icon

Mám podľa výsledkov mononukleózu?

marietuska
28. mar 2017

Dobrý deň,
minule som tu pisala, ohladom tej mononukleozy, ze ju asi mam, Prisli mi vysledky, ale kedže mi moj obvodny nikdy nekomentuje vysledky krvi,ani nic podobne,len nasadi lieky,a ani neodpoveda na moje otazky,co mi je vlastne., tak prosím vas ako viem,ci ju mam alebo nemam?Ja s av tých cislach nevyznam, nie som zdravotnik.
tu su vysledky testov na to

anti- EBV-VCA IgG WB.pozitivne
Anti EBV-VCA IgM WB: negativne
EBV-VCA IgM : 1,25 S/CO ( z intervalu 0,50-0,99)
EBNA IGM WB :negat
EBNA IgG WB negat.
EA IgG WB negativne

budem vam velmi vdacna za akukolvek spravu, lebo sa citim zle, a sedelo by to podla priznakov a priebehu na mononukleozu,podla internetu, ale doktor sa k tomu nechcel vyjadrovat.Tak ako je to vlastne ?mam ju teraz ?alebo bola kedysi ,alebo ju mam chronicku, ci o vlastne ?Inak zvazujem aj vymenu obvodaka po tejto neochote komunikovat.

ďakujem

pasikavamacka
30. mar 2017

@loginexistuje super, takze si prekonala zapaly pluc z mykoplazmy a chlamydii. kto ta vyliecil zo zapalu pluc? dufam ze teda psychiater antidepresivami, podla toho co radis marietuske...

@marietuska kasli na nich, to aby chory clovek musel minat este energiu na to, aby sa obhajoval pred ostatnymi, ze si chorobu nevymysla :( presla som si tym, tak ma to vie tiez dost nastvat. nieco take dokaze napisat len clovek, kto nezazil vaznu chorobu. alebo zazil, ale taku spravnejsiu, spolocensky akceptovanu.
radsej si citaj o tom, ako sa z toho dostat a nechaj tychto psychonalytikov, aby liecili dalsie vazne choroby oblbovakmi a antidepresivami, isto to pomoze niekomu s vaznou infekciou a imuno-deficitom

portret7
30. mar 2017

@marietuska keď myslíš... Nebudem ta presviedcat😘

loginexistuje
30. mar 2017

@pasikavamacka este raz a pomaly ... ked som mala opakovany zapal pluc, tak som samozrejme mala fyzicke priznaky sla som k lekarovi urobili mi rtg pluc kde sa potvrdil na snimke, nasledne mi robili krvne odbery atd... cize mala som to na rozdiel od nej potvrdene exaktne laboratornymi vysledkami ze ide o aktivnu infekciu.
Liečil ma samozrejme obvodak a pluciar neskor ..

ak teda ma mononukleozu aj ked tomu vysledky nenasvedcuju tak liecba je len symptomaticka ako som pisala stranu predtym a tu moze kludne dodrziavat .... ono neni dobre ani jeden extrem podcenovat zdravie ale ani sledovat kazdé pichnutie a hned riesit s doktorom googlom tie najhorsie diagnozy ..

Ved evidentne po lekaroch chodi je dlhsie na PN takze jej robia aj vysetrenia .. a ak oni
nevedia tak tazko to tu mi vyriesime ... a prispievatelka zjavne ani nechce pocut iny nazor ako potvrdenie toho jej

pasikavamacka
30. mar 2017

@loginexistuje ved ma potvrdene exaktne plucne chlamydie a mykoplazmy. u teba sposobili zapal pluc, u nej tento stav, v akom sa nachadza. ty si sa neliecila psychiatrom, preco by sa ona mala z plucnych chlamydii liecit psychiatrom?

@portret7 super, takze tu mame odbornika. aku liecbu navrhujes teda cloveku s permanentne zvysenou teplotou a opuchnutymi lymf.uzlinami? tiez antidepresiva? gratulujem k uspesnemu vystudovaniu odboru

mala som tie iste priznaky ako ona a zabrali mi na to antibiotika- ake prekvapenie, ze? zase mozem sportovat, chodit do prace. keby som pocuvala takych odbornikov ako vy, tak som teraz asi zelenina na invalidnom, ale za to stastna zelenina nadopovana antidepresivami

pasikavamacka
30. mar 2017

zvysena teplota a uzliny mozu znacit aj lymfom, ale nastastie mame vseliek aj na ten- antidepresiva

marietuska
autor
30. mar 2017

@portret7 aha,takže pani doktorka prehovorila, no - takže na psychiatriu ma posielať,?za to,že mám mykoplazmy a chlamydie akutne a je mi veľmi zle?velmi zaujímavý pristup "odborníkov", naozaj,len čo je pravda,potom to aj tak v našom štáte vyzerá,žiaľbohu.
nestačím sa divit, takže ani ja ti za to nestojím,aby si múdrosti rozsievala? tak díky potom

@loginexistuje ta mononukleoza ma momentálne asi najmenej trápi zo všetkého,kedže je prekonaná,podľa výsledkov. hovorím o inych vaznejšich ochoreniach,ktoré mám, vid vyššie- hraničná borelioza, mykoplazmy akutne, a chlamydie tiez. Ja sa neradím s doktorom guglom,ja chodím po serioznych lekároch, s výsledkami ako vidíš vyššie. A to že ja nemám na rozdiel od teba z tých infekcii zápal pluc,mozem len panu bohu dakovať,ale za to mi je inak zle,čo tebe teda nebolo zjavne. A zaujímalo by ma ako si sa vyliečila z tých infekcii, veľmi by mi to pomohlo...
ja žiadny nazor nemam, takže neviem,čo by som si mala potvrdiť, nechapem teraz....
ja nie som lekár,ja len viem,že mám veľké problémy zdravotné,ktoré nevedia riešiť zjavne a ani sa mi nechce ich riešiť,

@pasikavamacka asi tie priznaky a vysledky z labakov co mam nie su dostatocny dokaz na to,ze som fyzicky chora,:D tak co uz no,asi pomoze jedine nasadiť antidepresíva..:D i ked neviem,či su vhodne zvolenou tabletkou ,ked mam teploty, malatnosť, kasel a zvacsene a bolave uzliny :D ale vyskusam:D

marietuska
autor
30. mar 2017

ale nuž baby....neprajem to ani najhoršiemu nepriateľovi,čo mám, nech mám čokolvek,či mi verite,či nie,ci sa to deje,ci nie,ale neprajem nikomu toto..ze si myslite,ze zomierate,lebo sa tak citite..bodja by som tu pliagu nikdy nebola chytila,:(:(:( je to do placu stav

lagatta
30. mar 2017

@marietuska lutujes sa? Chceš vedieť čo je horsie? Môjmu bratovi diagnostikovali mononukleozu, liečili ho až zistili, že má leukémiu. Dnes sú to dva týždne čo nie je medzi nami. Budeš sa ďalej ľutovať?

marietuska
autor
31. mar 2017

@lagatta ja sa neľutujem a takých ľudí,ako ty nemusím, takže viac mi nepridávaj starosti týmto, ty vyplakávaš momentálne a ľutuješ,ja sa snažím iba zistiť,čo mi je. a možno mám leukémiu aj ja práveže a čo potom,hm? To ešte neznamená, že ju nemám ja...tak sa skľudni,každý si myslí,že má horšie choroby ako ten druhý,to je mi jasné, ale nemusíš ma pucovať ako malé decko a riešiť,kto je na tom horšie.O také reči naozaj nestojím.

aka154
31. mar 2017

ak máš borelie, mykoplazmy,chlamydie maš na vyber dr. Durovská a rok na antibiotikách alebo alternativa - Cowdenov protokol / samento, cumanda, banderol - plus dalsie pomocne látky/, odskúšané alebo extrakt z olivovych listov, neodskušané, ale lacnejšia alternativa

marietuska
autor
31. mar 2017

@aka154 ano,mam borelie hranicne(to ani neviem,co znamena vlastne,ci mam,ci nie :D,to je zahadne),a mykoplazmy,chlamydie mam jendoznacne, preukazane testami, vsetkymi.(dvakrat ma testovali), rok na atb by asi zaludok nevydrzal,a toez mykozy mava z atb,a okrem toho- ja som dost proti atb liečbe, som naturalisticky clovek skor. ale neviem,ci tie prirodne sposoby vobec pomozu,o kt. pises...:(

marietuska
autor
31. mar 2017

@lagatta a mrzi ma,co sa stalo tvojmu bratovi, velmi....ale pridavat starosti a kydat na mna nemusis. Nemám na ruziach ustlane a keby si sa vzila do mojej koze, tiez by si takto nehovorila,ako hovoris. Je rpridozene,ako regaujem,ked sa z uplne zdravej zeny stala troska,ktora pomaly lezi na posteli a v takom mladuckom veku,ako mam.

lagatta
31. mar 2017

@marietuska prepáč, zle som reagovala. Nahnevane som reagovala, ale nie nahnevane na teba. Môj brat bol tiež zdravý a odišiel ako 24 ročný, takže tiež to neprezivam najlepšie. Sú to dva týždne čo nie je s nami. Pred rokom bol zdravý ako ryba. Nemal ani len chrípku dovtedy. A tiež sa stal troska počas mononukleozy

aka154
31. mar 2017

@marietuska tie testy na boreliozu sú u nás velmi nepresné, lepši je ten čo dáva robiť Durovská do Nemecka alebo skús LTT test v Novom Jíčíne, k tej alternatívnej liečbe - vela možností nemáš, riešili sme v rodine pred pár mesiacmi to iste, u nás Cowden zabral.

marietuska
autor
31. mar 2017

@lagatta ktovie,čo je mne, možno mám to isté,čo tvoj mladý brat...:/
netreba hned súdiť. ale tiez mi kamoška zomrela na leukemiu velmi mladá pred par mesiacmi, tazko som to niesla,a viempreto,ze tieto svinske choroby sa nevyhybaju ani nam,mladym:(co je uz to najsmutnejšie.
A neprisli mu na to z klasickeho odberu krvi? Mne brali leukocyty a erytrocyty a boli v norme, a doktorka mi povedala,že by sa o rakovinu jednať nemalo,ale ja uz asi nicomu neverim. Ale viem,ze leukemia sa prejavuje zvysenym poctom bielych krviniek,tak na to snad mali pris včas, ti lekári,ci nie? je mi to luto:(

@aka154 ach jaj:( ako ozu byt nepresne,ved to je chore.:(kde to zijeme. Cowden -a ako dlho take niečo brať ?pomoze to istotne?

lagatta
31. mar 2017

@marietuska neprišli. Podľa odberov bol v poriadku. Prišli mu na to, keď prišiel do nemocnice v hodine 12. V novembri. Skoro zomrel vtedy. Dostali ho z toho, ale žiaľ teraz sa mu to skomplikovalo so sepsou, preto odisiel

pasikavamacka
31. mar 2017

@aka154 dobre radis, ja som radila Bruhnerov protokol, co je myslim podobne. tiez obsahuje samento-clat's claw a dalsie byliny. ja planujem nasadit bylinny protokol po vysadeni ATB, aby som mala vacsiu istotu, ze sa mi to nevrati
to je super sprava, ze tvojmu blizkemu to pomohlo, aspon nejaka nadej n akonci tunela 🙂

marietuska
autor
31. mar 2017

@lagatta počkaj, nerozumiem, to mu na tazku chorobu,ako je leukemia neprisli podla poctu bielych krviniek????a do riti,teda naco sluzia tie odbery ?to toto si ma teda nepotesila, cize slova mojej doktorky o tom,ze nemam rakovinu nemozem brat ani vazne,super..a co teda ako to zistili lekári v nemocnici ??? toto je snad sen.
ako moze byt clovek chory na leukemiu podla krvneho obrazu v poriadku, ziadnu hodnotu nemal zvysenu,alebo naopak znizenu?tomu ani verit nemozem, prepáč, lebo vsade na nete aj vsetci lekári hovoria,ze v prvom rade to vidiet je rakovina na pocte bielych krviniek...tak ja neviem teda uz kde je pravda ?????? co je na tomto svete pravdive ???normalne ma to rozhorčilo,čo si mi napisala...nasralo ma to,co lekári teda dneska vedia!!!

pasikavamacka
31. mar 2017

@marietuska nebola by som prekvapena, keby bolo nieco vidno na KO, ale lekar mavol rukou so starou dobrou fazou "je to len mierne zvysene" ...

gabriela93
31. mar 2017

@marietuska keby si mala mononukleozu,ta lekar by ti to urcite nezatajil.Uz si prestan sama urcovat diagnozy.To co mas za lekara,ze ti neodpoveda na otazky,nepochopim...

marietuska
autor
31. mar 2017

@pasikavamacka neexistuje,aby chlapcovi nenašli nič v krvnom obraze, muselo byt nieco mimo normy...to nejde len tak, vsade v knihach,aj na nete,pisu, ze ked mas leukemiu,tak musis mat nieco s bielymi alebo cervenymi krvinkami.

@gabriela93 asi nepoznas dnesnych lekárov, " vsetko je dobre",aj vtedy,ked lezis na smrtelnej posteli,ich dnes clovek nezaujíma, je len kus masa a tovar, dalsi prosím...cize sa vobec nedivim,ze nieco prehliadli,alebo ani nespomenuli.Ja si sama nehladam diagnozy,ani nic,a vidis,mam takych lekárov,ze sa ani neráčia mi odpovedat na moje otazky,pripadne povedia,ze je to bezne ,ako mi je :D:D najlepsia bola moja doktorka orl, ked som jej povedala,ze ma roky vkuse bolia mandle a hrdlo,skriabu,a citim sa anginovo(mala som skrytu mykoplazmu,na kt. prisli o par rokov),tak mi vies co povedala? ze .." taaak vidite,uz ste si aspon na to zvykli, ked vas vkuse boli, vsak aj mna skriabe hocikedy, to mate z alergie isto" a dalej neriešila,a ja som umierala na anginy, na hnis v hrdle,a ani sa na mna poriadne nepozrela, som nemohla jest,co som mala take hrdlo...( podotykam- najlepsia orl v kraji udajne a este aj sukromna),takze dnes lekári,by som velmi za nich ruku do ohna nedala

aka154
1. apr 2017

@marietuska nič nie je 100 percentné,každý organizmus reaguje inak, ak protokol zaberie ok, ak nie treba skusit iný, my sme Cowdena davali asi mesiac naplno, potom sme ho dalsi mesiac zredukovali,/zdravotny stav sa zlepsil takmer do normalu/ a ako udrzobnu davku dame extrakt z olivovych listov, liecba by mala trvat aspon pol roka, cowden je velmi drahy preto ho nahradime olivovymi listami, ale zakladom liecby boli vysoke davky C - denne asi tak 10 gramov.

marietuska
autor
1. apr 2017

@aka154 fuha,to je veľmi dosť teda, a to telo ako reaguje? nie je mu ešte horšie? Kedže tolko vitamínov do seba zas asi nie je výhra :/

yoxinka
1. apr 2017

@kristinka83
Moj manžel mal v novembri žltačku A a na infekčnom mu povedali, že určite nemá piť ostropestrec. Tak si vyberte.

pasikavamacka
1. apr 2017

@marietuska ak sa chces vyliecit musis sa zmierit s tym, ze do teba musis davat velke mnozstvo doplnkov, vitaminov a byliniek- tie su tiez v tabletkach alebo formou tinktury, ale davky musia byt fakt vysoke aby to bolo ucinne, nie je to 1 tabletka denne. tvoje telo bojuje s infekciou, imunita je nefunkcna. byt naturalna je fajn, ked si zdrava a telo funguje na 100% a ked to pomoze nevidim nic zle na 10g vitaminu C

marietuska
autor
1. apr 2017

začínam sa báť, či nemám rakovinu lym. uzlín,lebo viem,že pri lymfomoch zvyknú bolieť na krku uzliny a nemusia byť ani zväčšené,a dokonca vraj po vypití malého množstva alkoholu bolia ešte viac tie uzliny, mne sa presne toto deje. Keď si dám trošku piva za obedom,alebo vína,deci, tak ma šialene začnú bolieť,a to až teraz posledné týždne.Obávam sa najhoršieho. A ešte ,ked tu čítam tie skúsenosti s výsledkami a lekármi od lagatta, že jej bratovi neprišli na leukémiu v pokročilom štádiu ani krvnými testtami, tak mi je ešte horšie, ja som si vždy vraviela, že však krvný obraz niečo napovie, ale asi nie.

kristinka83
1. apr 2017

@yoxinka no zaujímavé, toto bol vyslovene liek na predpis s výťažkom a pomohlo to, tak neviem.. aj malá to potom chytila odo mňa aj jej sme dávali..

kristinka83
1. apr 2017

@marietuska a inak pri rakovine uzliny nebolia, pokiaľ viem.. po vypiti alkoholu asi áno, ale inak sú nebolestive..

yoxinka
1. apr 2017

@kristinka83
Ja sa nechcem hádať, ani nič podobné, to som písala len ako zaujímavosť, lebo mne to prišlo zvláštne. Neviem, ale manžel potom prestal piť čaj z ostropestrca.

kristinka83
1. apr 2017

@yoxinka v pohode, ja som dovtedy netušila, že niečo také existuje, teraz tu často čítam, že to niekto aj preventívne ako detox pije čaj z ostropestreca 🙂