Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
Bohuzial to neviem ale asi.s liekmi 2500 eur nas to 2.ivf tam stalo.a to cez poistovnu..mam ich uz plne zuby celeho dr.v car.ziadna starostlivost dokopy,len hrabu brutal.peniaze..
Chystá sa niekto na laparoskopiu do Sace? Idem zajtra a operovať ma budú v pondelok...strašne sa bojím..ide ešte niekto?
čaute baby, ma tiež čaka laparka na PCOS čo všetko ste si brali tam??? A komu robili aj prefuk aj odstranovanie tých zrastov ??? Diky za infoo
@simon32 ahoj 🙂 ja som mala laparku minuly tyzden a robili mi prefuk,aj zrasty davali prec a vraj mi aj "popalili" vajecniky,aby sa vajicka pri ovulke lahsie dostali,tam kde maju... Mne to robili vo Vysnych Hagoch 🙂
@tribulka88 ahoj dakujem ja už pondelok nastupujem a utorok mi tiež maju robit čo Tebe ... s tým že ja mam rizikové kvoli epilepsii táák aj si dlhšie tam pobudnem ... a kolko si bola v nemocnici ??? a potom ti ako bolo??
@simon32 ahoj,ja som takisto mala nastup v pondelok,v utorok operacia a v piatok som sla domov,konecne 🙂 po operacii som nic necitila,len som mala tlaky v ramenach z toho plynu,ale dalo sa to 🙂 jedine co mi bolo neprijemne,bol vyvod z boku,bolo to bolestive pti vstavani a chodzi ☹ a kazdy vecer take stiplave injekcie do ramena proti tromboze 🙂 a to je asi tak vsetko bolestne,cim som si presla 🙂 nicoho sa neboj 🙂
Dakujem aspom viem čo má čaká 😉 a tie inekcie sú povinné??
@simon32 bohuzial ano ☹ este som aj vyfasovala take pancusky-samodrzky protitrombozne a strasne mi to nohy stiahlo. som ich musela mat od utorka do piatku nonstop ☹
tie aj ja budem mat no peknee táák nech už je po tom ... 🙂
@simon32 Neboj sa! Ja som bola v 16. decembra. Velmi som sa bala, ale ani vlastne nebolo velmi coho. V pondelok som isla do nemocky, v utorok mi to robili a vo stvrtok som isla z nemocky na chvilku na vianocny vecierok. V piatok som bola na velkom nakupe. Urcite je to individualne, ale najhorsie u mna bolo cakanie. Noc pred laparkou som prebdela a bojovala so svojim strachom - mne lexaurin nezabral. Samodrzky som mala tiez, ale ziadne injekcie mi nedavali. Neboj sa, nie je to naozaj nic hrozne. Ani ja som neverila, ale vlastna skusenost ma presvedcila. Vela stastia!
Ahojte dievčatá prosím o radu - zajtra mám íst na laparoskopiu a dnes som začala špiniť. Myslíte že mi ju spravia aj počas špinenia? volala som s dr a ta že mam aj tak prísť pozrú zajtra a uvidia - bojím sa že ma pošlu domov rada by som to už mala konečne za sebou. už sme ju totiž raz presuvali a toto čakanie ma ubíja.
dakujem za každý názor 🙂
ahojte ja by som chcela vediet ze ako vyberaju potom tu hadicku z brucha ci to boli alebo ti to nejako umrtvia dakujem 🙂
@leyla195 ahoj,mne to neumrtvili,najprv vytiahli stehy a potom doktorka tahala hadicku von.. je to trosku bolestive ale ten pocit potom,ked uz ta nic neboli a neobmadzuje v pohybe... vydrzis 🙂
@tribulka88 no tak to si neviem predstavit a neistal ti tam nejaky otvor po tej hadicke alebo nieco take? 😀
@leyla195 no otvor mi tam ostal,ale ono ti ti zrastie,ja po 3 tyzdnoch,tam mam stale chrasticku 🙂 mam cakat,kym sama odpadne 🙂
@tribulka88 táák už to mám za sebou a dosť mi pomohlo čo si písala ták ešte raz ďakujem 😉
@simon32 ahoj...a ako to dopadlo? no vidis,ze to nebolo az take strasne 😉
tribulka88 Ahoj na šťastie žiadne komplikácie len mi dlho trvalo kým som sa zobudila ale inák super.. a najhoršie pre mňa osobne bolo že po zákroku som sa nemohla hýbať ani nič až na ďalší deň ráno som bola šťastná keď ma konečne stavali na nohy strašne ma boleli kríže asi s toho že nie som zvyknutá na chrbáte späť .... ináč som rada že to mám za sebou 🙂 môžem otázku??
@tribulka88 ináč pekné sviatky 🙂
@simon32 i tebe pekne sviatky,hlavne oddychuj.jasne,pytaj sa na cokolvek... mna nemohli tiez z narkozy prebrat,az po 2 hod sa im to podarilo 🙂
@tribulka88 ja som si tam viac pobudla 🙂 ..... kedy si mala prvý pohlavný styk po laparo???
@simon32 ahoj.. takze..my sme mali sex hned v den prepustenia... moj doktor i lekarka,ktora ma prepustala-mi povedali,ze mam skocit na mm hned,ako pridem domov 🙂 cize,v utorok ma robili a v piatok sme uz mali
@tribulka88 Ahoj, a nebolelo??? Všetko v poriadku ?? 🙂 Lebo mi sme skúšali včera po 11 dnoch cca asi a bolo to divnéé ... :(
@simon32 tiez to bolo divne,ale mna nic nebolelo... jedine co ma bolelo,boli vajecniky po drillingu,ale inac ok.. a prva mrcha bola strasna ☹
@tribulka88 a kedy ti prišla po koľko dní cca od laparo??? a koľko trvala???
@simon32 prisla mi 31 dc a mam ju 5 den ☹ ale tie bolesti pred nou... uz som citila na 27 den,ze sa startuje,len sa jej nejak nechcelo ukazat 🙂

@candour dakujem aj ja budem tebe drzat palce nech sa uz rohodnes akokolvek...len jednej veci nechapem vyjadrenie toho lekara...naco ich potom mrazili?ved to bol potom len biznis aby z teba vytiahli prachy?ci co?