem si predstavit,ze by som isla domov v ten den. A to mi robili prefuky aj drilling...

koka231
18. apr 2015

@molly9991 ahoj nemas sa coho bat mna pustili v ten isti den domou vecer som isla a to ma o jednej zacali robit a o pol druhej som uz bola na izbe prebrata z narkozy som myslela ze to jr nieco strasne ale vobec nie mam dve male jazvicky jednu v pupku a druhu na lavej strane a ta nieje vidno lebo tam nosim nohavicky takze ju zakriju obe dierky som mala na jeden steh ..mne robili prefuk lebo som nemala priechodne vajcovody ale aj tak sa im podarilo len jednu stranu spriehodnit ...ale netreba sa nicoho bat ...max do druheho dna tam budes ale ak nebudes mat komplikacie ides v ten den este domou

simon32
18. apr 2015

@molly9991 tak ako písala tribulka88 ani ja si neviem predstaviť ísť v ten deň domov a robili mi tiež prefuk a drilling

83lili83
19. apr 2015

Ja som bola v nemocnici 3 dni, 1. som pila saraticu 🙂, 2.den samotny zakrok o 8.00 rano, ked som sa prebrala, bola som zacievkovana,ale nebolelo ma nic,dostavala som infuzie, poobede sa to zacalo zhorsovat,boleli ma ramena, tazsie sa mi dychalo,tak mi dala Novalgin od bolesti, 3.den rano ma pustili domov, brucho ma ako keby tahalo,ale nebolo to nic horzne, v stredu mam ist vybrat stehy a rozmyslam,kedy pojdem do prace 🙂 Nebolo to nakoniec vobec take hrozne...Natierali ste si s niecim jazvy ( ja mam 3) ?

molly9991
19. apr 2015

@koka231 dakujem moc krasne ja presne dufam ze to bude takto 🙂 jazvicky sa nebojim vobec ,ja mam na bruchu 17 cm jazvu tak toto snad zvladnem ....ale aj tak sa strasne bojim ...ale dakujeeem

bibkak
20. apr 2015

Mne budú vyberať štvorcentimetrovú cystu. Je ten systém rovnaký ako tie prefuky keď sa robia? tiež sa nemusím báť tie čo ste na tom rovnako? a tiež ma chcú poslať v ten den domov....

koka231
20. apr 2015

@bibkak netreba sa bat moja koleginka z prace bola somnou v ten isty den tiez na laparoskopii ale jej vyberali miom ktory mala cez celu maternicu a tiez isla domou somnou

zuzka56
22. apr 2015

Kočky, da sa opakovať drilling? mne ho robili v dec 2013 ale nepodarilo sa otehu. teraz uz mam opäť anovuláky a neviem ako ďalej resp chcem sa vyhnúť ivf. Dakujem
Skúšala som clostil a ovitrelle nepomohlo, absolvovala som iui tiež 0 bodov.

simon32
22. apr 2015

@zuzka56 ahoj , áno dá sa opakovať 🙂

anuci10
26. apr 2015

Ahojte ako to je z ranamy po laparke ja som 3den po a ked som sa chcela kuknut na pupok ako to tam mam tak som len troska kukla a mam v strede pupku ako keby gazu je zakrvavena ale stichy som nevidela naco mi tam dali tu gazu strasne mi tam zavadza mali ste to niektora tam

aqwalin123
26. apr 2015

@anuci10 ja som tyzden po laparke a na 2 den uz som tam nemala nic prelepene kazali riadne osprchovat vysusit anechat odkrite a uz mam aj stichy von a v pohode sice minto trosku hnisalo ale nieco lokalnemi nato dal a uz je to ok

33aduska33
10. jún 2015

@koka231 ahoj dakujem za tvoj prispevok, skusenost s laparoskopiou. tiez ma to caka, (dignosticka laparoskopia - to je myslim to ze spriechodnia vajecniky? (teda este neviem kde je probl. ci su upchate alebo co, lebo mne vajicka dozrievaju, aj ovolku mavam) ale bojim sa velmi. podla toho co pises to neni take hrozne. ta klinika to je sukromna klinika? ja som tiez z NR ale ak je to tam v Sliaci lepsie ako v NR tiez by som tam sla. A platila ti to poistovna, alebo ty sama?

presiel uz nejaky cas, podarilo sa ti otehotniet? dakujem za spatne info.