icon

Maródka kvôli problémom s otehotnením

laura222
13. dec 2017

Ahojte, vedel by mi niekto poradit ci ma vypise obvodacka ked s nou pridem s odovodnenim ze neviem otehotniet kvoli stresom v praci? Problem je v tom ze z gynekologickeho hladiska som viacmenej v poriadku a ja viem ze cele toto sa tyka pracovneho stresu ktoreho sa neviem nijak zbavit ani po prichode domov. Potrebujem si aspon 2-3 tyzdne oddychnut kym sa rozhodnem ako dalej.. myslite si ze ma neotoci vo dverach? Co by mi mohla napisat aku diagnozu? Doktorku mam novu kedze som nedavno menila kvoli stahovaniu takze neviem vobec posudit ako sa k tomu postavi. Dakujem za rady😉

silverrko
15. dec 2017

@laura222 https://casprezeny.azet.sk/clanok/88050/vyhorel...
precitaj si a zvol si co je pre teba najlepsie

silverrko
15. dec 2017

@laura222 prajem dostatocny oddych a skore uzdravenie

laura222
autor
15. dec 2017

@silverrko dakujem 🙂

ajka32
15. dec 2017

@laura222 chápem ťa, mne tiež všetci vraveli aby som sa nestresovala kvôli práci ale ja to neviem, aj keď si poviem ze kašlem na to niekde v podvedomí to je. Ja som bola za mojou obvodnou s tým že sa cítim veľmi zle, vystresovana, čo bola pravda. Ona ma hneď poslala na odbery krvi a podobne, nasadila mi magnezko a guajacuran a povedala ze ma kľudne aj 3 týždne nechá doma, ze si mam poriadne oddýchnuť. Medzitým som k nej chodievala na tlak a tak, mala som ho trocha vyšší ale potom sa upravil. Povedala ze si nevezme na svedomie ze ma kdesi porazí (asi som ozaj vyzerala zle😀) čiže ja som problém nemala

lavieenrose
15. dec 2017

@laura222 ja si myslim ze vyhrazka tvojho zamestnavatela nema opodstatnenie ako on ovplyvni urad prace? nemam nastudovany ZP ..ale to mi pride trosku zcesty...

lavieenrose
15. dec 2017

@laura222 a este viem ako vplyva stres na cloveka sama som to zazila v praci aj na skole ..zbalila som svestky a uz ma nebolo..mala som hrcu v hrdle ze to bolo utrpenie kazdu slinu prehltnut...ale je super ze ta vypisala doktorka ;)

dai
15. dec 2017

@laura222 uprimne nerozumiem preco si uz davno neriesila zmenu prace ked ju po psychickej stranke nezvladas... pre mna by bol horror mat zamestnancov ako si ty☹ prepac... ale neviem si predstavit mat nieco naplanovane a potom aby mi vypadli zamestnanci lebo je toho vela - no ano... obycajne na konci roka je, nato sa treba pripravit psychicky - a ako som pisala, ked to nie som ochotna dam vypoved a je = toto je podla mna ferove spravanie ( to ze musis zastupovat 2och predpokladam ze vzniklo takto isto - chceme mat pekne sviatky, je stress , tak sa hodim na pn☹ a kaslem na ludi ktori ma budu musiet zastupovat...)

to ze akoze si neides hladat pracu a chces cele tehotenstvo byt na pn - ako z akeho dovodu? pn je pre rizikove tehotenstva, tu pn musi predsa niekto platit! sorry, ale toto je pre mna taky cely pristup - po mne potopa☹

simca06022011
15. dec 2017

@lavieenrose ovplyvni urad prace tak, ze dovod ukoncenia PP bude hrube porusenie PD a tym padom nema ziadatel narok na davku v nezamestnanosti.

silverrko
15. dec 2017

@dai Prepac a teba co do toho ked ju vypisala doktorka asi mala na to vazny dovod clovek pracovat ano ale PN nemoze?

silverrko
15. dec 2017

@dai zamestnavatel ma pocitat aj s pripadnou PN nie hadzat na jedneho cloveka robotu pre 3.Klasika vsak

silverrko
15. dec 2017

@laura222 Pekne oddychuj nepocuvaj reci zdravie mas len jedno a o chod firmy sa ma starat majitel.

alenah31
15. dec 2017

@simca06022011 Nie je pravda, že nemá nárok na podporu v nezamestnanosti - aj keď bol PP ukončený pre hrubé por. prac. disciplíny. Po ukončení zamestnania môže byť zamestnanec zaradený do evidencie uchádzačov o zamestnanie bez ohľadu na skutočnosť, akým spôsobom došlo ku skončeniu pracovného pomeru. To isté platí aj pre podporu v nezamestnanosti, nakoľko nárok na dávku v nezamestnanosti mu vzniká vždy odo dňa zaradenia do evidencie, ak splní podmienku poistenia v nezamestnanosti po dobu stanovenú zákonom o sociálnom poistení. Nie je teda dôležité, či sa pracovný pomer skončil dohodou alebo jednostranným úkonom zamestnávateľa a aké dôvody k nemu viedli.

lavieenrose
15. dec 2017

@simca06022011 presne ako pise alenah aj ja som nasla ze urad prace neskuma dovod vypovede...vsak netreba si nechat tlacit kalerabby nechat sa zastrasovat verit kazde slovo...treba si zistit...to by potom bol postaveny zamestnavatel do pozicie vydieraca ...kazdy zamestnavatel by mohol takto vydierat to by sme sa kde potom ocitli..

laura222
autor
15. dec 2017

@dai nejdem tu popisovat celu situaciu na to fakt nemam energiu. Pytala som sa jednu simple otazku neries tu prosim ta co by si ty ako moj zamestnavatel spravila alebo nespravila. Pracovala som vo firme dlhych 10 rokov a firmu zatvaraju. XY ludi sa hodilo na marodku a na mne ostalo cele oddelenie, som vo veducej pozicii takze vobec nemusis riesit co moji kolegovia kedze moji kolegovia su vlastne moji zamestnanci a kto tlaci na mna je vedenie. Praca ma bavila aj bavi a nemala som ani stresy ktore by mi sposobovali problemy. Bohuzial v priebehu posledneho stvrt roka sa situacia rapidne zhorsila. A dakujem za radu v style daj vypoved. Ty by si dala vypoved ked by si mala prist o rocne odstupne? Ved som tam 10 rokovala pracovala a bola som k firme lojalna a teraz mam odist bez koruny a dat vypoved mesiac dva pred tym ako mi ju posle firma vramci hromadneho prepustania? A nemam narok po 10 rokoch na jednu pos* 2 tyzdnovu marodku ked uz fakt nevladzem a snazim sa aj o babo a som pomaly na pokraji zrutenia kvoli tlakom zo vsetych stran??

simca06022011
15. dec 2017

@lavieenrose
@alenah31 mozno aktualne to tak nie je, neviem, nestudovala som to teraz :D ospravedlnujem sa ak strasim, ale kedysi to tak realne bolo 🙂 neskuma dovod vypovede,a le nesieme tam doklady kde je §ukoncenia uvedeny, cize urad vidi preco a ako je clvoek prepusteny.

@laura222 nestresuj sa este aj tu, vyloz nohy a oddychuj 🙂 nemusis nikomu nic vysvetlovat

montemotherone
15. dec 2017

@dai tu PN platí sociálna poisťovňa, do ktorej si ona ako zamestnanec odvádzala nemocenské poistenie. Viem, ako to myslíš, na druhej strane, aj zamestnávateľ má mať prehľad o atmosfére vo firme aby k takýmto výpadkom nedošlo. Zažila som takých šéfov že "poloha mŕtveho chrobáka", kým všetko šlape, aj za cenu toho, že niekto je preťažený a niekto sa fláka. A zrazu keď vypadne ten, čo celý čas držal hubu a ťahal spustí sa na neho to, čo si tu predviedla ty 😒 Nehovoriac o empatii. Toto asi zakladateľke nepridá na nálade, ani nedodá energiu...

@laura222 2-3 týždne PN ti nepomôžu. Ak chceš ostať v robote, chce to rozhovor s kompetentnými a tlak na zmenu. Ak sa to nezmení, musíš urobiť zmenu ty a odísť. Viem o čom hovorím. Ja som otehotnela asi 2 dni potom ako som sa rozhodla odísť z takejto stresovej práce 🙂 (a aj napriek tomu, že som mala reálnu diagnózu na rizikovku, výpoveď som nestihla) Musíš urobiť zmenu v sebe a do budúcna už na sebe nenechať orať. Zdravie máš len jedno a ťažko sa znovu opravuje, ver mi 😒 To, čo chceš urobiť ty, je len odsúvanie problému. Odporúčam pokecať s psychológom, rozobrať to a nastaviť (kolieska v hlave) inak 😉

silverrko
15. dec 2017

@laura222 Aj ti zamestnanci maju doma rodiny....deti potrebuju otcov mami....manzela a pod kde by sme sa dostali iba ak do marnice ak by clovek PN nemohol byt -ak to urci lekar ma na to vazny dovod.Nic nikomu nevysvetluj nemusis.

dai
15. dec 2017

@silverrko prepac ale tebe naozaj nemusim vysvetlovat svoj nazor😉

@laura222 pisala si ze uz v lete si mala psychicke problemy - cize asi nepiseme o poslednych 3och mesiacoch pracovnych... ja sa vyjadrujem k tomu co pises - nepoznam ta tak sa neoduvaj ze neviem cele tvoje cv naspamat( aj ked pochybujem ze by zamestnavatel od veduceho pracovnika chcel robit pracu jeho 2och podriadenych plus ak vie ze mal v lete psychicke problemy - ak si naozaj mala uzkostne zachvaty tak sa to bez poriadnej pn urcite nezaobislo )

Na zaciatku si pisala ze chces pn kvoli tomu ze chces otehotniet a nechce sa ti mat vianocne stresy ... teraz si to uz uplne pretocila lebo sa ti niekto dovolil napisat nazor z pohladu zamestnavatela...

Pozri, lekarka ti pn schvalila, budes mat pokojne vianoce bez stresu, dostanes odstupne a mozes uz pnkovat cele tehotenstvo ak sa hned zadari - takze pre teba vsetko ok, debata tym padom zmysel uz asi nema😉

silverrko
15. dec 2017

@dai vazne ? a ty tu ludi sledujes co kde pisu ked mas vsade taky prehlad?o kazdom??vysvetli mi to alebo sa tak nudis?

silverrko
15. dec 2017

@dai mas pravdu nemusis mi nic vysvetlovat nazor ma kazdy iny nemusi byt totozny s tvojim

dai
15. dec 2017

@montemotherone presne o tom pisem - nici ma praca psychicky? Tak z nej predsa odidem a nie ze hladam lekara ktoremu je jedno a vypise ma lebo zamrncim - pn je pre chorych ale to v sr kde je pn 90% tehotnych lebo ved stres a dalsi obrovsky pocet ludi kde by uz davno bola vypoved - pripadne ktokolvek lebo ma kamosa lekara s tymto nazorom asi neuspejem🙂
Ja beriem ze su aj zamestnavatelia ako pises ty , na druhej strane ja som uz zazila aj vychcancov co fakt tuto moznost zneuzivala- kto nato v konecnom dosledku doplatil? Jasne ze len ich kolegovia ktori museli tahat za neho - maloktori zamestnavatel si moze dovolit nahradit choreho hned ci zamestnavat o 2och ludi navyse pre pripad keby mi vypadli viaceri na pn... ale to by tu panie matky najskor museli okostovat co to znamena vlastnit a viest firmu☹

dai
15. dec 2017

@silverrko o com pises? Ved to vsetko napisala v tejto teme preboha... ci ako mam koho akoze sledovat? Sa ukludni... otvorim kona po viac ako tyzdni pomaly, ty zas v kazdej teme s jedinym spravnym nazorom a ides obvinovat inych ze sleduju?🙂

silverrko
15. dec 2017

@dai kopirujem teba ,, pn je pre chorych,,si lekarka ked tvrdis ze ju lekarka vypisala len tak? Poznas choroby jej zdravotny stav?? keby neboli zakony chvala bohu ze su a mali by sme podobne zmyslajucich sefov ludia by koncili v marniciach

dai
15. dec 2017

@silverrko otvor si prvu stranu prispevkov - tam pise ze mala uz v lete problemy... ten zvysok pisala ako reakciu na moj prispevok - ak mas svoju klasicku chut rypat poprosim ta najst si inu obet😉

silverrko
15. dec 2017

@dai v akej teme som v kazdej? nemyslis vazne toto

dai
15. dec 2017

@silverrko ona sama pise ze nema problemy len je v strese🙂 ty aj citas co iny pisu ci len melies svoje?

silverrko
15. dec 2017

@dai oki len jej zdravotny stav vie posudit jej lekar cize PN je opravnene ja ani ty lekar nie som .Mame odlisny nazor neviem kde vidis rypanie ty sa zastavas firmy ja zamestnanca tym to ukoncime

silverrko
15. dec 2017

@dai Asi ma problemy ked je PN🙂

alenah31
15. dec 2017

@simca06022011 ÚP žiada ten doklad len kvôli tomu, aby si overili dátum ukončenia PP - dôvod ukončenia je irelevantný (áno vidia ho, ale to sa nezapisuje nikde). Ide im o to, aby overili či je evidencia vykonaná do lehoty alebo po lehote určenej zákonom pre registráciu na ÚP. Zákon je platný skoro 10 rokov.