icon

Mamografia a následné sono

mimumuska
1. apr 2025

Dievčatá, teraz mi volali z mamografie, že sa im niečo nepozdáva a mám prísť zajtra na sono prsníkov. Je ešte nádej, že to na sone bude v poriadku a nebude to nič vážne? Dlhodobo mám na prsníkoch cysty, ale doteraz som chodila len na sono k inému lekárovi.

Strana
z3
aliziana
1. apr 2025

@mimumuska áno, sú to 2 zobrazovacie metódy, aj mňa raz poslali na sono po mamo a bolo všetko ok

bombulka1987
1. apr 2025

@canany Bohužiaľ čo viem, tak štandard, ktorý aj poisťovne tak majú nastavený, ale je to aj svetový štandard je, že po 40tke je základnou metódou vyšetrenia mamografia. Až keď tam je niečo nejasné, tak až potom dodatočne sa robí USG. Oficiálne nie je štandardom robiť obe vyšetrenia naraz, a už vôbec nie pri normálnom náleze na mamografii. Ale povedzme si, v realite je to praktické pre obe strany to urobiť naraz. Tam je to skôr o tom, ako si to dané pracovisko dorieši s poisťovňou.

aleza
1. apr 2025

Mamografia trva zopar sekund a tie sekundy dokazu zene zachranit roky zivota. Kanaratke takto nasli hrcku v pociatovnom stadiu pred tromi rokmi. Absolvovala liecbu a je zdrava. Keby jej ju nenasli zila by mozno dva roky.

natalka13
1. apr 2025

@eliska13 a? tvrdim nieco ine?
ja chodim kazde 2roky na obe vysetrenia.
umy si oci alebo pouzi okuliare, facka nebude stacit.

aleza
1. apr 2025

@mimumuska tiez mam vela tukovych cyst a uz aj mne sa stalo ze ma kratko po mamo volali na sono. Ze radsej to budu sledovat.

eperia
1. apr 2025

@love_is_the_answer máte právo 1x ročne na sobotu,lekár vás má poslať. Žiadne súkromné

love_is_the_answer
1. apr 2025

@betulinka1 preco zdravotnicka odmietala mamo.?

love_is_the_answer
1. apr 2025

@falbala132 mozem poprosit meno dr.? Diky

love_is_the_answer
1. apr 2025

@eliska13 nic netreba. Je to len strasenie. Strachom Vas ovladaju..

falbala132
Autor odpoveď zmazal
zabka79
1. apr 2025

@mimumuska pravdepodobne na mamo moc toho nevideli, mne sa to stalo ze mam huste tkanivo...to sa stava

momo00
1. apr 2025

Neviem ženy ako vy, ale mňa vždy po mamo pošlú aj na sono. A to roky. Vedú z toho už nerobím. Stále som mala a možno ešte mám aktívne mliečne žľazy. Tak to je taká istota. Ja by som tiež najradšej vynechala mamo ale iba z toho ako má to bolí😂. Zo začiatku som mala strach, keď to bolo po prvý raz a teraz to už neriešim. Tak kľud a nestrachuj sa zbytočne. A teraz ma to bude čakať zase.

eliska13
4. apr 2025

@love_is_the_answer poznám ženu 33r, ktorá mala sono dobre a o rok ležala na onkológii a svoj boj prehrala.Mamo nie je strasiak

ivanka1980
10. sep 2025

@autorka aký si mala nález aké hodnoty alebo popis?

maria123
10. sep 2025

Píšeš ze si chodila na sono k inému lekárovi, je dobre, aspoň podľa mňa, chodiť na jedno miesto, kde majú tvoju históriu, myslím výsledkov a podla toho vedia čo a ako bolo, tým. Netvrdím ze inde môže byť výsledok popis iny... Na mamog. treba ísť ak je dovod, ak lekár pošle tak asi vie prečo

Strana
z3