Má operácia varikokely význam pred 40tkou?

kikagaj
22. sep 2017

Má operácia varikokely tesne pred 40r. význam - v zmysle či pomože zlepšiť pohyblivosť...máme len na mieste a nepohyblivé. Iné možné príčiny sa vylúčili.
Bábo ešte nemáme, v CARe nam odporúčajú ICSI.
ďakujem

red_cat
22. sep 2017

U nas nie. Taktiez lekari indikovali operaciu varikokely no po konzultacii s inym centrom nam bolo povedane ze to nema taky velky vplyv aky sa tomu pripisuje. Pohyblivost sa zlepsila po cca pol roku uzivania doplnkov a pripravkov na to urcenych.

kikagaj
autor
22. sep 2017

@red_cat takže ste ju ani neabsolvovali? a ako ste na tom boli? veľmi zlá pohyblivosť? my nemáme skoro žiadnu (o progresívnej možeme snívať).

red_cat
22. sep 2017

@kikagaj neabsolvoval ju muz nakoniec ale pohyblivost ma uz absolutne v poriadku. Bral aj Detralex a aj pripravky na pohyblivost, tak neviem co z toho pomohlo.
Pohyblivost bola dost zla, najma ta ,,vpred,, takmer ziadna, ako pises.
Skusali ste aj liecbu ci rovno na operaciu ho posielaju?
Pokial sa jedna len o pohyblivost,nevedia to prinajhorsom riesit inseminaciou?

red_cat
22. sep 2017

@kikagaj mimochodom problem bol nakoniec na mojej strane😊 a velmi lahko riesitelny, len bolo tazke ho zistit. Pri pouziti liecby sa zadarilo na 1.x (po vyse 2 rokoch trapenia)

kikagaj
autor
22. sep 2017

@xxxxxnnnnn Ďakujem

kikagaj
autor
22. sep 2017

@red_cat
hlavne že ste to vyriešili. Ja už neviem čo ďalej, ten vek ma v suvislosti s operaciu odradza

kikagaj
autor
25. sep 2017

@red_cat a na inseminaciu nie je potrebna práve tá dobrá pohyblivosť? lebo tieto naše namieste sa pohybujúce slimáčiky neviem či to prekonajú :(

red_cat
25. sep 2017

@kikagaj praveze pokial viem nie... oni z tych spermii vyberu najpohyblivejsiu a ako nam povedali ,,nakopneme ju aby bola este aktivnejsia,,. A vlozia ti ju za krcok. V ktorom centre to riesite? Mozno by nebolo zle popytat sa aj v inom.

red_cat
25. sep 2017

@kikagaj aj ty mas 40r ci len manzel?

kikagaj
autor
25. sep 2017

My v BB v CRM. Ja mam 27 a žiadny problem. Sice mavam nizku sliznicu (6-7mm) ale Dr vravel ze to je ok...

zibi
19. dec 2017

@kikagaj ako ste na tom ?boli ste na opke?nam sa len par mesiacov po operacii,cca 3zlepsil spermio..celkovo koncentracia,pocet,objem a hlavne morfo..mali sme patologiu vysoku a o 4percenta sa zlepsila morfo..ma to zmysel ta opka..a to doky hovoril,ze sa zlepsi tak cca do roka..ja uz po troch vidim rozdiel😊

kikagaj
autor
19. dec 2017

@zibi ani mi nevrav. Partner msl ist teraz v decembri. Normalne ho prijali ale nestihlinpre sklz v operaciach spravit a prepustili s tym nech si objedna novy termin...pn pracuje v zahranici v zime tak mi je luto ze smd to nedali.zsjtrz ide dohodnut dalsi termin...my mame morfu dobru,ald hranicne mnozstvo a pohyblivost rakmer ziadnu. S pohyblivostou ste ako na tom? Som rada ze vidis zlepsenia 🙂

zibi
19. dec 2017

@kikagaj je to uz lepsie,aj pohyb