Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
...nikdy viac, radsej normalnu operaciu, mne robili len diagnosticku laparoskopiu, aby poistovna preplatila umele oplodnenie, ale ked som sa prebrala bolo mi presne tak zle, ako po cisarskom, ale nelutujem, lebo mam 2 krasne deticky
Ahojte,tak ja som este v nemocnici v utorok som nastupila a v stredu ma operovali,bolesti mam stale ale poviem ze po operacii prve dva dni strasne bolesti,a potom sa to zlepsuje a robili mi laparoskopiu a cysta mala 4cm robila mi problemy a menstruaciu som mala ako tak nepravidelnu mozno koli tomu a chceli sme aj chceme babetko tak dufam ze do roka otehotniem,doktorka mi povedala ze mam cistu maternicu aj zdrave vajecniky ani endometriozu nemam tak dufam,zajtra idem domov a budem sa liecit,a nazory ze laparka je nic nezdielam,kazdy mame iny stupen a intenzitu bolesti.
Ahojte, ja som tento rok prekonala 2 laparoskopické zákroky, 1 bola diagnostická laparoskopia + kyretáž a 2 som mala laparoskopiskú operáciu odstranovali mi myom z maternice, po 1 laparoskopii som mala strašne velke bolesti par hodin, ale ked to preslo, tak som bola ok, mala som 3 ranky, pri 2 zakroku som bola pripravená psychicky na velku bolest, ktorá však nebola, po operacii som už večer sama išla na toaletu a rano už bolo uplne super, narkoza prebehla v pohode pri 1 laparoskopii ma nič nebolelo, ale pri 2 laparoskopii ako pišu iné baby boleli ma veľmi ramená, ale aj to prešlo po pár dňoch, brucho mi sice zostalo nafuknute, ale čo už ... 🙂
@lubenka96
@simimi
@pancuska a dalšie baby...........
Aké predoperačné ste museli absolvovať? Len klasické ekg a dosť ? Plucne nie ? Ako stare vyšetrenia akceptovali ? A kedy ste si museli dať urobiť posledný utz (rozumej...25.9. idem na laparoskopiu a mám si toto vybaviť,no bolo to tak v šialenej rýchlosti, že som nestihla ceknuť...teda stihla,no hnali ma ☹)
@cikyta Ahoj,no krv,moc,rtg.pluc interne,anestez.vysetrenia vsetky na ktore ta odporucia nesmu byt starsie ako dva tyzdne,mne vsetko na gynek.v nemocnici napisali do karty co treba a obvodny ma poposielal......no a uz som vyse tyzdna po operacii doma a citim sa akoby mi nic nerobili,bude to dobre drzim palce
Ano UTZ fotky, čo mi robil primár keď som bola u neho na konzultácii, a vlastne aj ma on operoval, takže neviem
Pokial viem ja som mala 2 utz fotky,jedna bola spred dvoch tyzdnov druha cerstva
@cikyta a ty coze ides na Laparku?Neake problemy?
@mamartinka Mám endo 3 cysty. Nepresahuju ešte 2 cm, no jedna už bolí, tak nech sa mi nato pozrú + chcem vedieť, v akom stave mám jeden vaječník, lebo je zväčšený, prirastený vraj o maternicu a niekde hore.
Pred 4 rokmi bola 1 cysta, pred 3 rokmi (v tehotenstve a teste po pôrode) žiadna a teraz 3. No to si myslím, že záleží od UTZ a dr. 😒
@cikyta No pekne.Tak nech ti to dobre dopadne.Drz sa. 😉
@lubenka96 super, že to máš za sebou a ticho zavidím 🙂 mňa tiež čaká operácia...už som jednu pred 5 rokmi absolvovala, ale ani neviem prečo, ale tejto sa strašne bojím......ale chceme ešte jedno bábo, a roky nepustia, tak musím vydržať.......
@cikyta ahoj,odpisujem neskor a tak vidim ze uz ti baby toho popisali dost.....ja som bola na laparke uz 3 krat vzdy mi robili predoperacne len tak ze kardiolog a internista a zobrali mi krv....vsetko tyzden pred laparkou a posledne som mala 2 dni pred laparkou....moj gyn ktory mi to aj robil,povedal ze najlepsie je robit laparku do 10dna cyklu no co citam robia to aj pocas celeho cyklu!!! takto videl aj vajecniky a ovulaciu,menzes som potom dostala tak ako som mala....vobec sa nemusis bat!! prvu som mala v nemocnici a posledne 2 som mala na jednodnovej cize vecer som uz bola doma!! drzim palce nech vsetko dobre dopadne!!! 😉
@babulka1978 ahoj,a ty ides na laparo koli cyste?moc sa bat nemusis najtazsi je den operacie ale niesu to take bolesti da sa to zvladnut,mna moc boleli ramena z toho plynu co ta nim nafuknu a tie bolesti dole su slabunke prejde to a urcite to zvladnes drzim palce nech to dobre dopadne
Kdesi som tu čítala,no neviem kde...skrz tu bolesť ramien je fajn užívať espumisan. A to tabletky, či kvapky ? 😕
@lubenka96 ano....ma 4 cm....jeden vajickovod mam uz vyoperovany kvoli mimomat. tehu...takze ked chceme babo, tak ta operacia musi vyjsť, lebo cysta je na tom zdravom......uz to prve tehu bol vraj vlastne zazrak....a my chceme este jedno babo 😒 ....ja sa ani nebojim samotnej operacie....len toho jej vysledku, aby to vyslo, a nic sa nepokaslalo......bolest vydrzim, skor ta neistota....
Ahoj,to plne chapem,ja som sa bala vsetkeho a moc,nakoniec to nebolo take strasne ale trvaj natom aby ti nezobrrali vajecnik alebo co aby si mala este babo,neboj zvladnes to,a v ktorej nemocnici ta budu operovat?ja nemam este dieta vobec ale moc po nom tuzime,uz sa 2 roky snazime a dufala som ze laparoskopia pomoze no uvidime,a ak do oktobra neotehotniem zacnu sa vacsie vysetrenia nech viem....
@pancuska moja a tu laparku ti robili v TN u mojho Dr. v gyneke???či??ja mam ist v pondelok na predoperacne...dnes som 24 DC..takze mi dojde aj mrcha...a laparku ti robil na 10 DC???či?? ozaj a kolko si platila za tie vysetrenia a ake to vlastne boli???vela otaziek ze??no som zvedava co ma caka..dakujem za odpovede ..
@lubenka96 no, bude ma operovať moja gynekologicka.....ta mi robila aj tu prvu operaciu, aj ma odrodila....aj so mnou prezila ten prvy sok, ze jeeeej, vy cakate babo 😀 ...ona sama bola prekvapena, lebo jeden vajickovod nemam, a mavala som dosť caste zapaly vajecnikov.....sama mi povedala, ze to tehu je vlastne necakany zazrak....plne jej doverujem...ale ten strach tam je.....ja viem, ze nespravi nic, co nebude nevyhnutne...vie, ze chceme este jedno babo....budem drzat palceky, aby sa podarilo 🙂 Budu ma operovať na Antolskej......Nam sa "zadarilo" ked sme to vobec neplanovali a necakali....a teraz sa bojime, ze druhe uz nebude....

Ahojky. ja mám tu bolesť v ramenách tak silnú, že si nemôžem vôbec ľahnúť. celý deň musím sedieť alebo sa prechádzať a ako sa blíži noc mám strach. operovali ma v stredu - všetko bez problémov ani zle mi nebolo ale ako som vo štvrtok prišla domou a chcela som si ľahnúť tak koniec. aj teraz som sa pokúšala a nedá sa mi. tá bolesť sa mi momente rozleje do ccelého hrudníka a musím sa znova posadiť a čakať kedy to prejde. už je to druhý deň. je to normálne ?