Mám problém otehotnieť. Poraďte mi
Ahojte žienky, potrebujem sa trošku vyžalovať a potrebujem rady. Neviem ako ďalej postupovať čo sa týka vyšetrení a čo sa týka psychickej stránky, som na tom už pomerne zle. V poslednom čase sa mi chce stále plakať. Málokto ma dokáže pochopiť, každý mi tvrdí, že na to nemám myslieť, že som ešte mladá. V júli budem mať 26 rokov. Snažiť o bábätko sme sa začali v lete v roku 2016.. Budú to teda už dva roky. Nikdy som si nemyslela, že zrovna ja budem mať taký problém. O necelý mesiac budem s mojim drahým už 10 rokov, z toho skoro rok a pol sme manželia. Nečakali sme, že sa budeme takto trápiť. Snažili sme sa najprv bez pomoci lekára, ale potom som mu po polroku povedala, že je asi niečo zle. Vtedy mi povedal, že mám polycystické vaječníky a budem mať problém otehotnieť. Doma som si kvalitne poplakala, nasadil mi progesterón, aby som aspoň ms dostávala normálne. Ten som užívala nejaký čas, manžel bol na spermiograme, je v poriadku. Tak som sa v októbri 2017 konečne odhodlala a išla som na laparoskopiu. Po laparoskopii som dostala k progesteronu ešte clostilbegit a pregnyl. Každý druhý mesiac mám od clostilu a pregnylu pauzu. Momentálne mám za sebou druhý neúspešný pokus s clostilom a nasleduje posledná pauza a posledný cyklus s clostilom. Mám pocit, že môj dr sa o mňa veľmi nezaujíma, keďže teraz som nemala ani kontrolu folikulov, nič, len som brala clostil a pichla som si pregnyl. Posledný pokus to určite bude zasa to isté a asi ma pošle do CAR ak sa to nepodarí. Chcela by som sa spýtať, aký by sme ešte teoreticky mohli mať problém? Neviem na aké vyšetrenia by som sa mala vypýtať, ale dr ma nepošle sám od seba nikde. On je spokojný, že mám ovuláciu a proste , že raz sa to podariť musí.. Aj keď som sa ho pýtala, čo by tam ešte mohlo byť, tak tvrdil že určite mi nič nie je.. Ale tak niekde asi ešte problém je. Prosím, keby mi viete napísať, aké vyšetrenia by som mala absolvovať ešte predtým, ako sa objednáme do CAR, bola by som veľmi vďačná 🙏 Ja viem, že sa oproti iným párom snažíme krátko, ale bolí to veľmi a veľmi sa nemám komu vyrozprávať... ďakujem.. ❤❤
@macka67 to mate toho dost.....my mame len psa.... V podstate dom mame uz tri roky,no prerabame ho postupne.... Kupelnu dokoncujeme az teraz...ale mne to nevadi..ja som rada ze to pri praci takto stihame a samy dvaja bez pomoci....ak my mame 17ar.pozemok...
Mame zamestnanie kde muz robi 6-17,18 podla rocneho odbodia a ja 9-18,9-21,7-21......ako kedy vyjde...
Teraz som pn...takze oddychujem trochu no uz sa aj bojim ako to bude zase v praci
@buxus24 aj my už prerábame tretí rok 😀 kúpelku nemáme úplne dokončenú, nestíhame všetko, tiež len my dvaja a moji rodičia nám chodia pomáhať 🙂 my sme aj dostavovali, teraz v septembri nám robili novú strechu a tento rok musíme ešte zbúrať jednu stenu, aby sme mohli dokončiť obývačko kuchyňu. ale detské izby už máme skoro hotové 😂 hlavne že deti ktovie kedy prídu 😒 ale aspoň budeme mať kde byť nasťahovaní, keď budeme búrať tú stenu 😀
Hlavne znížiť stres. Ja som mala podobný problém, už to bolo tak ďaleko, že mi vyberú maternicu. V januári som mala ísť na operáciu a mesiac pred tým sa mi podarilo otehotnieť. Vyskúšali sme všetko, dovolenku, hormonálnu liečbu, lieky, laparoskopické vyšetrenia, okrem umelého oplodnenia, veľmi sme sa stresovali obaja a keď som začínala byť zmierená, že nebudeme mať dieťa práve vtedy sa podarilo.Možno by pomohlo aj zmeniť lekára. Držím palce.
Zmen doktora,ja som zmenila po dvoch rokoch snaženia,kazdy mesiac mi meral vajíčka,bola som preventívne aj na laparoskopii,kyretazi,kde mi nasli polypy,brala clostilbelgyt a tym,ze mi to meral,vedeli sme kedy sa snazit,kedze som mala vsetko posunuté a teraz mame rok a pol rocnu vymyselnicku doma
Doporucujem homeopaticke vysetrenie u homeopata. Zisti kde mate psychicky problem, vyberie vam homeopatikum presne na mieru, plus moze dat aj homeopatika na podporenie a pojde to ;) Treba vas dat do rovnovahy. Ja uz mam takto 3 homeopaticke babatka 🙂 Ak potrebujete poradit nejakeho dobreho vo vasom okoli, napiste. Drzim palce!
@buxus24 pokiaľ im čistíš výbeh sem tam tak sa to dá zvládnuť aj bordel aj smrad 😀 a slepačí trus je super hnojivo do záhradky 👍 ja mám ešte kopec toho čo musím porobiť na pozemku, mali sme tam neskutočný bordel po predchádzajúcich majiteľoch, ale už sme to pekne celkom upratali. ale je robota stále. tak ale to je tak keď má človek dom, stále lepšie ako byť zavretý v byte celé dni 🙂
@macka67 tak to ano asi sa dam prehovorit na sliepky 😀 koli vajickam.... A ano mat dom je dost prace ale aj super...v leteked so zmyslim grilujeme...co je topka.... A ten vzduch.... Mam rada svoj dom 🙂
@majuska72 ved toto ze koli vajickam sa.dam prehovorit... 🙂 a uz..... No a ako sliepky umru...uvidim 😀 ozno sa muz vzmuzi 😀
@macka67 Ahoj, nečítala som diskusiu, tak neviem čo ti baby radili, ale za mňa toľko. tiež som mala polycysticke vaječníky a tiež sa mi nedarilo otehotnieť, absolvovali sme kadečo a všetko bolo v poriadku, brala som nejaké hormóny (neviem už aké, bolo to dávnejšie) a aj manžel bol na vyšetrení, Dr.začala zvažovať umelé, ale a toto ti chcem poradiť, nasadila mi na tri mesiace antikoncepciu a nech to znie akokoľvek po jej vybratí som mala prísť na kontrolu. Prišla som tehotná. Skús, možno pomôže aj tebe a druhá vec psychiká, tá robi tiež veľa. Upokoj sa a hlavne ver. Držim palce ...
@macka67 nečítam príspevky,len Tvoj úvodný
Myslim si,že u Teba ide hlavne už o psychicky problém.....veľké chcenie= neúspech....nám sa tak nedarilo s prvým synom skoro 4 roky,keď sme už boli objednaní do centra,v ten mesiac,keď som sa na to oplodnenie najmenej sústredila,otehotnela som.....viem,že je to ťažké,ale vypust bábo z hlavy,sústreďte sa len na užívanie si toho druheho- na sex a zadarí sa aj vám😉
@snehuuulienka ďakujem, už som sa rozhodla, že sa zamestnám niečím iným, začnem od zajtra cvičiť (dnes umieram od bolestí, dostala som ms) a mám kopec práce okolo domu, čo chcem urobiť. nech na to aspoň nemyslím. môže byť, že je to tým. meriam si aj bazálnu, sledujem sa stále, každé pichnutie vo vaječníku, všetko ma rozruší. vždy som po ovulácii veľmi nrevózna či to vyšlo alebo nie. môže to byť tým. dúfam, že to nie je nič iné.
@macka67 samozrejme psychika robí veľmi veľa....
@macka67 Odporucam Laminine mame pozitivne skusennosti aj so zenami ktore nemohli otehotniet ak uzivali Laminine tehotenstvo sa podarilo. https://zdravie-krasa48.webnode.sk/
Skus akupunkturu...

@macka67 poslem,ked to nafotim. A malo byt polycysticke😂