Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
@babulka1978 ale bude aj druhe babätko neboj,musíš tomu len veriť,ono ked žena chce dieťa a ide na gynekologicku operaciu je uplne normalne že sa boji,ale zvládneš to,možno práve po operácii sa zadarí,pozri mne povedala gynekologička čo ma operovala,že po laparoskopii je väčšia šanca otehotnieť:laicky:ked je cysta odstránia ju,plus daju preč to čo tam nemá byť,prefukuju pri nej niekotri doktori hned aj vaječníky či niesu upchate a podobne,mne tesne po operácii doktorka povedala že mam v poriadku všetko že sa možme snažiť,tak uvidím,včera som mala prvý pohl.styk od operácie,a v noci zasa krče a dnes biely hlien....,tak neviem no len čakam že sa to babo podari,často som tiež už zufala...a este vela ženam povedali lekari že len ťažko budu mať deti,a maju niektore aj dveemoticonasi sa treba priliš nestresovať,aj ked viem že pred operaciou určite aj premýšlaš ako to bude po nej.....
@lubenka96 vsak tak to aj mame naplanovane.....lekarka povedala, ze cysta musi prec, ze s nou sa babo urcite nepodari....takze cysta pojde von, a potom skusime, uvidime......mna uz trosku tlaci aj vek, ale tak dufam, ze to dobre dopadne.....aj ja som si o laparoskopii uz vela toho precitala na nete a tiez tam pisali, ze po laparoskopii sa zvykne "zadarit" babo.....tak uvidime.....budem velmi drzat palceky, nech sa aj vam podari.....
dakujem velmi pekne ,budem držať palce nech všetko dobre dopadne a nech už si doma a doma sa už lepšie zotavíš🙂a potom sa môže snažilkovať 🙂
Nam sa teda dodnes nepodarilo a to uz som rok a pol po laparke a hysteroskopii.Ale u niekoho to zaberie ze do 2 mesiacov po tom otehu.No my ten pripad niesme.
Po laparoskopii sa krváca ? 😕
cikyta No mne 2 dni meska,ako mi aj gynekologicka povedala co ma operovala tak laparoskopia svojim sposobom menstruaciu urcite ovplyvni,pride bud skor alebo neskor,ale pride,aj ine baby co viem co boli v nemocnici somnou a zostali sme v kontakte tak im tiez meska,cize nejaky vplyv tam urcite je🙂
Ja som bola 3 krát na laparke a meškal mi vždy cca 2-3 dni.
Kolký DC vám robili laparku ?
kocenky ja som bola na 26ty den cyklu . . . .
Ahojte kočky, keďže ma zrejme čaká laparka (kvôli tomu, že sa nám nedarí otehotnieť) a nechce sa mi čítať celú tému, mohli by ste mi povedať, ako to celé prebiehalo? Teda aj vyšetrenia pred ňou, čo všetko treba a či ste boli po nej na PN a nakoniec, či sa niektorej z Vás potom podarilo otehotnieť... ďakujem 😉
ja by som tak isto budúci týždeň potrebovala ísť na konzultáciu k lekárovi, že čo a ako to bude konkrétne. Bojím sa jak fras priznám sa, ale chcem vedieť načom som. Či to má výynam dúfať, alebo už ani nie. O naše 2 bábo sa snažime vyše roka a nič. Tie, ktoré ste podstúpili laparku v BA kde ste sa dali operovať? Operoval vás váš gynekolog/gynekologička?
Prípadne by som sa chcela opýtať, či niekto podstúpil túto operáciu v NZ.
Ahojte, mna by zaujímalo či ste sa snažili ešte v ten cyklus, ktorý ste boli na laparke (ak ste boli pred ovu)
jedna holka mi písala,že vtedy je najvyššia pravdepodobnosť oplodnenia 😉
@linddi vidím, že sa stretávame v tých istých témach... takže sa jej asi ani jedna nevyhneme ☹
@slabachvila Ahoj, no to by si teoreticky musela mat sex uz pár dní po laparke a to by asi bolo dosť bolestivé si myslím, navyše by si ešte mohla chytit infekciu. No mne teda povedal lekár, že počkať so sexom aspoň dva týždne a to už by som ovulku ani nestihla v tom cykle.
@lucia2505 ok..dakujem
@linddi ahoj ja som bola na laparke pred 3mesiacmi,lebo sa na nam nedari oteho. pred laparkou som si musela spravit predoperacne cize EKG a konzultaciu u anestez . 1den ma prijali celi den o hlade len som mohla pit vecer krystir 😢 potom oblbovak a rano ma operovali (vsetko bolo v poriadku) operovali ma cca 40min a na 3den som uz isla domu na Pn som bola 2tizdne.