Mám atopický ekzém. Zdedí ho aj dieťa?
Ahojte, zaujimalo by ma...
Nemam sice atopicky ekzem od detstva, objavil sa u mna pred cca 3 rokmi, no premyslam, ci by ho takto, potencionalne, mohlo po mne zdedit aj moje dieta, ak ho raz budem cakat.
Este by som rada povedala, ze partner ziaden ekzem nema, len ja.
Ake velke tam je riziko ?
Dakujem VAM !
@ikika mna histaminova intolerancia napadla pocas diety, aj podla toho som upravila potraviny, a z krvi sa to nepotvrdilo ani ked som tyzden pred odberom jedla vsetky alergeny.
Ty to mas pestre teda ☹ ja som nastastie takto brutalne reakcie nikdy nemala, len celorocnu nadchu ale ekzem strasny, spala som styri hodiny denne, kvoli svrbeniu sa viac nedalo proste, praskajuca krvacajuca koza, srandy kopec. Sla som si dat predpisat kortikoidy, za tyzden som bola cista a tie dva mesiace kym sa to vratilo znova v plnej sile som dala dokopy s nutricnou poradkynou plan, bolo to umorne, ekzem siel cez rozne stadia ako som neskor dodatocne narazila na poradnu tu na MK, prechadzalo to hojacimi stadiami, brala som aj kopec doplnkov podla stadia v akom to prave bolo. A navyse u mna bol problem aj kandida.
Inak v nasej rodine som prva s ekzemom 😝 moc neberiem genetiku do uvahy, ono sa to da drzat pod kontrolou pekne, mne sa to dari, a to ked ma videla dermatologicka prvykrat tak normalne zalapala po dychu 😝
@jo111 ja som od malicka alergik, velmi tazky... ako som pisala v tom mojom prvom komente... ja mam robene aj kozne testy, aj krvne testy... a teraz aj tento test... ja momentalne jem plus/minus 5 potravin dookola... 😒 🙄
Ano, mozes mat reakcie aj na potraviny, ktore z krvi nevysli... vacsinou vsak nevyjdu tie, ktore ani nekonzumujes, telo nema preco vyrabat protilatky... pravdu vsak mas, ze to nikdy neni uplne iste vysetrenie... preto su dolezite aj kozne testy a dalsie postupy.
Inak, preco len tyzden si jedla vsetko?
Ako ja viem, z konzultacie s imunologom, ze treba jest vsetko a aspon 2 tyzdne pred odberom nejest antihistaminika ani Daosin... 😕
@ikika som odpovedala sama sebe 😀 prepac
ja som antihistaminika nebrala vobec, iba zaradila napr. mandlove maslo do jedalnicka, atd. Ten tyzden som myslela tak, ze som schvalne jedla vsetky mozne alergeny, lebo doktorka povedala, ze ak ma nieco vyjst v krvi musim ten alergen jest. Ale jedla som vsetko uz asi mesiac predtym akurat ze pomer bol iny, alergeny zaradene ale minimalne a ten tyzden pred castejsie. A v tom case som uz na ziadnych doplnkoch nebola vyse troch mesiacov.
@jo111 napr. ja som teraz na tych kortikosteroidoch uz par mesiacov a nevieme ich vysadit ☹ ... horsie je, ze mi ani testy ziadne nemozu robit... chcela som si dat znova odobrat DAO a dr. mi hovoril, ze to je problem... a tiez, ze odobrat krv na potraviny je problem, ze to aspon 5-6 tyzdnov musim byt bez kortikosteroidov, aby vysli normalne... 😒
A to nehovorim o kvalite zivota, unave, nemozem poriadne ani von ist (niekedy z toho puchnem), pribrala som strasne, cela cervena som, spuchnuta... cele zle...
@jo111 no, musim cakat... snad sa casom stabilizujem a potom sup na vsetky vysetrenia... kazdopadne, momentalne som vo faze, ze som sa rozhodla pre prisnu dietu - budem sa snazit co najmenej lepku alebo uplne vylucit, bezmliecnu, nizkohistaminovu, protialergicku (teda, ziadne ovocie, skoro ziadna zelenina, koreniny, nic)... a snad sa mi ulavi... co budem jest, to este neviem... 😕 😅
@ikika fuuu, ale to je velmi dlha doba na kortikosteroidoch. S tou unavou to poznam, bola som unavena v jednom kuse, v depresiach, slnecne svetlo ma iritovalo do nepricetna, vsetko cervene, aj ocne viecka, kazde rano som mohla vysavat pomaly postel od koznych supiniek, clovek nema chut potom ani zit.
@ikika jou, ja som vylucila lepok uplne, taktiez komplet mliecne vyrobky okrem kefiru, Ovocie minimalne, zeleninu len tepelne upravenu a postupne som skusala surovu ako budem reagovat, maso, ryby dvakrat do tyzdna, pila som domaci vyvar vela, len cista voda, max s citronom a rooibos, ziaden cukor len tepelne nespracovany med.
@jo111 ja by som sa supla na riadne jedenie aspon mesiac a potom znova na odber DAO... sorry, no vsetko, co pises, mi to nejak evokuje hit - unava, depky, exem, cervene okolo oci, ziadna alergia plus to, ze musis z kazdej potraviny velmi striedmo, neprehanat, len obcas zjest... 😔
Robili Ti aj kvantitu, aj aktivitu DAO?
Neviem presne, ako to funguje, len ci napr. kvantita moze byt ok, no aktivita DAO na nic??? 😕
Co sa mna tyka, tak bojujem, musim, uz len kvoli rodine musim a chcem... uvidime, co bude po lete... je to aj tlak na psychiku a riadny, prijemne to neni, vidim, ako na mna ludia pozeraju, ked idem, uf, velmi neprijemne, ale necudujem sa im, aj ja by som kukala... ☹
Prave dnes som bola po dlhsej dobe vonku a teda uz viem, ako sa citia hendikepovani alebo popaleni ci zjazveni ludia, ked ich ocumuju, aj ked sa snazia nenapadne, vsakze...
Joj, ale musim skoncit s tymto komentarom, lebo sa tu nechcem lutovat a nerada davam taketo osobne info na web... prepac... 😔
@ikika ak chces kludne mi napis do IP, ja som mala strasne mindraky z toho, najhorsie to bolo v lete, trochu sa spotis a mas chut sa doskriabat do krvi 😒 Vies co, u mna sa ani jeden lekar tak dopodrobna tym nezaoberal, vzdy mi len predpisali kortikoidy a povedali, to sa neda liecit, naucte sa s tym zit. Takze moznost tam je, ale kym to viem drzat pod kontrolou sama, a viem presne co mi vyvola reakciu, je pre mna bezpredmetne nahanat doktorov s tymto, aj tak na mna pozeraju akoby som spadla z visne ked od nich chcem ine ako recept. Tym nechcem znevazovat pracu doktorov, len s diagnozou ekzem som este nikde nepochodila.
dobry den,
chcem pomoct vsetkym ludom s atopickym ekzemom
Vitamin C do Vody = Liecba ekzemu
chcem pomoct vsetkym ludom a najme detom s atopickym ekzemom, aby uz netrpeli ako dive svine. Sam som sa narodil s chronickym exzemom, zdedenym po starej mame.
Od narodenia som mal obrovske problemy, chodil po nemocniciach a podobne. Doskriabany do krvi stale na liekoch.
A vekom sa to zhorsovalo. Tedko mam 40 rokov a za tie roky som vyskusal uz vsetko od diety/ bez mlieka bez masa bez ovocia, bez chemie, skoro vsetko/ rozne
maste rozne bylinky, rozne kupele, takmer vsetko som skusil.
Avsak stale to bolo trochu lepsie a potom naspat zhorsene. Aby som vas nezdrzoval napisem rovno, z coho podla mna plynu tie obrovske problemy s kozou
a alergiou alebo ekzemom.
Je to z vody ktora tecie vo vodovodnych kohutikoch, repsektive z chloru v nej, ktoru kazdy den pijeme a sprchujeme sa nou, teda kazdy den dodame telu jed
, z ktoreho podla mna plynu vsetky problemy.
Prisiel som na to po 40 rokoch skumania, Chlor je zakerny a udrzuje sa v tele, vysusuje pokozku a nasledne omytie spominanou vodou
stav zhorsuje, pretoze cez sucho pokozku vnika ovela viac chloru do podrazdenej pokozky aj do tela, pitie tej vody takisto. Myslel som si ze mam histaminovu intoleranciu,
ale zcervenanie pokozky, mokvanie, svrbenie po jedle, alebo po mlieku je len priznak toho ze telo bojuje s chlorom v tele, teda ezkem je v podstate reakcia tela na jed zvany chlor.
Liecna spociva v neutralizovani vody /chloru/
Vitaminom C. na jeden liter odporucam az 10mg Vitaminu C. Ci uz do vody z vodovodu, do vody na varenie alebo na pitie alebo do vane pri kupani. Moze sa pouzit aj sumivy celaskon,
ktory takisto odburava spominany jed chlor.
Od vtedy co neutralizujem vodu Vitaminom C sa po 40 rokoch skoncilo moje nekonecne utrpenie. Pri sprche som si kupil aj sprchovu hlavicu s uvolnovanim vitaminu c, ale je to
nedostatocne, lebo sa vylucuje malo Vitaminu c Do vody , davam si tedko do flase vodu z vodovodu a prisipem trochu vitaminu c a tzm sa umyvam a problemy miznu.
Idem si nasporit na iNJEKTOR MEDIKAMENTOV ROVNO
do vodovodneho potrubia teda vitaminu c, aby uz nikdy som nemusel sa sprchovat, kupat prat, pit jed zvany chlor a konecne budem moct zit normalny zivot.
Ak potrebujete dalsie informacie o mojom 40 rocnom vyskume alebo skusenostiach, prosim kontaktujte ma na pglovna@gmail.com - aby uz ziadne dieta netrpelo.
@jo111 dobry den, Vitamin C do Vody = Liecba ekzemu
chcem pomoct vsetkym ludom a najme detom s atopickym ekzemom, aby uz netrpeli ako dive svine. Sam som sa narodil s chronickym exzemom, zdedenym po starej mame.
Od narodenia som mal obrovske problemy, chodil po nemocniciach a podobne. Doskriabany do krvi stale na liekoch.
A vekom sa to zhorsovalo. Tedko mam 40 rokov a za tie roky som vyskusal uz vsetko od diety/ bez mlieka bez masa bez ovocia, bez chemie, skoro vsetko/ rozne
Avsak stale to bolo trochu lepsie a potom naspat zhorsene. Aby som vas nezdrzoval napisem rovno, z coho podla mna plynu tie obrovske problemy s kozou
Je to z vody ktora tecie vo vodovodnych kohutikoch, repsektive z chloru v nej, ktoru kazdy den pijeme a sprchujeme sa nou, teda kazdy den dodame telu jed
Prisiel som na to po 40 rokoch skumania, Chlor je zakerny a udrzuje sa v tele, vysusuje pokozku a nasledne omytie spominanou vodou
stav zhorsuje, pretoze cez sucho pokozku vnika ovela viac chloru do podrazdenej pokozky aj do tela, pitie tej vody takisto. Myslel som si ze mam histaminovu intoleranciu,
ale zcervenanie pokozky, mokvanie, svrbenie po jedle, alebo po mlieku je len priznak toho ze telo bojuje s chlorom v tele, teda ezkem je v podstate reakcia tela na jed zvany chlor.
Vitaminom C. na jeden liter odporucam az 10mg Vitaminu C. Ci uz do vody z vodovodu, do vody na varenie alebo na pitie alebo do vane pri kupani. Moze sa pouzit aj sumivy celaskon,
Od vtedy co neutralizujem vodu Vitaminom C sa po 40 rokoch skoncilo moje nekonecne utrpenie. Pri sprche som si kupil aj sprchovu hlavicu s uvolnovanim vitaminu c, ale je to
nedostatocne, lebo sa vylucuje malo Vitaminu c Do vody , davam si tedko do flase vodu z vodovodu a prisipem trochu vitaminu c a tzm sa umyvam a problemy miznu.
do vodovodneho potrubia teda vitaminu c, aby uz nikdy som nemusel sa sprchovat, kupat prat, pit jed zvany chlor a konecne budem moct zit normalny zivot.
Ak potrebujete dalsie informacie o mojom 40 rocnom vyskume alebo skusenostiach, prosim kontaktujte ma na pglovna@gmail.com - aby uz ziadne dieta netrpelo.
dobry den, Vitamin C do Vody = Liecba ekzemu
Ja si tiež myslím, že pretože ho máš ty nemusia ho mať tvoje deti. Ty si ho tiež nemala od detstva ako si písala a dostavil sa Ti. Je veľmi dôležité aby si sa správne starala o svoju pokožku. A ošetrovala ju správne. Skús kozmetiku Eskimo, počula som že je veľmi dobrá. Ja osobne nemám probblémy s atopickým ekzémom, ale mám známych, ktorí majú a oni sa našli v tejto kozmetike. Veľa šťastia a ja verím, že tvoje deti ekzémy mať nebud, len sa staraj dobre aj o svoju pokožku a bude to ok🙂

@jo111 hit sa diagnostikuje len od roku 2010, predtym to nevedeli... tak len pre istotu Ti to pisem... lebo presne, co popisujes, tak sedi... nechcem vsak strasit... ☹
@zazalienka aj Ty si radsej daj spravit ten rozbor krvi na hit... presne, ako pises, ze citrusy a pod... v tehotenstve zlepsenie... 😕
Mozno (a to teda aj dufam), ze sa to nepotvrdi... 😔
Mne dr. hovorila, ze u mna to nevyzera, ze by som to mala, ze to je moja stara znama potravinova alergia, a bum, predsalen aj toto... snad vy nie...
Ale uz s tym nebudem viac otravovat... sorry... 😅