icon

Mám 18 rokov a menštruácia mi mešká 2 mesiace

lavie1611
16. dec 2020

Zdravím.
Mám 18 rokov a chcela by som sa opýtať (hlavne žien) či je normálne ak mi “svoje dni” meškajú už 2mesiace, teda vôbec ich ešte nemám a ani príznaky nie. Nie som tehotná ani nič podobné, len mám strach, či to nie je niečo vážne. Ďakujem vopred 😊

ella_price
16. dec 2020

Nemala si v poslednej dobe nejaké psychické alebo stresové problémy? Počas depresie mi neprišla menštruácia 3 mesiace a museli mi dať vyvolávačku. Sama lekárka mi povedala, že to je psychického pôvodu a telo sa takto s tým vysporiadava.

katarina9593
16. dec 2020

@lavie1611 každá ťa tú za toto udupe .. a napíše ti že do tvojej maternice nevidia a ani ich veštecké gule ... keď vieš že nie si tehotná na 100% tak choď na gynu nikto ti tu viac nepovie ...môže to byť čokoľvek ...

spadnutaslivka
16. dec 2020

@lavie1611 zájdi za dr. vyšetrí a zistí, či to nie je niečo vážnejšie. Ale všimla som si, že teraz okolo covidu mnohým babám rozhádzalo cyklus. Na to stačí aj obyčajná chrípka alebo stres. Ale bolo by lepšie ísť vylúčiť vážnejší problém

majamat
16. dec 2020

hormonalna nerovnovaha je velmi ebzny jav a hormony su citlive na cokolvek. samozrejme vysetrenie u gyn je na mieste, aby si overil, ci sa neico nedeje, ale to len pre istotu. skor to budu tie hormony. takze zajdi na gyn.

mirkava
16. dec 2020

@lavie1611 nic vazne to nemusi byt. Maka som to podobne v tvojom veku 😉. Šup k doktorovi na vyvolavacku

kataka10
16. dec 2020

@lavie1611 treba ist ku gynekologovi. Spravi ti hormonalny profil a sonom skontroluje vajecniky. Tak ci tak sa prva navsteva gynekologa odporuca najneskor v 18, takze najvyssi cas tam zbehnut.

ninusa221
16. dec 2020

Ono sa ti to upravuje kamaratka nemala 2 mesiace a dr povedala že je to ok že nevadi pichla vybolavačku a do týždňa dostala

danica2711
16. dec 2020

nediétuješ náhodou? Stáva sa to pri drastických diétach

babydesire
22. dec 2020

Odkedy mas ms?od akeho veku? Byvala pravidelna (bolo uz taketo vynechanie)? Radsej chod ku gyn.
Ale,moze to byt aj normalne,moja sestra to tiez mala take divoke prve roky menzesu. Ja zas som mavala bolesti. Kazde telo sa stym "uci zit" inak,,no radsej vysetrenie,nez nieco podcenit,zanedbat

evaachesa
22. dec 2020

@lavie1611 mne vynechali na 5 mesiacov..
Zmena prostredia, stres ... Na endokrinologii dr len mávla rukou že sa to stáva. Zavolaj na gyndu a konzultuj pre istotu.