icon

Mám 18 rokov a idem na prehliadku ku gynekológovi

30. máj 2021

Ahojte baby , viem, že ma možno niektoré skritizujete , nadáte ako to tu je zvykom 😇no chcem sa spýtať čo mám od toho očakávať ? Myslite že by mi vedel povedať či ovulujem alebo nie ? Popripade či mám nejaké problémy ktoré by mi bránili otehotneniu ? Menzes mám cca 8-12.6 trvá 7dni a prehliadku mám na konci mesiaca 🙂 a som typ ženy ktorá chce dieťa skôr , proste sa na to cítim 🙏🏼Ďakujem

janai1
30. máj 2021

Kokos ta prvá veta 🤣

To či ovuluješ a kedy ti gynekológ nepovie a takisto z bežnej preventívky nezistí či máš nejaké problémy ktoré bránia otehotneniu

autor
30. máj 2021

@janai1 žiaľ väčšinou sú tu ženy ktoré sa predbiehaju ktorá napíše primitívnejší-ponižujúci koment 😇

viestta
Odpoveď bola odstránená
petamich
30. máj 2021

nie na tieto otazky ti neda odpoved bezna kontrola u gynekologa - na preventivnej prehliadke sa kontroluje ci sa maternica a pohlavne organy atd. javia v poriadku, ci tam nie su nejake patologicke zmeny, gynekolog ti vezme stery na cytologicky rozbor, sestricka ti zmeria tlak, spyta sa na cyklus a zopar veci o menstruacii (ak ides uplne prvykrat) a ides domov

ovulacia sa sleduje cielene a niekolko dni po sebe, aby vedel lekar ci a ako rastie folikul a ci brani nieco otehotneniu - to nezisti ani vacsina beznych gynekologov, kedze su to specializovane vysetrenia - nielen gynekologicke (priechodnost vajecnikov atd.) ale aj endokrinologia, hematologia, genetika, imunologia... - a toto sa zvycajne riesi tak po 1 roku aktivneho snazenia o dieta

rozovykon
30. máj 2021

Sikovny gynekolog, ked pridesv spravny cas by mal zistit ci ovulacia prebehla. Taktiez ci mas maternicu ulozenu spravne atd.

autor
30. máj 2021

@petamich nie prvý krát nie , mávam cysty tak chodievam už od 15 🙂
@viestta jasne , ďakujem , len ma to zaujimalo či sa to dá zistiť keďže som tam začala chodiť kvoli cystam . Skusim sa ho popýtať 😇

sekerka18
30. máj 2021

Ako sa píše vyššie skúsený lekár vidí či už prebehla ovulácia alebo len prebehne. Moja to videla aj na bežnej prehliadke 😊 a nemusíš čakať rok. Rob všetko podľa seba. Popýtaj sa gynekológa atď 😊

gabika0825
31. máj 2021

Na prvej kontrole u Gyn ti určite nepovedia takéto veci. Na to sa robia špeciálne vyšetrenia. Inak nikdy si si nezisťovala čo robia na prvej gynekologickej prehliadke? Ani mama ti nepovedala? Kamarátky tiež ešte neboli u gynekológa? Ja keď som išla prvý krát ku Gyn tak som sa vypytovala každej jednej kamošky čo tam už bola že čo mi bude robiť takisto mamina má musela ukludnovat že má nič nebude bolieť že sa nemusím báť 😄 všade sú odpovede na tuto tému čo sa robí na prvej návšteve. No ale teda ti to zhrniem. Prídeš, vypises si kartu, povieš základne údaje, údaje o ms, či si už mala styk atd. Potom sa presunieš na kozu kde roztiahneš nohy a Gyn tá prezrie. Keď tak sa urobí ešte aj vnútorne sono cez posvu. Urobí ti výter na cyto. Niektorí Gyn aj kontrolujú prsia ale nie všetci mne to Gyn nerobila vôbec. Dá ti výmenný lístok na sono prsníkov. A to je celé. Trvá to dokopy asi 10 minút aj s tou kartou. Keď tam pôjdeš nabudúce na preventívnu tak tam budeš max 5 minut

autor
31. máj 2021

@gabika0825 nie je to prvá prehliadka , mám cysty som tam skoro stále no vravel mi že tato 18 rocna je trosku “hlbšia” ako obvykle 🙂 tak som čakala že to bude niečo take fakt hlbšie o mojom tele 😁😁

ada55333
3. jún 2021

Niet sa čoho báť. Dr. popozera všetko čo má a keď je všetko v poriadku predpokladá sa, že z otehotnením problém nebude. Plodnosť sa rieši až keď sa nedarí aspoň pol roka. Na ovulaciu môžeš kuknúť s ovulačnými testami približne v strede cyklu. Ja mam dieťa v 17 síce neplánovane, ale mám. Podľa mňa je jedno, či má žena 18 alebo 30, život s bábom je pre ňu nový a vyšší vek neznamená viac skúseností s miminom ak je to prve. Držím palce.