icon

Maródka kvôli problémom s otehotnením

laura222
13. dec 2017

Ahojte, vedel by mi niekto poradit ci ma vypise obvodacka ked s nou pridem s odovodnenim ze neviem otehotniet kvoli stresom v praci? Problem je v tom ze z gynekologickeho hladiska som viacmenej v poriadku a ja viem ze cele toto sa tyka pracovneho stresu ktoreho sa neviem nijak zbavit ani po prichode domov. Potrebujem si aspon 2-3 tyzdne oddychnut kym sa rozhodnem ako dalej.. myslite si ze ma neotoci vo dverach? Co by mi mohla napisat aku diagnozu? Doktorku mam novu kedze som nedavno menila kvoli stahovaniu takze neviem vobec posudit ako sa k tomu postavi. Dakujem za rady😉

Strana
z3
zooeynka
13. dec 2017

Asi ti skor poradi hladat inu pracu...myslim ze bez diagnozy nepochodis

3009
14. dec 2017

@laura222 na oddych slúži dovolenka. Zober dovolenku a hľadaj prácu, to je jediné riešenie.

laura222
autor
14. dec 2017

Ano lenze mne odmieta sef podpisat dovolenku do konca roka a zastupujem aktualne 2 ludi som uz z toho na prasky, firma konci tak ci tak cize ja novu pracu ani hladat nechcem chcem ist rovno na matersku :(

katarinka24
14. dec 2017

@laura222 podla mna vypise. Ked povies ze si potrebujes psychicky oddychnut. Ja som tak uz raz bola PN. Ale samozrejme zavisi od doktorky s mojou sa dalo dohodnut..

laura222
autor
14. dec 2017

Ved toto.. nepoznam ju :( som u nej kratko. Proste ja nemam inu moznost mne nikto v praci nic nepodpise a mne za to nervy cele sviatky nestoja

snehuuulienka
14. dec 2017

@laura222 povedz jej,že ťa bolí chrbát, kríže....že to máš asi prechladene

emilia25
14. dec 2017

U mna to bolo takto pred 10timi rokmi.ked som zistila 2 ciarky na tehu vtedy som zasla za obvodackou povedala co je vo veci dala pn.potom gyndos potvrdil krvou na sone hrozilo mimo tak som sla na krv a sono do nemocnice hcg stupalo pomaly takze na dalsi den silne krce potrat cely vikend v nemocnici a proste aj po gynekologickej stranke som bola uz v pohode obvodacke som povedala ze sa proste necitim este nastupit este mesiac potom som bola pn a az dalsi mesiac som uz nastupila do prace z velkou nadejou ze tieto plodne dni uz vijdu a veru prvy sviatok vianocny 2 ciarocky.takze som si este odrobila setrne par dni a hned po novom roku som sla na potvrdenie akurat som mala 2 tyzdne dovolenky a po nej hned nastup na pn.inac aj pri malej som od 3 mesiaca akurat mi koncil rp pri malom ale pri nom som mala predlzeny plateny rodicak tak odvtedy som bola tiez pn u obvodacky az do nastupu na md.aj posudkovy lekari posudzovali veru ked som bola dlhsie pn.

marllik
14. dec 2017

ked som si ja pytala PN z dovodu narocnejsej prace, tak na mna lekar pozeral, ze co od neho chcem a to uz som bola tehotna.. ked som mu vysvetlila , co robim, tak ma na PN vypislal , ale len prve4 mesiace.. ked este ani tehotna nie si, tak podla mna nepochodis s argumentom, ze nemozes kvoli stresu otehotniet. Velmi by som Ti to priala, no vela zien ma skusenost, ze aj ked su v poriadku, tak sa im nedari otehotniet, aj ked uz stres vylucili.. novu pracu by sisi hladat mala, nemozes ratat s tym ze hned otehotnies.

lula313
14. dec 2017

No závisí od lekárky, mna gynekologička nevypisala ani keď som v tehotenstve mala relaps autoimunitneho ochorenia a to som mala náročnú prácu, aj poobedky. Gastroenterologička sa len cudovala ako je možné, že už nie som na rizikovom. Potom som už v 5 mesiaci šla za obvodackou a tá má na základe papierov z gastra vypísala.
Btw: čo sa týka tých stresov, ja som otehotnela na prvýkrát v dobe, kedy som polroka ťahala robotu za dvoch ľudí, čo znamenalo jeden deň do mesiaca ťahať 36tku bez spánku a otehotnela som Zrovna v tyzdni, za ktorý som mala 42 hodín nadcasov a niektoré dni som bola v praci do rana do 4tej..takze dá sa otehotnieť aj počas stresov, keď je organizmus vycerpany

solene
14. dec 2017

Poznám baby, ktoré takto vypísané boli. Povedz, že to prejde do depresie zachvíľku a hotovo.

beky1813
14. dec 2017

Toto dovod na PN nie je. Skor povedz, ze si psychicky a fyzicky unavena.

zabina27
14. dec 2017

Asi by som to otehotnenie nespomínala, skôr ako baby pisu, na psychiku, na vyčerpanosť, úzkosť. Muž keď mal v práci tak, že ani spávať nevedel, dr sa sám pri predpisovani liekov na spanie pýtal, či nechce vypísať na pn

kofilka33
14. dec 2017

@laura222 povedz obvodnej,ze ta strašne bolí chrbát.Ja som sa tiez raz dala takto vypísať ,lebo mi v práci nechceli dať dovcu a potrebovala som sa učiť na skúšky do školy.

mirola
14. dec 2017

Urcute ta nevypise len preto aby si otehotnela. Po prve otehotniet ajtak nemusis, aj keby si bola doma pol roka. Na to aby si si oddychla sluzi dovolenka, ak ti ju sef nechce dat mozes si vziat neplatene volno. Dr. ta bez dg. nema pravo vypisat, ak ti diagnozu da porusuje eticky kodex. Taktiez porusuje zakon a je to na jej triko, nepozna ta nevie co si zac. Na tvojom mieste by som isla k psychiatricke, myslim, ze tam ani nepotrebujes vymenny listok a tak zahrala divadlo aka som vycerpana. Psychicke stavy nie su somaticke, psycholog ta vypisat nemoze preto rovno psychiater, ale napise ti aj lieky, no tie samozrejme neber.

juliet86
14. dec 2017

Skor povedz ze potrebujes psychologa psychiatra. Ze nemoze spat jest places si v strese a mas obavy o svoje mentalne zdravie....
Alebo si vymysli problemy s chrbtom ci s travenim...

ciola
14. dec 2017

s týmto by si asi veľmi nepochodila, keby sa dalo vypísať kvôli stresu tak by sa dával vypísať každý druhý človek na slovensku. ty máš zo zákona nárok na tú dovolenku a to treba šéfovi povedať

libawet
14. dec 2017

@laura222 máš nárok na dovolenku, a ak firma končí, tak čo riešiš, to už do konca roka nevydržíš? Ak máš zostatok dovolenky, máš na ňu nárok. To, že Ti ju šéf nechce podpísať, je už iná vec. Firma má právo disponovať s polovicou dovolenky každého zamestnanca, takže aj takto sa dá na to pozerať.
...ale je aj tak otázne, či je naozaj za tým len stres, že nemôžeš otehotnieť, možno áno, možno nie....aby si zasa potom nebola v strese, že otehotnieť nemôžeš aj tak, aj keď už nebudeš zamestnaná a budeš mať stres, že si nemôžeš zohnať inú prácu apod.....skús si teraz nasadiť gynex.

simca06022011
14. dec 2017

Dovolenka sa dohaduje v aj kvoli tomu aby nevyleteli vsetci zamestnanci naraz, ak mi prisiel clovek, ktory uz teraz zastupuje dvoch ludi ze aj on ide do konca roka na DV, tak by som to samozrejme nepodpisala, nakolko dalsi bude zastupovat troch? zase netreba robit zo zamestnavatela netvora :DDD Na PN mozes ist, ak si myslis, ze toto je problemom (podla mna ani nie, proste bud nebol ten pravy moment,a lebo sa treba snazit este chvilu... ja aj kopec kamosiek sme otehotneli prave v najvacsom humbuku :DDD ), urcite nehvoor ze som unavena, potrebujem byt doma.. povedz ze sa necitis dobre, boli ta cely clovek a si velmi unavena napriklad, pripadne samozrejme mozes spomenut otehotnenie a stres... ale to uvidis podla toho ako nova lekarka zareaguje. Momentalne je na podobnej PN moj partner. Neriesil lekar, nechal ho doma. Po tyzdni na kotnrole zobrali krv a co ja viem co.. a uvidia.. este teda taha dalsi tyzden a podla vysledkov sa uvidi.. predpoklada ze bude doma az do noveho roka. Zase urcite dramu z toho nik nebude robit 🙂 Mna sa lekarka vzdy pyta ci chcem PN,aj ked som iba kvoli banalnosti tam (na pn nechodim, nechcm :DDD ale aj tak sa ma to vzdy oypta, predpokladam, ze sa to teda pyta kazdeho)

nikusiak9
14. dec 2017

Treba si skor spravit dalsie vysetrenia aj partnerove aj svoje nielen bezne co gynekolog robi...je predpoklad ze na PN ta tak lahko nenapise hlavne ked povies takyto dovod

lavieenrose
14. dec 2017

firma konci ? tak naco sa ides pretrhnut preco stresujes tak nech sa robi kopka na stole papierov maj v pazi...neodtrhnu ti hlavu za to ze nestihas..ak ich to bude vytacat tak povedz ze mozes kludne odist..a pracu by som si na tvojom mieste nasla novu taku v pohode ..a potom riesila tehotenstvo..lebo ti bude dlho 9 mesiacov nic nerobenia..poznam to pribrala som 30kg tym ze som nebola aktivna som zacala aj skoro opuchat

simca06022011
14. dec 2017

@lavieenrose sestra je doma od prveho dna tehu a pribrala do 32tt zatial len 8kg, cize to nie je o praci 🙂))

lavieenrose
14. dec 2017

@simca06022011 mozno keby som bola aktivna nelezala cele dni nepribrala by som tak vela urcite zalezi aj co zena robi a zalezi aj od toho ako sa jej to uklada ;)

sabca99
14. dec 2017

Tak pokiaľ už firma končí tak už si to mohla vydržať a potom normálne ísť na úrad práce a trochu si oddýchnuť, nejaký mesiac alebo dva.

silverrko
14. dec 2017

@laura222 Mne sa zda ze ano ze mas narok na psychicky oddych -syndrom vyhorenia bud ti to da psychiater alebo obvodna ak moze

pianina
14. dec 2017

no,to je dost dlha marodka,tazko povedat.Skus ist do Luciek/kupel/,tam sa riesi neplodnost.Urcite si oddychnes,vlastna skusenost.A marodka na 4 tyz.zarucena,len by to nebolo hned,mozno za mesiac🙂

evitka83
14. dec 2017

@laura222 pokial viem, tak na to, aby ta vypisala kvoli psychickej vycerpanosti, musis mat nalez od psychoatra

janinah
14. dec 2017

nepochodíš..to by tak bola PN tretina Slovenska

silverrko
15. dec 2017

@janinah Ale ano psychiater moze dat PN dokonca aj na dochodok len vela ludi zmeni pracu alebo to riesi dovolenkou.

laura222
autor
15. dec 2017

@lavieenrose vcera dostal moj kolega v praci infarkt :( tolko k tomu nestresuj sa. To sa velmi lahko povie ked su na teba tlaky robit praci za x ludi. A vyhrazky v style ze ked nieco nespravis tak dostnes hrube porusenie a nemas narok ani na podporu.. toto je v poriadku? Ja toto fakt nepotrebujem riesit cez sviatky, pomaly cela rodina je uz na prasky zo mna... Ale nakoniec je to ok vypisala ma nakolko som tam bola pred par mesiacmi s velmi podobnou diagnozou ked som dostala panicky zachvat v meste a uz vtedy sa ma pytala na pracu.. na niekoho stres vplyva ako motor ale dlhodoby velmi silny stres naozaj nie je sranda. Ja som za posledne tyzdne isla s vahou dole niekolko kil a nie je to preto ze drzim dietu, hybem sa kusok nad hranicou 40 kil 😞

Strana
z3