Mám alergiu, ale neviem načo
Dobry den prajem.. Mozno vyznie ta otazka cudne, ale nieco ma zaujima.. Mam na nieco alergiu, ale neviem naco, Pred mesiacom som sa strasne vyhadzala po tvari, bola som cela cervena, isla som na pohotovost, kde som dostala injekciu, Na druhy den som isla opat, tvar ma strasne svrbela, bola som cela cervena, tak mi dali tabletky proti alergii, na testy ma nemohli poslat, kedze tu latku som mala v sebe, a nenasli by naco som alergicka. To znamena, ze na druhy tyzden idem k doktorovi, som objednana ako dycham a pod. A zabudla som dodat vkuse kaslem, Avobec neviem kedy mi budu robit tie testy..Ale co je najhorsie, ze som vkuse unavena, ja nemozem robit nic, nepomahaju mi ani vitaminy.. A ta strasna unava je nenormalna, Ja stojim a chce sa mi spat, Som v praci a najradsj by som zaspala na stolicke, Som doma a chce sa mi spat.Nevladzem nic.. A tehotna nie som. Stretol sa s tym niekto? Co mam robit s tou unavou?..To je na nevydrzanie.. Vobec neviem co mozem jest, Ci je to mlieko,muka, vajcia, sladkosti, alebo pel, prach.. proste hroza..:( DAKUJEM
@charity
@red_cat
@belasy_motylik ďakujem vám moc,budem,keď uložím detičky spať,študovať,som z toho zúfalá a vystrašená. Vôbec som netušila,že je to tak vážne ☹
@charity ahoj, sledujem sa 3 den, vsetko co robim, kde som a co papam, uz 3 den nejem chlieb a nic ma nesvrbi.jedine dnes som si spravila na obed kura.a uz asi 12 krat to zmena par mesiacov, ked som upiekla kura, mam strasne zavraty. Chcem tym povedat, ze je dost mozne ze mam alergiu na drozdie ale preco to kura? A preco tie zavraty?
@charity dakujem pekne 🙂 mala som na obed to kura, a od vtedy sa necitim dobre, ☹ vkuse mam tie zavraty, ale zajtra uz idem k doktorovi, takze sa tesim. este to musim napisat: pred 5 mes. Som mala tiez na obed kura, a hnex nato, mi prislo tak zle, zavraty, napinalo ma, no hroza, lenze ja som si myslela ze je to priznak tehotwnstva keďže som snazilka.a az teraz vidim preco mi bolo tak zle. Dik za radu
a ešte vela vody treby piť / ale fakt vela/ a vitamín C.
Baby viete nieco o histaminovej intol. a otehotneni?snazim sa a vobec sa nedari ☹
@lanci23 teba nikdy nenapadlo ze prebytkom vitaminov v tele si mozes aj viac ublizit ako pomoct? vysad vsetky vitaminy, ktore beries, zacni normalne zdravo jest, hybat sa na cerstvom vzduchu, stavim sa o co len chces ze prestanes cerveniet a byt unavenou.
Baby mam jednu otazku..Histaminova intolerancia a kys listova.. na internete pise ze je zakazana.. ale v lekarni mi povedali ze je ok..???? dakujem
@lanci23 http://www.gsurba.sk/pdf/pk/8/vitaminy.pdf
pri vacsine vitaminov hrozi skor avitaminoza, cize je ich v tele malo.....ale kukni skor hypervitaminozu pri niekt. vit., ktoru clovek bezne nekontrolovatelnym prijmanim v tabletkach krasne nahodne dosiahne.
alebo.....
Hypervitaminóza A: Prejavuje sa suchosťou kože, slizníc, očí; zápalom spojiviek, ale aj zápalmi ďasien, ktoré môžu byť spojené s uvoľňovaním zubov. Pociťovať tiež môžete bolesti hlavy, nechutenstvo, nevoľnosť, zvracanie, pridať sa môže i hnačka. Hypervitaminóza A môže mať na svedomí aj vypadávanie vlasov, podráždenie, zvýšenie vnútrolebečného tlaku, zväčšenie pečene, anémiu. U detí môže dôjsť k riziku zastavenia rastu; popísané boli rakovinotvorné vplyvy, ako aj toxické vplyvy na vnútromaternicový vývin dieťaťa.
Hypervitaminóza D: Vyvoláva uvoľňovanie vápnika z kostí, ktorý sa následne ukladá v mäkkých tkanivách – obličkách, srdci, stenách ciev, v pľúcach. Zvyšuje hladinu vápnika v krvi, čo sa prejavuje bolesťami hlavy, psychickými zmenami. Ďalšími prejavmi sú nechutenstvo, zvracanie, zápcha, bolesti a kŕče brucha, hnačky, dehydratácia, zvýšené močenie, smäd, malátnosť, závraty, či zvýšené potenie. Hypervitaminóza D môže vyústiť až do zlyhania funkcie obličiek.
Hypervitaminóza E: Vyvoláva tráviace problémy, únavu, celkovú slabosť, bolesti hlavy, znižuje odolnosť organizmu voči infekciám.
Hypervitaminóza C: podráždenie pažeráka a žalúdočnej sliznice, nevoľnosť, zvracanie, celková slabosť, nespavosť, hnačky, tvorba obličkových kameňov (bolesti chrbta), môže spôsobiť úbytok vitamínu B12, deficit medi a zvýšiť hladinu cholesterolu.
Hypervitaminóza B2 (riboflavín): Má na svedomí mravenčenie v prstoch končatín, svrbenie, a žlté sfarbenie moču.
Hypervitaminóza B6 (pyridoxín): Prejavuje sa pálením záhy, nevoľnosťou, pri vysokých dávkach sa ukazujú zvýšené hodnoty pečeňových testov.Nedostatok vitamínov je v našej spoločnosti skôr raritou ako pravidlom. Prebytok vitamínov však skôr, ako sa vylúči z tela, môže spôsobiť značné škody. Aby sme sa vyhli nadmernému požívaniu vitamínov, je správne prekonzultovať ich užívanie s lekárom, pretože ich potreba je ovplyvnená rozličnými faktormi ako vek, pohlavie, fyziologický stav, intenzita látkovej premeny, fyzická a psychická záťaž, vplyvy vonkajšieho prostredia a mnohé iné.
Baby. Tak histaminovu intoleranciu nemam.mam to potvrdene.ale stale mam tie priznaky.a svrbi ma neskutocne hlava po konkretnom jedle.to hlavne som vylucila, chlieb, banany, kurca a kopu dalsich veci. Stále sa najde nieco a som unavena po jedle.co to moze byt? Som zufala ☹ Dao mi vyslo 31U/ml) vdaka.kam mam este ist?
@lanci23 s prestat brat od vymyslu sveta tie vitaminove pripravky si uz skusala?

@dasab30 A tu su nasledky HIT:
http://www.histamine-intolerance.info/wp-conten...