icon

Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou

tamburetka
20. nov 2011

Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!

linddi
29. sep 2012

@cicanuska Ďakujem za info 😉

cicanuska
29. sep 2012

@linddi drzim palce aby to dobre dopadlo 😉

cikyta
29. sep 2012

Zdravím, tak moja laparka sa preložila na 24.10. kedže som chorá. Beriem dvoje ATB ☹

Chcem sa spýtať...kolkým z vás brali krv na zistenie toho, o aké cysty ide ?
A na kolký den vám vyberali stehy ? Kolko ich bolo ? 😕

cicanuska
30. sep 2012

@cikyta no mne bral krv doki,ale ci to bolo na zistenie cysty tak to ti neviem povedat a stehy mii vyberal na 10den na lavej a pravej strane vajecnikov som mala po 1stehu a v pupku asi 2stehy Prajem skore uzdravenie 😉

mamartinka
30. sep 2012

@cikyta juj tak nech sa skoro vyzdravies.Mne na 6 den tahali stehy a kolko ich bolo neviem.Mala som v pupku a na lavom boku mi este tahal stehy.Ja mam 2 jazvy.

zuziklc29
30. sep 2012

@cikyta krv?to mne nerobili.krv mi brali len na predoperacne vysetrenie,a co sa tyka stehov,tie brali po tyzdni

cikyta
30. sep 2012

@cicanuska
@mamartinka
@zuziklc29 hm... dakujem 🙂

isabellaa
30. sep 2012

@cikyta ahoj, 1 steh v pupku a 1 v lavo v okoli panvovej kosti. Krv o ake cysty ide? To pocujem prvykrat? Krv iba na predoperacne ako pisali baby....
Cim skor nech si zdrava, caj zo zazvoru 😉

mamartinka
30. sep 2012

@isabellaa ten caj zo zazvoru je naco dobry ak sa smiem spitat.A to sa nastruha zazvor a zaleje?

cikyta
30. sep 2012

@isabellaa napr.či nejde o nádorovu onk.cystu...sa tým zisťuje...

luciarobotova
30. sep 2012

baby, ja som tiez bola na laparke, ale uz pred 3rokmi, bo ma stale bolelo v oblasti vajecnikov....a nasli mi endometriozu a verdikt znel okamzite tehotniet, bo potom uz nebude sanca, vybrali mi loziska ale vraj sanca na ich obnovu tam je...byvaly partner nechcel o dietati ani pocut...ale tak nakoniec mame krasneho a zdraveho synceka, i ked s 2r odstupom a 3mesacnym snazenim...ja som mala rezy v pupku a 2 rezy v lavo dole....a pripadalo mi, ako keby ma zasivalo lankom na ryby, ked tahali stichy skoro som umrela 😖 ...vtedy doktori hovorili, ze zeny kt.maju problem otehotniet by mali postupit laparku a ze 50% zien z nich mava endometriozu..a tam je ten zadrhel, ked sa Vam nedari otehotniet....drzim palce, nech vyjde vsetko ok a budete znova tehotne.... 😉

isabellaa
1. okt 2012

@mamartinka ahoj, je dobry na podporu imunity a prehrieva organizmus 🙂
Ano, nastruhat a zaliat.

babulka1978
1. okt 2012

@cikyta mne brali krv kvoli onko vysetreniam.....

zora256
1. okt 2012

@luciarobotova Ahoj!
A Ako Ti zistili endometriózu?A hneď Ti ju aj odstránili,pri laparke,alebo si musela na ďalšiu operáciu?Ja mám jeden polycistický vaječník,zväčšený na vyše 6cm x ´vyše 4cm,podľa lekára aspoň polovicu by mali odstrániť,ja rozmýšľam,nad odstránením celého vaječníka,keď podľa mňa sa to môže naďalej znovu zväčšovať☹,a druhý mám ok,dúfam,že ešte stále.A termíny operácie,na ako ďaleko dávajú ak pôjdem koncom októbra,čo myslíš,dostanem ešte termín v druhej polovici novembra?

zora256
1. okt 2012

@zuziklc29 Ahoj!Predoperačné odbery robí obvodná,alebo všetko rieši gynekológ?A čo všetko je predoperačné vyšetrenie k laparoskopii?Vopred díky za odpoveď.🙂Rengen pľúc,odobratie krvi,a EKG?Či aj iné?

luciarobotova
1. okt 2012

@zora256 Ahoj, termin ti urcia podla tvojej menstruacie, proste by si ju nemala mat, mne to robili po nej, sa mi zda...takze ked sa pojdes objednavat, tak sa ta budu pytat kedy ju mas dostat...endometriozu mi zistili ako mi najprv urobili rez do brucha a kukali s kamerou, a nasli tam 3-4cm a vraj vybrali co sa im dalo, ale na zastavenie je vraj najlepsie otehotniet...ved aj s jedny vajecnikom dokazes este pekne otehotniet 🙂

susanna24
1. okt 2012

ahojte ked ste isli na laparku pn vam dali v nemocnici?ja idem na odporucenie z gynfivu do ruzinova a neviem ako to je.mam fyzicky narocnu pracu a snazime sa o babo a chcela by som si doma oddychnut

luciarobotova
1. okt 2012

@susanna24 Pnku ti daju v nemocnici, alebo aj tvoj gyndos....

susanna24
1. okt 2012
zuziklc29
1. okt 2012

@zora256 ahoj . .bingo . . . . .moja obvodna mala dovolenku v tom case,a nakolko mam gynekologa 200km od bydliska,tak mi to urobil on,ale zalezi od neho.potom pojdes na pluca,ja som bola lebo ja mam astmu.a ekg,to ti urobi internista a este plno otazok,na co si alergicka a ake lieky a podobne.nemas sa coho bat.ja som bola na jednodnovej . .rano o siestej som prisla a vecer o pol osmej som uz isla prec.budes nafuknuta trochu lebo to robia aby sa im lepsie pohybovalo.potom to pojde von 😀 sa priprav na to.a o tyzden som bola na stehy,mne ich vyberal moj gynekolog,alebo ti to vyberu tam kde ta budu operovat.jeden budes mat v pupku a dva na boku.teda v pupku mas dva,jeden na zaciatku a druhy vo vnutri

zora256
2. okt 2012

@zuziklc29 Ahoj!
Díky za odpovede🙂A ten vo vnútri tiež vyberajú?Myslím z puka steh,a to nebolelo?A ďalšia otázka,tebe len kontrolovali vaječníky,alebo aj odoberali z nich?Koľko dierok si mala?Ja si nemyslím,že budem na jednodňovom,lebo mi gyndoš povedal 4dni,keďže mne treba min.odstrániť polovicu vaječníka☹

zuziklc29
2. okt 2012

@zora256 ano stehy vyberaju ten vo vnutri ma bolel ale dalo sa to prezit.mne robili drilling vajecnikov,cysty som mala a odoberali mi este vzorku maternice alebo nieco take tvrdili,a este pozerali co treba.prefuk mi nemuseli robit,teraz som po mesiaci bola na kontrole a uz mam opat cystu ale vraj je to normalne,

lenocka777
2. okt 2012

Ahojte baby, počuli ste už o zelených potravinách - MLADÝ JAČMEŇ A CHLORELLA?
Je veľka pravdepodobnosť, že užívaním týchto produktov sa Vam podarí otehotniet. Pozrite si tento článok.
Ak by ste mali akekolvek otazky, tak ma kontaktujte. Týmto zeleným potravinam sa venujem. Rada by som pomohla aj ostatny, kedze jacmen a chlorella pomohli celej mojej rodine.

ZELENÁ MIMINKA
MUDr. Miloslav Lacina
GW/UH 2005

Jak plyne čas a stále více uživatelů má pozitivní zkušenosti s užíváním zelených potravin, objevují se postupně nové a nové poznatky a souvislosti.
Jedním z posledních zjištění je, že se objevují početí takzvaných zelených miminek, kdy jejich matky, které byly předtím dlouhodobě léčené pro neplodnost, po dlouhodobějším užívání Mladého ječmene, přes všechna pesimistická rodinná i lékařská očekávání, otěhotní a to je velkým překvapením nejen pro ně samotné a jejich partnery, ale především pro jejich lékaře – gynekology.
V uplynulých třech letech jsem zaznamenal sedm takto počatých miminek a po zvážení všech skutečností a i podle názoru samotných maminek, má právě Mladý ječmen tu největší zásluhu na tom, že se tak stalo.
Čemu přičíst tento úspěch? Jistě vynikajícím vlastnostem Mladého ječmene a zelených potravin obecně.
Jak mnozí z Vás vědí, zelené potraviny mají na náš organismus komplexní účinek.
Mezi základní vlastnosti Mladého ječmene patří adaptogenní účinek. To je harmonizující vliv zelených potravin jak na fyzický, tak i psychický stav těla. Ten přispívá k tomu, aby se upravily utlumené či zvýšené hormonální funkce nejen ženských pohlavních orgánů, ale i všech spolupodílejících se systémů – např. štítné žlázy a hypofýzy. V praxi to znamená především pravidelný menstruační cyklus, který je předpokladem i správné ovulace.
Dalším významným účinkem je protizánětlivé působení Mladého ječmene, které napomáhá zlikvidovat záněty adnex, tedy vaječníků a vejcovodů. Stejný účinek se uplatní i u chronických zánětů dělohy a pochvy. Důležité je odstranit nejen tyto záněty, ale všechna zánětlivá ložiska v těle, protože se tak významně zvýší jeho obranyschopnost a vše začíná fungovat tak, jak by mělo, tedy normálně.
Mohutný antioxidační účinek chrání vznikající a rostoucí vajíčko před degenerativními změnami a napomáhá tak jeho zdravému vývoji a dozrání. Stejně tak příznivě působí i na děložní sliznici a tím připravuje místo budoucího zahnizdění oplodněného vajíčka.
Živiny, které s sebou Mladý ječmen do organismu přináší jsou pak důležitým předpokladem všech předchozích dějů, protože jsou nezbytné pro správnou funkci imunitního systému a jednotlivých metabolických dějů.
Neméně významný je i očistný účinek Mladého ječmene. Odstranění jedovatých látek z těla nejen znamená mnohdy zásadní předpoklad úspěšného oplodnění vajíčka a následného donošení plodu, ale zároveň chrání i plod samotný před budoucími zdravotními komplikacemi. Je totiž zjištěno, že během vývoje plodu dokáží jedovaté látky a těžké kovy obsažené v těle matky prostupovat přes placentu do vyvíjejícího se plodu. Takže po narození dítěte má sice maminka o 50% těchto látek méně, jenže těch zbývajících 50% se neztratilo. Má je v sobě právě narozené miminko. Proto je nesmírně důležité tyto látky odstranit z těle ještě dříve, než dojde k početí. A to právě zelené potraviny při dlouhodobém a pravidelném užívání velmi dobře umí.
Abychom však nenechávali vše jen na ženách.
I mužská neplodnost se významně na tomto problému podílí. Nejčastějším problémem u mužů je malé množství ejakulátu, snížená pohyblivost spermií, či vývojová degenerace spermií nebo jejich následné poškození vlivem chronických zánětů prostaty a močových cest.
Negativně na spermie působí i všudypřítomná oxidační činidla, jedovaté látky a vysoká koncentrace těžkých kovů v organismu. Navíc většina mužů trpí nedostatkem živin, které jsou základním předpokladem vzniku dostatečného množství kvalitního spermatu. (Především zinku a selenu.)
Zelené potraviny dokáží i tyto nepříznivé okolnosti zvrátit. Navíc jsou výborným zdrojem energie a vitality, která mnohým mužům schází, takže podstata jejich neplodnosti nemusí být ani tak ve výše uvedených problémech, ale v přirozené lidské vlastnosti, lenivosti.
A tak, chceme-li zabránit vymření vodníků v Čechách a na Slovensku po meči či po přeslici, sáhněme po zelených potravinách, ať máme sílu Zelená miminka nejen stvořit, ale i řádně vychovat. Nejdůležitější je však to, že zelené potraviny nám zaručí že Ona i My budeme kypět zdravím a dobrou náladou.

lenocka777
2. okt 2012

Ja som izačala užívať ZELENY JACMEN a CHLORELLU, keď mi zistili vysoké aslo a
nechcela som brať dlhodobo antibiotika.
Nielenže mi to znížilo aslo (napriek tomu, že moja lekárka povedala, že bez antibiotík sa mi aslo nezníži), ale mi aj začali rasť vlasy, schudla som, vybielilo mi to zuby, upravilo mi trávenie a stolicu, mám z toho veľmi veľa energie, vôbec nie som unavená, cítim sa super
fyzicky aj psychicky. Svokra mala rok veľké problémy s kĺbmi. Boli dni kedy sa nevedela ani sama obliecť, lekári nevedeli čo jej vlastne je. Nevedela spávať, mala depresie a pomohol jej práve zelený jačmeň a chlorella, teraz sa cíti výborne. Švagriná mala tiež veľmi zle
výsledky, dokonca jej povedali, že ma nábeh na rakovinu žalúdka a odkedy to užíva ma super výsledky.

Ja to dávam aj ročnej dcérke a odkedy sa narodila, nebola vôbec chorá. Boli sme teraz na meranie antioxidantov v tele a mame vynikajúce výsledky, na rozdiel od ľudí,
čo to nepijú. Sú vhodné pre celú rodinu.

Liečia veľmi veľa chorôb, ekzémy, bielia zuby, podporuje chudnutie, znižujú hladinu cukru pri cukrovke, majú antioxidačné účinky, protirakovinové účinky, majú veľmi veľa minerálov, enzýmov, vitamínov, zlepšuje kvalitu spánku, odstraňuje únavu, depresie, zlepšuje
trávenie, posilňuje imunitu organizmu, spomaľuje starnutie organizmu, zvysuju sexualnu vykonnost, ....atď.

Zelené potraviny čistia, zasýtia, regenerujú organizmus a harmonizujú telesné funkcie. Sú zásaditotvorné. Majú antioxidačné účinky, zbavujú telo nebezpečných voľných radikálov a chránia tak bunky pred poškodením. Sú 100% čisté vyrobené v biokvalite. Dokážu nahradiť
najkvalitnejšiu zeleninu. Obsahujú najvyššie množstvo chlorofylu, ktorý má protizápalový hojivý účinok.

Ak by ste mali akekolvek otazky alebo zaujem o zeleny jacmen a chlorrellu, tak ma kontaktujte.
Zelenym potravinam sa venujem. Mozem Vam poslat skusenosti ludi, ktorym zel. potraviny pomohli.

zora256
2. okt 2012

@zuziklc29 Ahoj!
Tak to mi je ľúto,že máš zase cystu:-/.Ja mám veľa cystičiek z neprasknutých folikulov,a preto mám aj zväčšený vaječník na dupľu,má vyše 6cm x vyše 4cm,tak mi môj gyndoš odporúča aspoň polovicu odstrániť,ale ja mám zas strach že sa to zopakuje preto by som nedbala keby mi ho celý vybrali,a len dúfam,že druhý bude aj naďalej vporiadku,aspoň kým neporodím druhé bábo aks a zadarí,lebo veľmi túžim mať ešte jedno bábo.
A ty si natom ako bola?Aj ty si mala zväčšený vaječník,alebo len zhrubnutú kôru vaječníkov?lebo ja mám aj zväčšený ako som písala,vyššie,ale aj zhrubnutú tú kôru,kvôli ktorej nepraskajú folikuly,a nemávam ovuláciu ten cyklus keď je na rade pravý vaječník,len z Duphastonom mi chodí mesačne ms.

zuziklc29
3. okt 2012

@zora256 ajoj,duphaston som brala aj ja,ja som mala len tie vajecniky tvrde. . . . .ale inak super

zora256
4. okt 2012

@zuziklc29 Ahoj!Tak to potom fajn🙂A po akom čase po tej laparke ste otehotneli?

zuziklc29
4. okt 2012

@zora256 ahoj,my sme este neotehotneli ☹ pred mesiacom som len bola na operacii.uvidim teraz ked pridem domov na ovulaciu,

zora256
4. okt 2012

@zuziklc29 Ahoj!
A ako sa máš po operácií?Už takto po mesiaci,kedy si sa vedela vpohodke posadiť a postaviť bez bolesti?