icon

Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou

tamburetka
20. nov 2011

Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!

tinkaronko0710
21. sep 2016

Ja som prave po laparoskopii, a po dalsej operacii,takze tak. Nic prijemne teda. 10 dni stravene v nemocnici,ale boli tam myli doktori a aj sestricky. Musim uznat.

lenockalenka
13. okt 2016

Ahojte, môžem sa spýtať - v ktorom dni cyklu ste absolvovali laparoskopiu? A ako dlho trvalo kým vás objednali? Ďakujem za odpovede 😃

marcopollo
13. okt 2016

baby mali ste niektora zase cystu, ja som bola v maji na lapar. a zase ju mam ☹

linn3
14. okt 2016

@marcopollo ahoj,ja som mala operaciu cysty v januari a v máji zistene hned dve dalšie.jedna sama zmizla s druhou sa liečim 😖

vany10
14. okt 2016

@marcopollo laparka v oktobri, cysta znovu v marci. V auguste kontrola a cysta zmizla, snazim sa dodrziavat endodietu a zrejme to funguje.

marcopollo
14. okt 2016

@linn3 ahojte dnes som bola za gyn. snažime sa o babo ona mi predpisala clostibegyt ale som sa dočitala v pribalov letaku že ked je cysta tak sa nesmie uživať nemate stim skusenosti

wewe293
14. okt 2016

a aka je to endodieta? dakujem

marcopollo
14. okt 2016

@wewe293 aj mna by zaujimalo?

vany10
15. okt 2016

Bojujeme stravou proti endometrioze, pridajte sa do skupiny.

marcela1906
26. okt 2016

@tamburetka Ahoj,ja som absolvovala laparoskopiu cysty pred týždňom.Bola som hospitalizovaná deň pred operáciou,v nemocnici som absolvovala ešte vyšetrenia a naposledy mi dali najesť obed a do polnoci som mahla už len popíjať vodu.Večer mi spravili klystír a tabletku aby som sa dobre vyspala.Ráno som dostala ešte jednu tabletku ako oblbovák a akosi som to potom nevnímala 🙂 Zobudila som sa až na pooperačke s infúzkou a v tom mi dávali aj proti bolesti čo bolo dobre(aspoň v mojom prípade).Už večer nás sestrička posielala umyť si zuby ale keď niektoré sa nevládali postaviť že im bolo zle tak ich nechali.mala som aj vývod do rána a dalo sa to vydržať.Najlepšie je potom isť sa ráno umyť pod sprchu a podľa potreby keď sa bude dať tak aj vymočiť.Išlo to ľahšie a všetko treba robiť opatrne má to svoj čas.Veľa štastia 🙂

tamburetka
autor
26. okt 2016

@marcela1906 dakujem za info, no moj príspevok - téma, je už starý 5 rokov 🙂.

linn3
27. okt 2016

@marcopollo ahoj,s týmto neviem.ja som na liečbu tej cysty dostala Visanne. tiež sa snažime o babo

aaangelll
16. nov 2016

Babulky a ako dlho ste boli po laparoskpii PN?

zorkahorka
17. nov 2016

@aaangelll po prvej,ked mi vajcovody prefukli,tak asi 2 tyzdne.druhykrat,ked mi vzali oba vajcovody,tak mesiac

nelly3
17. nov 2016

@aaangelll
podla toho ako sa citis, ja som bola 2 tyzdne.

aaangelll
18. nov 2016

@zorkahorka @nelly3 ďakujem vám, mňa čaká laparoskopia v prvej polovici decembra, mám ju ešte len pred sebou 😕
Chcela som vedieť, aby som sa vedela zariadiť v práci, mám prácu kde som 12hodin na nohách.

linn3
18. nov 2016

@aaangelll ahoj ja som bola mesiac PN a tiež robim 12 hodin. ale urči to podla mna lekar podla stavu.

lusi8
3. dec 2016

Ahoj som čerstvo po laparoskopii. O 8 ráno som bola hospitalizovana, okolo pol 10 ma zobrali na salu. O 12 som sa zobudila po narkoze. Nemala som velke tazkosti, ziadne zvracanie iba som citila tlak v klucnych kostiach. Okolo 15 mi spisali prepustiacu spravu a isla som domov. Tie rezi moc nebolia je to citlive, ale da sa to prežiť. Pre mna je najhorsie spat na chrbate. Mam bolesti a silna tlak v hrudniku, neviem co to sposobuje, nedocitala som sa na fore ze by mal niekto po operacii taketo priznaky ako ja. Ak ta ešte niečo zaujima napíš. Držim palce.

linn3
3. dec 2016

@lusi8 ,to ako ti nafukovali brušnú dutinu.zato máš bolesti na hrudníku a pri klúcnych kostiach.ten vzduch sa vstrebe .

aaangelll
4. dec 2016

@lusi8 ahoj 🙂 to si bola zrejme na tzv. jednodnovej chirurgii, však? Ja som objednana do nemocnice a tam zrejme pobudnem dlhšie..3-4 dni.. dufam, ze nie viac.
Výsledky zákroku boli v poriadku? Dufam, že áno 🙂
Na to nafuknutie vraj pomáha espumisan - aspoň tak to spomínajú na začiatku tejto diskusie dievcata 😉

tinkaronko0710
5. dec 2016

@aaangelll ja som bola po laparoskopii a dalo sa to zvládnuť,len najhoršie bolo vyberanie katedra z brucha. To bolelo,ale mna operovali 2 krát lebo mi to nenašli laparoskopický,takze som musela podstúpiť operáciu brucha,kde ma celu rozrezali. A ležala som tam 10 dni. Takze nic moc. A bolesti boli potom hrozne,ale az ked som domov prišla to začalo strašne bolieť dovtedy som behala ako antilopa a nic nebolelo. Ale zvládla som to a uz je to 3 mesiace po operácii. No skúsenosť nie moc dobrá . 😢

aaangelll
16. dec 2016

@zorkahorka tak, som čerstvo po laparoskopii aj ja..jeden vajcovod mi zobrali - bol nepriechodny. Druhý je ciastocne priechodný ☹ Pozerám, že čakáš bábätko, gratulujem 🙂 och neviem vôbec čo nás čaká, či je moja diagnóza dôvod na to, aby nám poisťovňa hneď schválila IVF alebo budeme ešte musieť podstúpiť IUI ☹

lusi8
16. dec 2016

@aaangelll ahoj na vysledky z citologie este cakam, priechodnost je v poriadku. Ziadne vzrasty, cisty ani nič podobne takze mozeme zistovat dalej. Momentalne mam po operacii problem s lavou castou hrudnika, tupa bolest, tazke dychanie, pochanie- dnes som bola u lekarky dala mi prasky od bolesti a zapalu, no po precitani letaku som zistila, ze su absolutne nevhodne ak chces otehotniet akebo mas s tym problemy. Takze zajtra volam na pohotovost co dalej. 🙁

zorkahorka
16. dec 2016

@aaangelll dakujem,ano,som tehu,zadarilo sa na 6.krat 😀 Narok na ivf od poistovne mas,lebo ten ciastocne priechodny ti je na nic 😕 Chod rovno na ivf,necakaj

aaangelll
17. dec 2016

@zorkahorka veď toto.. najvyšší čas.. 🙂 .. čo všetko je treba na podanie žiadosti o IVF ? Stačí ju vypísať v CAR alebo si k nej treba ešte niečo priniesť? Do CARu chodime, objednani sme aj na bud.tyzden ..chceli by sme stihnut podať tu žiadosť do konca roka.

aaangelll
17. dec 2016

@lusi8 Ooo,tak to mi je ľúto, že máš takéto komplikácie ☹ aj zistili z čoho to máš? Je to nejaký vedľajší účinok z narkozy alebo toho plynu, čo používajú pri laparke? Mňa veľmi bolel chrbát a keď som sa postavila, tak ramená.. Dnes som 3.den po zákroku a je to o niečo lepšie..no stále to je ešte cítiť..

zorkahorka
17. dec 2016

@aaangelll vypises si ju v car,staci podpisat,za 2 tyzdne by mohla byt schvalena.drzim palce 😄

lusi8
7. jan 2017

@aaangelll ahoj, ked som sa konečne zotavila z operácie, tak som začala mať problémi s chrbticou, zťažené dýchanie no katastrofa. Našťastie som už fit a dúfam, že sa mi to nevráti. Ty si už ok?

aaangelll
9. jan 2017

@lusi8 ja som už ok, ukončila som PNku a už pracujem. Čakám ešte na výsledky z histológie. Ešte ich nemám,neviem ako dlho sa na ne čaká...ty si ich mala v poriadku? potom chceme ísť do CAR a tam pokračovať v ceste za bábätkom 🙂
Super, že ti je už lepšie, vôbec nevieš z čoho to mohlo byť? Mozno to bola nejaká reakcia na narkozu..

dominikabachrata
26. jan 2017

Ahojte. Dnes to je presne tyzden co som po laparoskopickej operacie. Stichy mi vyberali tento tyzden v utorok. Tymto som sa chcela opytat, kedy sa mozem normalne okupat a nie len sprchovat? Dakujem 🙂