icon

Máte skúsenosti s antikoncepciou Axia? Spôsobuje mi krvácanie?

30. dec 2019

Zdravím žienky,
chcela by som sa vás opýtať, či máte niektorá skúsenosti s touto antikoncepciou Axia. Začala som ju užívať prvý deň cyklu, a mám ju vraj užívať každý deň. Bez pauzy, samozrejme som sa pýtala prečo, ale odpoveď bola len aby zabránila otehotneniu.. to by nebol ten hlavný problém. Problém je to, že som 2 týždne od začiatku užívania krvácala, chápala by som isté odchýlky spojené so začatím užívania, ale keď som potom 2 dni nekrvácala a teraz krvácam znovu, tak je to čudné, podotýkam že tabletky poctivo beriem. Do toho však beriem už 10. deň aj doxyhexal, a kvôli spánku a stresu zo školy pijem čaj z ľubovníka. Viem že by mohol znížiť antikoncepčný účinok, čítala som to všetko v príbalovom letáku, ale myslíte, že by antibiotiká a čaj mohli v tejto kombinácií spôsobovať aj to krvácanie? snažila som sa samozrejme dovolať na gynekológiu, ale od cca 20. majú dovolenku, takže to s gynekologičkou budem môcť riešiť až niekde okolo 7.1.
Máte s tým niekto skúsenosti?
Za každú radu ďakujem.
PS: píšem anonymne, pretože môj účet tu pozná viac ľudí z môjho okolia, a nechcem aby sa takto dozvedali o mojich intímnych problémoch.