icon

Mám podľa výsledkov mononukleózu?

marietuska
28. mar 2017

Dobrý deň,
minule som tu pisala, ohladom tej mononukleozy, ze ju asi mam, Prisli mi vysledky, ale kedže mi moj obvodny nikdy nekomentuje vysledky krvi,ani nic podobne,len nasadi lieky,a ani neodpoveda na moje otazky,co mi je vlastne., tak prosím vas ako viem,ci ju mam alebo nemam?Ja s av tých cislach nevyznam, nie som zdravotnik.
tu su vysledky testov na to

anti- EBV-VCA IgG WB.pozitivne
Anti EBV-VCA IgM WB: negativne
EBV-VCA IgM : 1,25 S/CO ( z intervalu 0,50-0,99)
EBNA IGM WB :negat
EBNA IgG WB negat.
EA IgG WB negativne

budem vam velmi vdacna za akukolvek spravu, lebo sa citim zle, a sedelo by to podla priznakov a priebehu na mononukleozu,podla internetu, ale doktor sa k tomu nechcel vyjadrovat.Tak ako je to vlastne ?mam ju teraz ?alebo bola kedysi ,alebo ju mam chronicku, ci o vlastne ?Inak zvazujem aj vymenu obvodaka po tejto neochote komunikovat.

ďakujem

pasikavamacka
29. mar 2017

ak by to aj nebola borelioza, potom mykoplazmy a chlamydie, ktore si mala jasne pozitivne aj z beznych testov. aj tie sposobuju unavovy syndrom, s ktorym bojujes. drzim palce. snad raz sa zacne hovorit o tychto infekciach na verejnosti a medzi lekarmi otvorenejsie a bude sa to riesit

marietuska
autor
29. mar 2017

@zenazaba kardio nikdy mi nerobili,ani vitamin D...
to je super, takze som mala nedávno aj mononukleozu, aj mykoplazmy aj chlamydie, kde toto clovek aj moze chytit preboha :( je mi az zle z toho...
@pasikavamacka och, si ma teraz vystrasila veľmi, s tou boreliozou:(:(:( elisa testy mi NIKDY nerobili,vzdy normalne,klasicke, na protilatky, nepamatam si presne vysledok boreliozy( pretože mam momentálne kartu u lekára a nie doma,tak nvm povedat,ale z klasickeho testu vysla pozitivna anti borelia,ci take nieco),a som sa pytala na to lekárky,a ta odpovedala,ze to je v poriadku, ze to nie je pozitivny vysledok,ze je bezne,ze ma pokusal kliest,ze niekedy sa to tak spravi( je mi to divne,ze lebo vzd,ked som mala kliesta,tak som nemala ccerveny fliacik po vytlaceni a komarov som sice mala vela,ale nemyslim,ze by tie v takej hojnej miere to prneášali,to uz by mal potom asi kazdy clovek na svete) kazdeho pokuse komar.
paneboze,a aka je liecba tej boreliozy ?stacia nejake jedny atb a prejde to,ci je to zdlhava liecba ?som z toho coraz smutnejšia.
a to takuto sarapatu moze narobit obycajna chronicka borelioza ?a komar ?
toto je strasne,ze to moji lekári neriešia...:/

marietuska
autor
29. mar 2017

pamatam si iba ze mi robili nejake anti borelia species ci co,..a bolo to hranicne...alebo tesne pred hranicou..

marietuska
autor
29. mar 2017

predsa mam tie vysledky,som si to nasla odfotene v mobile..

antiborelia WB IGm: hranicne.ho
anti-.borelia WB IGG. negat.
anti borelia species IGG menej ako 5 Au/ml (10-14,99)
anti borelia species IG M: 0,639 (0,90-1,10)

anti EBV VCA IgG WB: pozitivne
anti EBV- VCA IGM WB: negat
EBV-VCA IGM: 1,14 S /CO (0,50-0,99)
EBV-VCA IgG: 26,92 S/Co (0,75-0,99)
EBNA IGM WB : negat
EBNA iGG WB: negat
EA IgG WB :negat
Anti -CMV IgM :0,22 S /Co (0,85-0,99)
ANTi- CMV IgG: 2,20 Au/ml (0,00-5,90)

portret7
29. mar 2017

@pasikavamacka : prosím informuj tých pacientov, ktorí chcú žalovať všetkých výrobcov ELISA súprav, že o takúto blbosť sa súdiť nedá🙂
ELISA je imunologicka metoda skratka z anglictiny
The enzyme-linked immunosorbent assay
Prepáč, píšeš naozaj nezmysly!!!!

marietuska
autor
29. mar 2017

@portret7 tak ako to teda je ?:(((( kto pise pravdu ?
a o co sa vlastne jedna ?

portret7
29. mar 2017

@marietuska: ale áno, všetky testy si absolvovala aj ELISA...

portret7
29. mar 2017

@pasikavamacka: su to najviac vyšetrované parametre v danej problematike!!!

pasikavamacka
30. mar 2017

@portret7 je to hranie sa so slovickami. ano je to imunologicka metoda, ale niekto vyraba a odporuca tie testy, aby sa pouzivali.

a svoje mudrosti povedz do oci tym tisickam chorych ludi, ktori su v takom dezolatnom stave ako marietuska a v akom som bola aj ja, nedokazala som vstat z postele, nie to este ist do prace a lekari si len zalamovali rukami a tvrdili, ze mi nic nie je. predtym som bola sportovkyna, chodila som na sutaze a zrazu dom nedokazala udrzat v ruke pohar vody a podla tvojich dokonalych testovacich metod som bola zdrava ako buk.

mne je jedno co sa presne skryva sa ELISOU ale ten test je shitny a ukaze pri spravnej konstalacii hviezd a troska stastie akutnu infekciu ak vobec, ale po par mesiacoch infekcia zalezie do mozgu, klbov, organov a potom to uz ELISA neukaze. viem, lebo som v kontakte s chorymi z CZ, SK a HU, ktori su v tej istej situacii.

pasikavamacka
30. mar 2017

http://jennaslymeblog.com/class-action-lawsuit-...

@marietuska ja nemam len boreliozu ale aj ko-infekciu rickettsiu od komara.
da sa to liecit, ale lieci to len jedina lekarka na SK. liecim sa presne 1 rok a je mi lepsie o 70%. este nekoncime liecbu, pokracujeme.

pasikavamacka
30. mar 2017

marietuska, nechcela som ta vystrasit s tou borelou, ale chlamydie a mykoplazmy su rovnako zle ako borelie, takze bez ohladu na to, ci mas alebo nemas borelu, uz vieme, co mas urcite pozitivne...
takze si mala pozitivne chlamydie aj mykoplazmy, liecili ta mesiac, co zjavne nestacilo,, stale ti je rovnako zle a podla lekarky to teda nie je z chlamydii, ale z coho potom? inak je normalna?

marietuska
autor
30. mar 2017

a čo znamena teda toto,mam tu boreliu ?

antiborelia WB IGm: hranicne.ho
anti-.borelia WB IGG. negat.
anti borelia species IGG menej ako 5 Au/ml (10-14,99)
anti borelia species IG M: 0,639 (0,90-1,10)

@portret7 neabsolvovala, ja som nikde vo vysledkoch nevidela napísane slovo elisa..to by tam bolo..mam vsade WB..napisane..

@pasikavamacka vystrasilasi ma, ale neviem,co je uz horšie,ci mam teda co....konkretne ..chlamky a mykoplazmy som ale nemala v takom rozsahu, mala som iba mierne zvysene, ale aj tak si myslim,ze tie testy nie su dobre, nieco tam bude nanic,lebo to,ako sa citim je o nicom uplne, doktorka jasne,ze nie je normalna,.....keby boa, dáávno ma posle na specializovane pracovisko, vies ako ja pojdem k tej pani doktorke,co si napisala,ked som z opacneho konca svk ? ved tam asi treba chodit pravidelne..
doktorka praveze tvrdi, ze je to z mykoplazmy,ktoru som udajne prekonala uz, takze ja neviem uz, ti lekári dneska su

pasikavamacka
30. mar 2017

@marietuska ak by si to mala prekonane, tak by si sa mala uz citi zdrava.
take terminy, ze "mierne zvysene" ma vedia vytocit do vyrtky. to je ako povedat HIV pozitivnemu, ze si len trosku HIV pozitivny ale nie velmi

nebudem prekvapena, ked ta ochvilu posle za psychologom a odporuci AD s tym, ze si hypochonder.
ak si z daleka, to je blbe, ale chodia za tou doktorkou z celeho SK aj z Prahy. na kontroly sa chodi kazde 2-3 mesiace. pozri tu skupinu na FB, co som ti pisala, mozes skusit samo-liecbu bylinami a doplnkami, su tam navody a protokoly v albume, alebo sa mozes spytat ludi ludi v tej skupine

marietuska
autor
30. mar 2017

@pasikavamacka no tak to aj mna vytocilo, ze som mierne pozitivna :D:D to neviem,co je za terminus technikus medicus :D:D ale asi ked uz nevedia kam z konopi povedia ze trosku ::Daby boli kryti :Dkeby sa mi nieco stalo.
inak z tychto chorob, mykoplazma, chlamydia, borelia, mozem skolabovat?lebo sa posledne dva dni citim tak,akoby som mala byt presne pred kolapsom, citim v hlave divne tlaky a toci sa mi a mam pocit odpadnutia,
AD ?mne ?no jasne :D to urcite, takí chytraci uz boli,coma posielali na psychiatriu-záhadne sa potom,ale zistilo,ze mam aj mykoplazmy aj chlamydie :D:D:D taky psychiater, ich by som poslala na psychiatriu.
ano,som velmi zdaleka- vobec nie z okolia blavy,a kolko sa u nej plati?co je ona, imunolog,ci co je ?

marietuska
autor
30. mar 2017

moze sa mi z tych chorob nieco stat ?lebo sa tak citim uz par dni,akoby sa mi malo nieco stat..

pasikavamacka
30. mar 2017

@marietuska za navstevu 50e sa plati, ona je povodne neurolog, az neskor sa specializovala na boreliozu. nemysli si, ze jej tu robim reklamu alebo co, lebo pacientov ma na rozdavanie :D donedavna ani nebrala novych ludi, lebo nestihala. pocula som, ze prijala noveho lekara, tak uz znova berie novych pacientov.

ja som mala prekolapsove stavy, raz ku mne volali zachranku. ale vedomie som nestratila. stat sa ti snad nic nestane, skus ostat v pohode, lebo stres ti to len zhorsi. ja som sa potesila, ked som sa dozvedela konecne diagnozu, lebo ta bezradnost a nevedomost boli najhorsie..a myslela som si ze mam rakovinu alebo umieram, lebo som sa tak naozaj citila.
do prace chodis, ci si PN?

marietuska
autor
30. mar 2017

@pasikavamacka nemyslim si, ze jej robis reklamu,ale hodila som si ju do gugla a nema az take vyborne referencie, co ma zarazilo,vraj lieci iba ATB na pol roka( to keby som brala,tak som mrtva istotne, ja tyzden beriem atb a som KO odpadavam, hnackujem a hoci jem probiotika)
a co konkretne ti bolo? ake predkolapsove vztahy ?inak mozes kludne aj IP, nemusis verejne pisat, u mna to bue ako v hrobe, ja mam pocit akoby som stale sla odpadnut, ale neodpadnem nestrati vedomie,ale citim sa tak, akoby tlak v hlave a v ociach, v hlave hucanie a divne pocity, akoby hlava nebola moja, a akoby som horsie trošku videla,hoci to nie je pravda, zrak mamdobry taka malatnost a take divne nieco v sebe citim, to nie je ani odpandutie,to je ako specificke nieco,co neviem pomenovat dobre, nemamna to slovnu zasobu asi,alebo co,fakt ti neviem toto povedat, ale nedokazem sa sustredit, ucit nic, som stduentka este, nedokazem cestovat do skoly,som PN dlhdoobo,neviem,ako to aj doberiem to ucivo,a cakaju ma statnice v maji, takze asi z nich nic nebude :( a medzitým pracujem brigadujemtakze :( vies si predstavit,
citim divne tlaky v hrdui,busenie srdca, studeny pot na cele, aj na chrbte, mierny tras ruk, a brnenie v rukach, niekedy mierne problémy s artikuláciou, akoby som mala,to nerozumiem prečo, take kolapsove stavy proste, z nicoho nic sa mi stale toci hlava, hoci nic nerobim, ani sa nehybem,iba sedim, dajme tomu, ale nie je to klasicke tocenie, ale take divne vsetko je starsne divne,co sa toho tyka, nniekedy mi nedá dychat, a citim mravencenie v rukach, bolest uzlin, citim totalnu vycerpanost, neviem sa nic naucit do školy,hoci musim, taky divny utlm mam, akoby som mala 40 teploty. akoby ma obcasne nohy prestali pocuvat, a mam pocit,ze spadnem,ale nikdy nespadnem, akoby motorika aj, alebo co, asi mi nerozumieš a ani si mi neporozumie ani lekár,ked mu to zacnem vysvetlovat,ale co uz , niekedy mi hádam niekto pochopí.

pasikavamacka
30. mar 2017

@marietuska pol roka je este malo, nepoznam nikoho kto sa za polroka vyliecil z tolkych infekcii, ale velmi to zavisi ako dlho to uz clovek ma. U Durovskej koncia chronici s dlhorocnym trapenim. Ludia sa budu vzdy stazovat, netvrdim, ze je dokonala, ale je jedina.

ludia, ktori sa u nej vyliecili tak sa to stalo cca po roku a pol alebo viac. ale aj za to som rada, lepsie sa vyliecit za 2 roky ako nikdy- taku alternativu mi totiz ponukli ini lekari, ze s tym musim zit do konca zivota, co v ziadnom pripade nekaceptujem. napisem ti spravu 🙂

zenazaba
30. mar 2017

@marietuska dievca, ty by si potrebovala starost minimalne psychologa, ak nie psychiatra... a to nehovorim ako urazku, ale ako dobre mienenu radu....... EBV, mykoplazmy aj chlamydie su uplne bezne mikroorganizmy, ak by sme robili testy rad radom vsetkym ludom, drviva väcsina bude mat protilatky... test na borelie mas ocividne negativny, ak je tam nejaka hranicna hodnota, tak to treba zopakovat........ vsetky priznaky ktore opisujes mi pridu ako konverzna porucha..... naozaj vyhladaj psychiatra, myslim to naozaj v dobrom

pasikavamacka
30. mar 2017

@zenazaba tragedia mat taky nazor. zvysena teplota je tiez zo psychiky, ze? aj opuchnute lymfaticke uzliny. vobec to nie je obranny mechanizmus tela voci infekciam...
a ze bezne organizmy- ano bohuzial su velmi rozsirene a zavisi od imunity ako velmi clovek ochorie. niekto moze byt z toho na voziku, iny trosku pokasliava. to vsak neznamena, ze si clovek vymysla a nepotrebuje liecbu

loginexistuje
30. mar 2017

@marietuska nezatracuj psychiatra aj psychycka nepohoda moze mat somaticke prejavy ake popisujes testy mas ok nic zvlastne ak by si mala mono mas uplne ine hodnoty

marietuska
autor
30. mar 2017

@loginexistuje
@zenazaba

a z coho by som asi tak bola psychicky narusena,pre kristove rany ? to ocom pisete baby ? ja nemam v hlave problém predsa,ale v tele. a momentálne neprezivam ani taky stres, ako inokedy,a taketo stavy som nikdy nemala.a chlamydie a mykoplazmy a borelie istotne nie su bezne veci,ktore ma kazdy, resp. v dnesnej dobe je uz toho asi mnoho rozsireneho,lenze vies zavisi od imunity organizmu, ak niekto ma ju lepsiu, postacia jedny dvoje atb a vyskrabe sa z toho,ale mne to zjavne nepomaha, mam roky problémy s imunitou,a mat taketo tri zlozite infekcie, dokonca este aj pozostatky mono v minulosti v vi,to nie je uz taka sranda, a netvrdila by som, ze su to bezne bakterie, ten ,kto si tym zjavne nepresiel moze trvdit iba nieco taketo, stale poznam ludi a citam rozne fora o tom, ze ludia sa na tieto bestie liecia aj roky rokuce a nic nepomaha a citia podobne prejavy,ako ja :( su to tazke parazity,ktore nejde len tak zlikvidovat,to neni zialbohu chripka.
naco by mi bol psycholog ako? co je konverzna porucha ?neviem o takej...a nemyslim si zase,ze by mi zo psychiky-som mala zvacsene mandle dlhodobo, uzliny bolave a zvacsene, strasne potenie a vyskocenu teplotu stale, a pokasliavanie,to isto nie.poznam na sebe,kedy mam psychiku v prdeli,teraz to nie je ten pripad.

a istotne si nevymyslam :(:( ako strasne sa zle citim.keby som sa zle necitila,nepisem sem:(:( a ja nenavidim lekárov, aj lieky, nenávidim doslova, jem s odporom vsetky lieky, som zena naturalistka skor, ktora sa chce liecit doma a sama, sbylinkami a nie po doktoroch chodit,ale zjavne sa to neda :(

@pasikavamacka
to uz tak niekedy byva,kazdy si musi asi niecim prejst v zivote nejakou vaznejsou pliagou,aby pochopil ineho :(

kristinka83
30. mar 2017

@marietuska neviem, prečo tak podráždené reagujes, to čo si opísala, kľudne môže byť zo psychiky .. skús si to naštudovať trochu...

marietuska
autor
30. mar 2017

@kristinka83 podrazdene vobec praveze nereagujem...neviem preco mas ten pocit?ja ani na podrazdenost uz silu nemam...
zo psychiky, a takisto to moze byt aj z tazkej choroby...
som alergicka, ked niekto spomenie,ze si to namyslam a ze to mam akoze zo psychiky, stres som mala vzdy a nic vynimocne sa v mojom zivote nestalo,aby som mala take problémy.nikto mi neumrel, nerozisla som sa s nikym, nic sa nedeje, stres mam taky,ako cele roky, a okrem toho vsetkeho, krvne testy-len potvrdzuju moje domnienky, ze mi nieco vazne je, stale,ked mi zoberu krv mam v nej nieco zle.takze asi z hlavy by sa to tam same neutvorilo.ale to asi nepochopi nik,kto si tym neprejde. co mi psychika robi to,ze mi do krvi skacu bakterie?:D:D alebo ako?a vzdy niečo najdu. mozem sa len modlit, nech su to ""len"""mykoplazmy a chlamky,co mam,lebo viem,ze borelioza je najhorsia a najzakernejšia.toho sa velmi bojim.
a nemusim studovat,ja praveze som si uz o tom vsetkom nastudovala toho vela,aj v lekárskych knihach,nielen na gugli,takze nieco uz o tom viem,aspon ciastocne.
a pytala som sa predsa aj svojej mudr, na tu psychiku a ona povedala,ze bolesti a zvacsene uzliny a bolesti mandli a hrdla,kasel-su take priznaky, ktore psychika nemoze robit.takze musim patrat inde.

loginexistuje
30. mar 2017

@marietuska ja viem co su to plucne mykoplazmy a chlamydie ... opakovane mi sposobovali zapaly pluc .. nakazila som sa v skolstve ked som este ucila od deti .. a stres na konci sk. roka ich opakovane vyburcoval a leto som travila so zapalom pluc (s nalezom na rtg rozsiahlym vzdy) proste mam problem s imunitou a od dietata som alergik k tomu

Moj manzel aj dcera a syn prekonali mononukleozu vsetci traja aj s pobytom na infekcnom .. muzovi museli narezavat abscesy na mandliach dcera sa vyhadzala lebo jej dali na to najprv atb u pediatra a mala velmi zle pecenove testy a synovi sa zasa rapidne zvacsila slezina ... pri nich som si absolvovala pecenovu dietu drzali ju prisnu pol roka postupne sme zlavovali ale vysledky mali z krvi dlho zvysene ... aj zvacsenie sleziny atd...

preto poznam aj nalezy aj viem o tom velmi vela ... to co popisujes ty ale naozaj moze mat povod v psychickej nepohode (nikto nevravi ze si narusena) a tak sa naozaj moze prejavovat aj psychicky problem (somaticky) nie je na tom nic na urazku ...

ja si myslim ze testov ti robili uz dost vysledky nenaznacuju fyzicky problem .. skus sa zamerat aj na psychiku mozno toho bolo na teba privela ... kazdy ma inu konstituciu ... lebo len ležať a nevediet sa ani učiť a zahodit roky studia pred statnicami nie je ktoviečo.

marietuska
autor
30. mar 2017

@loginexistuje ako teraz myslis,ze mi nic nenasli,nechapem? pisala som tu o testoch,ktore mi robili, mam pozitivine IgA a IgM na mykoplazmy, chlamydie, boreliozu mam hranicnu, a mononukleozu prekonanu mam ale IgM protilatky dodnes.cize fyzickych nalezov by aj dost bolo, ale zapal pluc z toho nemavam.
myslim netvrdim,ze psychickysom uplne vysmiata a vyblazena zena, co nema nikdy stres, mam ho,samozrejme,ale to skor ma uz stresuju tieto problémy zdravotne,co mam. SKola je teraz druhorada,aj ta ma nervuje,ale nie do takej miery,ako teraz zdravie. na stres zo skoly som uz zvyknuta, ja nelezim to sa tak neda nazvat, ja stale makam vkuse, nemozem lezat len tak, nema s ao mna kto starat, ja si navarim, do skoly nieco porobim, a polihujem,ale vacsinou,idem von na skok , na mini prechádzku,ja nie som zatial chvalabohu priputana na lozko :(
nie,studium nezahodim,aj keby som mala tam ist plaziacky,ci uz teraz,alebo na konci leta ked su ipravne, zvladnem to,a inzinierka budem.o tom bezpochyb.
alebo o rok,to je jedno..ale spravim to.
mam problém s imunitou a aj s alergiami,ako ty..:( presne..

loginexistuje
30. mar 2017

@marietuska EBV prekona vacsina dospelej populacie 50 % z nich dokonca bezpriznakovo ... podla tych vysledkov ju nemas v akutnej forme ako ak chces si dat pečenovu dietu a pit caje z ostropestca marianskeho tak kludne tak rob to ti neuskodi .. to je standardna liecba

portret7
30. mar 2017

@pasikavamacka : o svoje múdrosti sa podelím iba s tým, kto o to stojí. Marietuska a ty zjavne nie. A áno, moje slova su múdrosti, kedže som z odboru!

portret7
30. mar 2017

@zenazaba presne zadefinovaná cesta, ktorou by sa mala vybrať👍