Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
Ahojte. brala niektorá z vás po laparoskopii - ale iba diagnostickej, bez vyberania čohokoľvek alebo iného rezania, lieky proti embolii??? dakujeeeem
@tamburetka ja nie.
prosim poradili by ste mi? potrebujem vediet, ktory den cyklu objednavaju na laparoskopiu, viem ze po menzese ale kolky den asi? musim si zarezerovat let do zahranicia a neviem kedy ... budem mat menzes asi 11.1 a letiet mam 19.1. bude to uz v case kedy by ma operovali, alebo az neskor?
@lisian aj ja tak viem ze laparka sa robi v 1.polke cyklu.
@eri28 to si mala stastie, ja na NL nemocnice a lekarov pocuvam same horory, mam tam vela znamych a kolegov a sami sme tam s muzom 4 roky zili. Mne sa ten ich pristup nepacil, osobne som nezazila nastastie nic okrem praktickeho lekara, ale co mam znamych tak nic moc nazory. Drzim palce nech sa podari otehotniet cim skor!
@tamburetka super ze si po laparke, lieky proti embolii urcite nie su na skodu, v Nemecku davaju ku laparke stahujuce pancuchy (uz pred operaciou a cely cas ich mas na sebe aj po operacii nejaky cas) a tusim raz aj pichli nieco na zrazanlivost. Neviem presne lebo ja na krvnu zrazanlivost picham tak ci tak.
Ahojte bojovníčky.Ja mám za sebou 2 laparoskopie všetko bolo v poriadku.V oblasti na ľavej strane v podbrušku zostalo malé znamienko, ale pupok som mala na parádu a teraz je zjazvený.Aj keď bolo všetko v poriadku, aj tak 2 laparoskopiou v inej nemocnici mi povedali, že nie je až tak všetko v poriadku ako bolo napísane.Lekárka ma šokovala 1 vaječník je poškodení údajne tou laparoskopiou.Teraz som nesmierne šťastná, že moje telo bojuje aj z 1 vajcovodom a minulí mesiac ma potešil 19mm folikulou.Teraz čakám či som tehulka po 14 rokoch.Ahojte Kominár.
Ahojte zienky ja mam za sebou jednu laparoskopiu. Robili mi ju 16.2.2012 cize som len 13 dnipo nej a ja sa citim vyborne,ako keby mi ani nikto nic nerobil 🙂 Mala som nejake zrasty tak mi ich odstranili a mozeme sa dalej snazit o miminko.Povedali nam ze najlepsie je do pol roka tak teraz cakam na vysledky ci pride ms.Dnes mam 29 DC tak som zvedava 🙂
@tamburetka ani ja neberiem nic a som 13 dni po.
Ahojte, aj mna caka laparoskopia endometrioznej cysty. Tak mam veeelky strach
Niktooo???
Ahojte
Mne pred 3 mesiacmi gyn.dr. povedal,že mám cystu, odvtedy mi narástla hoci som brala aj lieky a vitamíny. Teraz ma posiela na laparoskopiu do Sliača. Má niekto skúsenosti s touto nemocnicou a ako to tam prebieha?
Ahojte mna caka laparka 5.6 uz teraz som z toho nervozna 😒 doki mi poradil aby som si kupila "My alobaner eudo gel " ale nic na nete som onom nenasla poznate ho?
@zujka2 no to neviem na co je ten gel len mi ho kazal kupit,skoda ze som sa ho nespitala len som bola v takom strese ze mi v hlave hucala operacia a ako to dopadne a tak. Ako ta laparka prebieha je to bolestivy zakrok?mne ju doki navrhol,lebo sa mi nedary otehotniet ☹ a preco si ju mala ti?
@cicanuska tiež som mala laparku kvôli neplodnosti. myslím, že laparoskopia nie je taká strašná ako sa zdá. ja som bola normálne v nemocnici a deň predtým som mala klystír a tabletku a spanie a druhý deň, ráno náladovku a už ani neviem ako to zbehlo. dajú ti anestéziu takže o ničom nevieš. najťažší je asi deň potom, kedy ťa to bolí. mňa teda neboleli vôbec plecia ako sa hovorí. týždeň je taký, že skôr oddychuješ a potom je to už celkom fajn. viem, že sa to nedá nebáť sa, ale naozaj je to celkom OK.
@zujka2 Dufam ze to zvladnem,a ze to pomoze mat vytuzene dieta lebo ked nie tak ma asi uz naozaj trafi slak ☹ uz mi bola dlhsie odporucana laparka,len doki potreboval manzelov spermiogram a ten nie a nie sa odhodlat,ale nakoniec isiel a ten dopadol dobre mne spravil hormonalny profil a zistil pco dal tabletky,ale ziadny ucinok tak sme sa rozhodly pre laparku zevraj do dvoch mesiacov budem tehula tak dufam ze ma pravdu 😉
dakujem. no uz hooooodne dlho 7-8r. len lutujem ze som to neriesila skvor,ale nechcela som si priznat ze mame niaky problem ☹
ahojky, ja som ju tiez absolvovala, len tak, som chcela mat istotu ze som ok, vybrala som si sukromne gyn centrum na strecnianskej, tusim Medicentrum? sa to vola. boli tam velmi mili, dali mi termin hned dalsi tyzden, vola sa to tam jednodnova chirurgia. ziadne klistiry ani tabletky som nedostala, iba som den predtym uz od piatej nejedla a nepila, vecer som si dala prehanaci cipok a rano ma uz aj brali. prisla som tam, prezliekla som sa do nocnej kosele, lahla som do postele a cakala kedy pridem na rad. dostanes anestezu, vraj je to cele 20 minutovy zakrok. po prebrati mi nebolo vobec zle a nic ma nebolelo okrem tej rany. mala som jednu jazvu asi 1cm pod pupkom a z druhej mi trcala hadicka s nadobkou. ked som len trosku zastonala ze ma to zacina boliet, hned mi davali infuziu, chodili nas kontrolovat - boli sme iba 2 na izbe, svoja kupelna, tv...ako doma. normalne by ma vraj pustili uz v ten den poobede domov ked sa preberem, no kedze mi robili aj prefuk jednej strany, tak si ma tam teda nechali do dalsieho dna pre istotu. aj tak som to vacsinou prespala. na wecko mozes chodit uplne v pohodicke. rano nam vytiahli tu hadicku a prepustili nas. hned dalsi den som sla do prace. potom som o dva tyzdne prisla este na vyber stehov, ale to som uz ani nevedela ze m nieco robili. hlavu hore.
@cicanuska neboj.Vsetko bude dobre.Ja mam tiez rok po laparo a hysteroskopii.Nic to nieje a vecsinou dna prespis.Ty kam ides na laparo a koli comu?
@cicanuska To uz tiez pekne dlho sa vam nedari.Aky mate problem?My tiez uz cez 5 rokov a stale nic.My sme v poriadku len mne zistily v centre ze nemam vajicka a hormony ako 40 rocna.Coz neviem ake su.Inak uplne v poriadku obidvaja.
Rada by som sa spytala ci mozem podla vas 2mesiace po laparoskopii ist do teralneho kupaliska?
@orchidea0 Ja myslim ze kludne.Preco nie uz po 2 mesiacoch?Moj nazor Ano.

@tamburetka je to dost individualne, nekto sa hned niekto dlho rekonvalescentuje, ja som druhy den po operacii, mala problemy z priatelom a policiou nie jeho chybou, rano mi ho zobrali, tak som cely den behala od oddelenia na oddelenie plakala, a hapkala anglictinu a 15 tej mi ho po obede pustili, cize tie bolesti boli uplne krasne 😀 😀 😀 😀 😀 a ta chodza myslela som, z 😀 e zomriem, ked dosli rano policajti drzala som si brucho mysleli si, ze som tehotna, no zazitok na cely zivot...... 😉