Menopauza
Som zúfalá. Menzes nemám 3 mesiace, návaly tepla otrasné, ale ked prestaly horúčavy zmiernili sa, všetko ma bolí, klby, svaly, som unavená. Lekára chcem navštíviť, len to nejak odkladám. Mám 48. Máte takéto skúsenosti? Prosím, sem s nimi, je to menopauza ?
Dievčatá, aké minerálky pijete počas menopauzy?Tak strašne sa potím,v noci sa prezliekam,cez deň sa leje zo mňa...Užívam aj diuretikum,takže nie je to sranda.Čo pijete?Dík.
@maminuska ja mám tiež 44 a hormony zatiaľ OK. Dokonca ma prestali aj kolená bolieť čo ma roky boleli. Zatiaľ žiadne problémy. Rozmýšlam, že začnem niečo preventívne brať, len neviem kde začať. Asi si kúpim colafit pre istotu a neviem či nejaké čaje - matcha na energiu, ginko a pod. Semô-tam si dám Mg ale nejaká som nedôsledná, neberiem nič pravidelne a možno by som už aj mala v tomto veku. Aspoň na klby a pamäť. Pamätám si čo bolo pred 100 rokmi ale čo včera, to nie. 🙂
@kvetinka75 ja beriem len pupalkový olej . Cítim sa po ňom dobre. Ja som celkovo hodená do otcovej strany , kde sa neskoro končí s menzesom , neskoro šedivie a aj vrásky sú omnoho neskôr ako u bežnej priemernej populácie . je to pre mňa určitá výhra.
Mne robili prvý hormonálny profil v 38 rokoch , lebo som chcela plánovane otehotnieť s štvrtým dieťaťom a nepodarilo sa 2 mesiace !!!!!! tak ako pravá hysterka som muža a seba nahnala do reprodukčného centra, kde muž spermiogram ok , ja hormonálny profil ... citujem doktora ...výkonnosť vaječníkov máte lepšiu ako mnohé 30 tničky , hneď na to som otehotnela a donosila zdravú dcéru .
Ako som spomínala , mala byť mojím posledným dieťaťom , ale nebola v 42 som zistila že som tehotná a toto bolo že UPS !!! bola som z toho na nervy a na prášky , babätko som si však nechala a donosila zdravého syna. Po pôrode som hned na 4 mesiac začala menštruovať ale mala som to také všelijaké rozhádzané tak mi v 43 urobil hormonálny profil a vraj som na tom tak dobre že by som zas bez problémov mohla otehotnieť. Takže mojim cieľom je neotehotnieť , urobili sme s mužom také opatrenia že naša šanca na tehotenstvo je 1:100 000.
@maminuska tak ja tiež mám dobrý hormonálny profil, tiež si dávam pozor, predsa len 44 je už dosť veľa na dieťa. Tak pozriem ten pupalkový olej na čo vlastne je a kúpim si Colafit. Teraz ho aj muž začal brať na kolená a klby tak sa pridám. Preventívne.
Ďalšie tehotenstvo by ma dorazilo hlavne po psychickej stránke , zistila som že 5 dieťa je pre mňa stropom a to max čo ešte zvládam bez toho aby som skončila na psychiatrii.
44 je podľa mňa tiež už dosť , hoci moja babka mala posledné 10 dieťa v 48 rokoch , menštruovať skončila v 57 rokoch ale teda nasledovať ju nechcem .
@maminuska prosím ťa a kde kupuješ ten olej, akú značku? Pozerala som na nete a tam je toho dosť. Ja dieťa nechcem aj preto, že muž už má dosť zdravotných problémov a treba riešiť už aj iné veci .Samozrejme, keby sa zadarilo, je to iné ale dobrovolne už nie. Keď som ho nemala do 35-ky tak nebudem zbytočne pokúšať osud.
@ticko mne zobral dr. krv
@eliska13 ono je dobré mať taký prístup, nech sa potom zo všetkého nezbláznime 😀
@kvetinka75 v normálnej lekárni od Walmarku ten bez E iba čistý olej 1000 mg a beriem jednu dve tablety denne.
Ale čo ma štve je taká tá rozpoltenosť ..... dieťa už len cez moju mŕtvolu a na druhej strane ako taká pipina že jéžiš už som skončila definitívne a už nikdy ... no je toto normálne ?
@maminuska ja nad tým radšej ani nerozmýšľam, pre istotu. Lebo depky by sa objavili hneď.
@kvetinka75 dik
@maminuska a ako dlho to už berrieš? Aj vidíš nejaké výsledky? Ja som začala cez víkend tak uvidím. Za posledný mesiac sa mi veľmi zhoršila pleť. Hlavne čelo. Celá som vyhádzaná.
@kvetinka75 4 mesiace a vymizol úplne predmenštruačný syndrom , bohužiaľ špinenie uprostred cyklu mi zostalo . Ešte s týmto musím zabojovať. To sa mi objavilo posledný rok .
Baby, som rada, ze som vas nasla v tejto teme a snad mi poradite, lebo som dost v strese. Mam 45 rokov, pred mesiacom som bola u gynda na preventivke, uz 2 roky mam submukozny myom, ktory sa nemeni, ma pod 2cm.Je na blbom mieste, a vraj kvoli nemu mam silne krvacanie, ale nie je tomu tak kazdy mesiac. Ja skor citim, ze je to hormonalna nerovnovaha. Mrchu som mala pred 15-timi dñami(mavam pravidelne kazdych 25 dni), vcera vsetko ok, pridem domov, z minuty na minutu nalada pod psa, pohadala som sa s kazdym, kto sa mi priplietol do cesty, a prisla mi znova mrcha, zatial len silnejsie spinim/slabo krvacam, ale mam krce, ze sa idem zblaznit. Moze byt zaciatok prechodu to, ze som dostala mrchu po 2 tyzdñoch?Stalo sa mi to asi prvykrat v zivote. Takto mi to vyjde na dovolenke, asi ma slahne. A inak v noci som sa zobudila spotena ako mys(co ja som zimomrava)
@tenerifka tak ja som bola neskutočne zimomravá, teraz je to opačne. Skús si dať spraviť u dr. hormonálny profil. Ja som bola pred rokom a že všetko OK: ale v poslednej dobe som dosť nervozna, hocičo ma vytočí, som podráždená. Z minutu na minutu. Taká vnútorná nervozita. A strašne sa mi zhoršila pleť. Ja som pred mesiacom začala brať pupalku, tak uvidím, či budú nejaké výsledky. Roky som mávala neprevidelne, potom sa mi cyklus ustálil na 42 dní a teraz za posledné 2 roky na 28 dní. Sem-tam ma obleje pot ale to väčšinou vtedy, keď nestíham jesť a som už strašne hladná.
@lucia1974
@kvetinka75
mña stve hlavne ta mrcha, lebo cely zivot trpim, mam ju silnu a ked ju mam mat este k tomu 2 x do mesiaca, tak amen tma. Zelezo beriem nepretrzite. Kvoli myomu mozno krvacam o nieco dlhsie, ale tie krvne zrazeniny nemozu byt kvoli tomu, lebo som ich mavala aj vtedy, ked som nemala myom. Ja by som kludne ten prechod brala, ale asi si este pockam, a riadne si to odtrpim.
Hormonalny profil-to sa robi asi len v urcitych dñoch cyklu, ci? Len ako to odhadnut kedy, ked si mrcha chodi kedy chce
ten pupalkovy olej sa chystam kupit, u nas som ho videla len v kapsuliach, ale radsej ho kupim v tekutom stave vo flasi

@maminuska moja mama prešla prechodom v pohode vďaka hormónom a tiež si dám, keď to má byť neznesiteľné.Ona mala slabší menzes v 49r a doktorka jej to navrhla v 53 r vysadila brala už iba nejaké mini davky ešte rok.nasa babka dostala ťažké depresie po prechode hospitalizácie, invalidný dôchodok peklo