Laparoskopia - prefuk vajcovodov
ahojky..
Kedže sa nám nedarí s manželom už 2 roky otehotnieť ...zmenila som gyn. Ten najprv nasadil clostylbegyt a inofolic, zvyšil dufaston ( ja som ho brala na upravu cyklu niekoľko rokov) muž je ok a ja idem teraz 24.11.2016 na prefuk ževraj jednodňový zákrok ráno prídem a na druhý deň ak bude všetko ok idem domov...Bojím sa no čo Vám poviem nikdy som nebola operovaná ani nič...
Ale neviem má niekto skúseností s tým že Vám odobrali vajcovod alebo aj obe? Mňa zaskočila ta otázka primára a ešte viac že odpoveď som musela uviesť hneď.. tak som odpovedala ak to bude nevyhnutné tak ano ..Lenže neviem ake to bude mať potom následky ...Prosím ak máte nejaké info alebo skusenosti poradte Ďakujem 🙂
AHoj simkaamatko čiže simka predpokladám... no ja som mala ževraj vajcovody priechodné ale nemala som priechodné vajíčka že mi tvrdnu neovulujem tak často a take na ivf som nebola no chystám sa v septembri nevieš čo všetko tomu predchádza? a platila si aj niečo ak sa smiem tak informovať mne povedal že ak to nepôjde normálne jedine ivf alebo potom že adopcia a toto ja zatiaľ nechcem riešiť ta... :( tiež sa bojím čo to bude...niekedy stačí vypnuť hovoria jedny jedny že dvihaj nohy, potom že ľahni na brucho , daktorí schudni, niekto len upravil stravu, nietko chodil k liečiteľom niekomu pomohla dovolenka je to individuálne a niekomu to proste nie je sudene dlho sa pokúšate? ja by som za to nič nedala vyskúšala by som aj to neboli to o ničom nevieš a aspoň budeš vedieť že si všetko skusila aj ten prefuk...
Caute baby je to tu este aktivne? Ja som druhy den po laparke a ledva sa hybem. Teda necakala som take bolesti tak asi to bude u kazdeho individualne.
@omrinebrik Dobrý den, môžem sa opýtať, ako to prebiehalo, koľko ste boli pn a ako dlho ste boli v nemocnici? Ďakujem
@saffoval dobry den, na druhy den som isla domov a po tyzdni som bola uz fit prve dni som mala velke bolesti ale preslo to dalo sa to zvladnut
@omrinebrik dakujem pekne
Zienky mna to caka tiez 28.5 normalne mam strach stoho 😭🙏
@simkamatko ja idem 14.5. a bojím sa akurát tej celkovej anestézy.....my už jedno babatko máme a nedarí sa nám druhé, tak idem na prefuk. Prežila som cisársky rez, pôrodné bolesti, tak snad toto nebude horšie... :D
Držím prsty,, nech vám to dobre dopadne....a ja si myslí, že my, ženy, kvôli babatku všetko vydržíme...a určite to za to stojí.... Prajem veľa zdravia....
@saffoval drzim silno silno prsteky napis mi prosim ako to dopadlo ako sa citis budem mysliet na teba😊ja sa hlavne bojim toho jak sa zobudim co to bude no my sa snazime 9r umele negativne 2x 😭 neostali nam oči pre plac ideme dalej skusame vsetko co sa da
@simkamatko držím palčeky my sme umele ešte na chvíľu odložili skúšame nejaku Creighton metodu čo je vraj veľmi efektívne, no uvidím bo mne to zatiaľ ovocie neprinieslo ale viac info nájdete na www.plodar.sk aspoň si myslím že tam som si to študovala ..
@laskacik idem nato kuk😉
@simkamatko ďakujem pekne, dám potom vedieť, aké to bolo a ako to dopadlo. Dúfam, že aj u vás to bude mať pozitívny dôsledok a budem tiež držať prsty, nech sa to podarí. Netreba sa vzdávať a veriť...Moja švagriná po 12 rokoch snaženia a 3. umelých oplodneniach a potratoch nakoniec porodila krásnu zdravú dcérku....treba vydržať....Prajem veľa šťastia, nech to výjde....🙂
@simkamatko Tak už to mám za sebou. Priznám sa, že som si myslela, že to bude rýchlovka, jeden deň prefuk, druhý deň ma pustia domov a fungujem normálne. Ale predsa len je to zásah do tela, takže nie je to sranda. Netreba sa však ničoho báť, dá sa to v pohode zvládnuť. Ja som bola v nemocnici 3 dni - jeden deň ma prijali - od 16.00 som už nemohla jesť, pichli mi fraxiparin do brucha, dali mi espumisan a večer mi urobili klystír. Dali mi tabletku na spanie - diazepam. Ráno opäť diazepam, oblbovák, na nohy silonky (to je tá bandáž nôh - krásne podkolienky s gelovými pásikmi - ako moje svadobné 🙂 ) a vzali ma na sálu. Napichli mi žilu, na tvár dali masku a už si nič nepamatám. Vraj to celé trvalo cca 45 minút. Zobudila som sa o 2 hodinky na pooperačnej izbe na to že potrebujem na wc. Sama som sa posadila a s pomocou sestričky šla na stoličku. Cítila som sa veľmi dobre, netočilo sa mi v hlave. Na wc ma ešte sestričky nechceli pustiť. Ale o niekoľko hodín som už aj sama chodila. Trošku ma bolelo hrdlo a bola som zachrípnutá. Na bruchu som mala tri rany - dve v podbrušku naľavo a napravo a jednu väčšu na pupku. Brucho bolelo, ale dalo sa to vydržať. Celý deň som však bola oťapená a slabá, tak som oddychovala. Na druhý deň mi dali ešte 2 infúzie a potom ma prepustili domov. Pýtali sa však, či naozaj chcem, že ešte môžem deň ostať. Ja som sa ale cítila dobre, tak som šla domov. Doma som si ale vzala tabletku proti bolesti a veľa som spala.
Večer ma boleli ramená a ráno aj na hrudi - ako spomínali ženy, ale nič strašné to nie je. Ešte stále špiním, ale žiadna modrá tekutina zo mna nejde. V pondelok mám ísť vybrať stehy a do 10 dní bude výsledok z histológie. Čo je pre mňa dôležité, že všetko je v poriadku a vajíčkovody sú priechodné. V nemocnici boli lekári aj sestričky veľmi milé a aj vďaka nim sa to dalo v pohode zvládnuť. Ja sa určite do práce nebudem ponáhľať, treba si oddýchnuť, zregenerovať sa a pustime sa s manželom naplno do práce. 🙂 Treba myslieť aj na seba, nielen na prácu a iných, ak sa to dá. 🙂 Držím vám prsty, nech všetko dobre dopadne. Nie je to ľahký zákrok, je to operácia, ale dá sa to v pohode zvládnuť a kvôli babatku by som to postúpila určite opať, ak by bolo treba. Ak sa nám podarí otehotnieť, dám určite vedieť.
Prajem vám veľa šťastia, nech vám všetko dobre dopadne a nech vám to hlavne pomôže k vytuženému babatku.
P.S.: Veľa som sa rozpísala, ale možno niekomu tieto informácie pomôžu. Mne tiež pomohlo, keď som si prečítala, ako to prebieha. 🙂
@saffoval super velmi sa tesim skore uzdravenie mna to caka 28.5 len najviac co ma trapi tak dostala som žihlavku s pozitia potravin akych neviem tak teraz neviem ci mi zakrok urobia alergolog a kozna vraveli ze to s tym nema nic ze kludne mi zakrol spravit mozu no pre istotu zavolam zajtra doktorke uzivam fixit zakon schvalnosti🤦♀️🙅♀️🙊
@saffoval ahoj tak pisem uz aj ja mam to za sebou 🙏😉cakala som to horsie ale pohoda 👌pravy vajecnik nepriechodny lavy priechodny vzrasty som mala😕dufam a verim ze bude vsetko uz len dobre a cesta za babatkom nebude velmi dlha 😉 prajem vela stastia kazdemu 😉❤nech sme uz stastne aj my❤🙏
@simkamatko tak sa teším, že to máš za sebou. Verím, že všetko bude dobré a že sa všetko teraz naštartovalo a babatko sa vám skoro podarí. Treba veriť a dať sa naplno do práce. My už na tom pracujeme, tak potom dám vedieť, ak by to vyšlo. Držím prsty..... 🙂
@simkamatko ahoj, tak ako sa u vás vyvíja situácia? My zatiaľ nič, bola som už aj na kontrole, všetko je ok. Aj manžel bol opätovne na kontrole a ak sa nám nepodarí otehotnieť do 3 mesiacov, asi ideme na umelé.
@saffoval ahoj tiez presne toto iste nam vraveli mame nato 3m no rozmyslam po dovolenke este nad inseminaciou 🙏umele si necham nakoniec
Tak aj ja som po laparke..nepriechodne a zrasty na maternici ani pod väcsim tlakom nepreslo no cele zle o 3m znovu idem zatial mam horm.liecbu estrofem a utrogestam max.davky...
@simkamatko ako sa darí? postupili ste nejako? My nič nové...nedarí sa stále....:(
@saffoval ahoj sme natom rovnako nic sa nezmenilo 😳akurat mi pribudla žihlavla to som asi uz aj pisala a helikobaktera mi zistili
Kde v ba ste boli na laparke pls? A kolko ste platili? Ja mam hyfosy, a rozmyslam ze si dam laparku, lebo spinim od konca ovulky az po ms, a vsetci mi povedali ze je vsetko ok, hormony, vnutro ale tak nechapem ze z coho to slabe spinenie. Dakujem
@malicka1986 my sme mali tiež hneď po vybratí stehov. A všetko bolo ok. Prajem Vám veľa šťastia, nech sa Vám podarí vytúžené babatko splodiť 🙂
@simkamatko Ahoj, tak nám sa podarilo v decembri prirodzenou cestou otehotnieť, neskutočne sme sa tešili, žiaľ radosť netrvala dlho, lebo vo februári som potratila.... :( Nevzdávame to však, skúšame ďalej....Aspoň vieme, že sa to ešte snáď dá aj prirodzene...

Ahojte ja tiez rozmyslam ci ist alebo nie :( som 2po IVF a negativne ;( mam nepriehodne vajcovody lekar vravel preto mam caste zapali ? mam nepravidelnu menstruaciu a voec neovulujem vyskusala som uz vsetko ;(