Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
@dominikabachrata Ahoj, tiež si myslím, že by to nemal byť problém - stehy sú von.. No zvažovala by som to iba kvôli nečistotám a možnej infekcii, ktoré by sa mohli dostať do tela zospodu. Závisí to samozrejme od toho, čo tí bolo robené.
nie je to nič príjemné, ale dá sa to prežiť. ja tom teda nemala našťastie žiadne vývody, a na druhý deň ma pustili domov. ale ak sa ti dá tak si potom poriadne oddýchni a neponáhľaj do roboty, držím palce nech ti do dobre dopadne 🙂
Ahojte. Som 5 den po laparoskopii. Brali mi cystu z praveho vajecnika a pti operacii zistili, ze mam naprd aj slepak, tak mi zobrali aj ten. Vcera ma pustili z nemocnicr domov, ale az doma som zacala mat akosi pichave bolesti priamo v mieste operacie. Tato pichava bolest trva tak 5 minut, ale je silna a mala som ju teraz, ked som sa osprchovala. Mala ste niektora skusenost s takouto pichavou bolestou? Dakujem
Ahojte, aj ja idem na laparku v stredu, chcem sa spýtať kto Vás vypísal na PN, gynekolog alebo obvodný lekár?cca na koľko dní ? Ďakujem
@edita0527 mne tiež gynekolog, PN som bola cca 3 týždne.. Závisí to však aj od toho, akú prácu vykonávaš a ako sa budeš cítiť. Prajem všetko dobré a rýchle zotavenie 😉
dobry den chcem sa spytat po laparke po kolko hodin sa moze vstat z postele dakujem
Ja som vstavala az na druhy den rano, zakrok mi robilli den predtym cca o 10.30....nastup do nemocnice som mala v den operacie o 6.00 - dostala som este klistir....z nemocnice ma pustili az na 4.den ale asi preto ze operaciu mi robili v piatok...tak ma domov pustili v pondelok...
Zdravím ženičky, chcem sa opýtať, som 2 deň po diagnostickej laparoskopii, už som doma a trápi ma pichanie v hrudníku a búšenie srdca...nejde o to pichanie ale o to búšenie.Staci že vstanem z postele a hneď mi začne búšiť srdce.Tlak mám o niečo zvýšený ako obvykle.Nemate niekto s tým skúsenosť, môže to byť z narkózy?Predtým som nemala žiadne problémy s tlakom.Dakujem
Ahojte, bola som vo februari na laparke kvoli podozreniu na nepriechodny vajickovod. Výsledky super, zdrava ako rybicka. Predtým som mala menzes pravidelný 4-5dni krvácania 2-3 dni silne, 1-2 spinenie síce cyklus len cca 24 dni. Ovulácia všetko v poriadku. Posledné dva mesiace brutalna bolest chrbtice cyklus hore dole dva dni a krvácanie slabe len 2 dni.. podla doktora všetko v poriadku, začala som pred mesiacom pit aj alchemilkovy caj ale to isté furt.. :(
Ahojte.Ja som pred lapar cítila (píchalo) ovuláciu,teraz už druhý mesiac a vôbec necítim. Mali ste taký "problém"? Ď.
@edita0527 mne sa ovulacia po laparke uplne pokazila...v heliose ju nevedeli vystopovat 😁
@zorkahorka... ale testy ukázali,že som mala, preto som prekvapená, že necítim
Ahojte neviete mi poradit??? Som z KE a potrebovala by som zistit priechodnost vajecnikov a potrebovala by som zistit v ktorej nemocnici to robia a aka je cena zakroku dakujem
@majka010 robi sa aj priechodnost vajickovodou kontrasnou latkou vola sa to hycosy robia to v gyncare cena 100 eur alebo laparoskopia v nemocnici neplati sa za to nic alebo je este jeden doktor ktory to robi jednodnovo v ten den odchadzas domov
Ahojte baby prosím vás, som deň po laparke a ja blbá si nepamätám či sa môžem sprchovať alebo radšej nie a mam počkať kym sa rany zahoja a vyberu stehy . Ďakujem
Ahoj, ja som sprchovala, môžeš, len musíš pokryť rany, aby nedostala tam voda.
@edita0527 ďakujem veľmi pekne.
Dobry vecer. V utorok vecer mi praskla cysta o ktorej som ani nevedela a v piatok ma az opetovali. Robili mi laparoskopiu lebo mi museli vycistit krv lebo som mala cely pravy vajecnik zaliaty vodou a krvou. No dneska som prisla domov a citim ako vo mne praskaju čreva a tak sa citim ako keby vo mne chodili. Bolest tych ran je neznesitelna ale tak zvladam to. Akurat ze trosku ma znepokojuju tie creva. Este som nebola na velku toaletu len ma naduva. Nema s tym niekto skusenost? Ci to tak ma byt. Aj strasne ma tlaci na hrudi ani chodit nemozem lebo ma zacne tlacit na hrudi a tzko sa mi dycha.. dufam ze ma aspon jedna z vas upokoji a napise ze je to v poriadku 🙂 lebo stresujem a velmi.
Dobry vecer zienky, som par dni po lsk a mam ranky prelepene naplastou ktoru mi dal dr este na klinike. Neviete mi poradit ci si to mam dat sama dole alebo pockat az na vyberanie stehov? Nejako v tom zhone som na to nemyslela sa opytat ked som odchadzala. Dakujem za odpovede...
Baby boli ste po laparke schopne pracovat hned na druhy den?
@adulka1989 mne odstranovali laparoskopicky myom, určite nie hned na druhý den, vo štvrtok som mala operáciu, v sobotu ma pustili a v pondelok som vedela pracovať - ale bola som home office. určite by som nezvládla cestovať do práce. ono záleží naozaj od toho čo presne sa tou laparoskopiou rieši, kolko otvorov a pod. ja som mala celkovo 4. rany boli bolavé, ked mi vytiahli štichy sa to začalo lepšiť.

Ahoj. Ak uz mas stichy von kludne sa okupaj. No ja osobne som si davala pozor na sprchovi šampon, aby mi nesiel moc do rany. Tak to prve kupanie bolo skor len v cistej vode. Ale ak nemas zapalenu ranu, nevidim v tom problem.