icon

Menštruácia 86-ročnej mamy

4. apr 2021

Moja mama má 86. Dnes som sa od nej dozvedela že dostala menštruáciu a má ju cca mesiac. Viem že to neni normálne ale v nemocnici mi povedali že musia spraviť vela vyšetrení no to môže trvať aj mesiace. Čo si o tom myslíte?

brna1989
4. apr 2021

Ahoj, ja si myslím ,že to nie je menštruácia ako taká.maminka má veľa rokov a keď to trvá už mesiac..skôr nejaký zdravotný problém ženského charakteru,ale to zistia až lekári.

tomcimka
4. apr 2021

Nechcem vyvolávať strach🙄. Mali sme klientku v DSS, ktorá tiež takto od spodu krvácala a zistili jej rakovinu.Treba čo najskôr navštíviť gynekológa. Držím palce 🍀

suge
4. apr 2021

Veľa vyšetrení kvôli čomu? Mamina má nejaké závažné ochorenia? Odporúčam diagnostickú kyretáž, čím skôr, tým lepšie.

dzepeta
4. apr 2021

Moja starka pred dvadsitimi rokmi tiez dostala menstruaciu mala 65 rokov. Diaknostikovali jej rakovinu maternice. Chvala bohu v skorom stadiu. Isla na operaciu. Vsetko je teraz v poriadku.

majamat
4. apr 2021

to veru nei je ms,a lwe priznak ochrenia. urcite co najskor vysetrit. nezanedbat to.

any_soj
4. apr 2021

Pre moju mamu tiez dávno po prechode to bol príznak rakoviny, maternica musela von.

aduskalac
4. apr 2021

Moja krstna 80r tiez zacala krvacat ,vzali ju do nemocnice ,na druhy den ju mali operovat ,a rano ju nasli mrtvu vykrvacala,dr.vravel ze rakovina

bluka2
4. apr 2021

Povedala by som, že mala ísť mesiac dozadu na pohotovosť. V 86 rokoch to nie je menštruácia. Nemôžete si teraz dovoliť čakať na vyšetrenia, bude to nejaký problem

autor
5. apr 2021

@majamat lekár povedal že majú plno a musí sa objednať no ale že kvôli corone to môže byť aj o mesiac. Toto ma najviac naštvalo lebo vidia že musí isť na to vyšetrenie a nemôže už čakať další mesiac.

autor
5. apr 2021

@bluka2 viem bude to problém len vsade mi hovoria že musí mať termín. Kvôli corone majú ževraj plno a termín môže dostať až na další mesiac. Skúšala aj volať ženskej doktorke no nedvíha jej.

poopsie
5. apr 2021

Hľadajte lekára kde sa dá, nech vám dá potvrdenie o odmietnutí vyšetrenia a povedzte, že zazalujete ho za zanedbanie zdravotnej starostlivosti... Hneď sa nájde termín, moja babka tiež začala krvácať a bola to tiež rakovina, dlho sa liečila aj chemo napokon metastázy boli všade

1katus1
5. apr 2021

Moja svokra mala rovnaký problém našli jej nezhubnu cistu odstránili ju a odvtedy je ok. Treba ísť na gynekológiu a tam sa poradiť s lekárom.

autor
5. apr 2021

@1katus1 @poopsie snažím sa dovolať všade kde sa dá no neviem či si kávičkujú ale nezdvíhajú.

poopsie
5. apr 2021

Určite má mama gynekologa, zajtra k nemu do ambulancie osobne prísť, ak sa bude zdrahat pýtať odmietnutie osetrenia..keď mu povieš že ho zazalujes tak si rozmysli, prosto ju treba vyšetriť 🤷‍♀️

cacianka
5. apr 2021

Hned zajtra k lekárke a trvat na urgent vyšetrení.nepohnut sa z čakárne. Ak bude robiť obštrukcie - rovno pred ňou volat VUC lekara.
Číslo si zistis na nete, na ordinacnych hodinach ma mat jeho podpis a meno.
Preco to neriesila skôr a ty si nič nevidela ?

mondolina
5. apr 2021

prepáč viem, že si v strese, ale DNES si sa dozvedela, že mama MESIAC krváca. Dnes je sviatok, kde sa chceš dovolať okrem pohotovosti? mesiac zanedbané krvácanie vyriešiť za jeden deň? držím palce

1katus1
5. apr 2021

Dnes je sviatok pochybujem že by ju niekde na pohotovosti vyšetrili keď to trvá už mesiac , treba zajtra hneď ráno volať gynekológovia ku ktorému patrí ak už nechodi k žiadnemu tak zavolaj k svojmu a skúsiť sa dohodnúť na čo najrýchlejšom vyšetrení.

ladyvi
5. apr 2021

Normalne na urgenty prijem. Ci zle vravim? Ja by som to asi tak riesila. My sme tak sli, zdrbali nas sice, ale museli uz prijat, a ked spravili krvny obraz, okamzita hospitalizacia.

reni1512
5. apr 2021

V ziadnom pripade necakat, chodte cez urgent na prijem, toto nie je vobec normalny stav, zbalit tasku a ist... necakat na gynekologov, ani mesiac ... ist hned

majamat
5. apr 2021

to fakt? u nas u gynekologa sa neobjednava. jednoducho pridem a cakam.
skus im naznacit, ze je to akutne, ze uz mesiac krvaca. snad lekar nie je padnuty na hlavu a pochopi, ze to nema cas.

majamat
5. apr 2021

pokial sa nejedna o masivne krvacanie, urgent je asi zbytocny. a teda zvlast, ak krvaca mesiac. aj keby mala napr, rakovinu, nehospitalizuju ju okamzite v ten den,a le objednaju na hospitalizaciu ( teda ako pisem, s vynimkou masivneho krvacania ). samozrejme v takom pripade by ju objednali zrejme rychlejsie, ako bezne objednavaju.

no ta moznost, zajst ku gyn a nenechat sa odbit je dobry napad.

iwesska
5. apr 2021

Myslim si,ze to nebude menstruacia,ale vazny problem. Moja mama tak zacala krvacat 2 roky po prechode. A bola to sice MS,pretoze mala vysoku sliznicu a hladinu hormonov,ale az neskor sa zistilo preco - karcinom vajecnika😢 V 86r.to MS asi 25r.po prechode isto nebude...

zaba21
5. apr 2021

Moja mama krvácala po prechode viackrát, mala myóm. Vždy ju hospitalizovali a urobili jej kyretáž.

marlent
5. apr 2021

Akoze ja by som zahrala kino...normalne na pohotovost a ze zacali aj bolesti...toto je v prdeli ze cakajte lebo covid...normalne zaklamat z pihotovosti ju nemozu poslat prec krvacam mam bolesti mala som cakat na vysetrenie ale pridala sa bolest ibalgin nezabera.....

katarina161
5. apr 2021

AK to mozem poradit ... ZAVOLAJ do svojej poistovne a urcite sa to vyriesi ... Ja mam UNION a som MAX spokojna. Vsetko doteraz vyriesili po telefóne, len im musim povedat presne co sa stalo a stanovisko lekara ...

bluka2
5. apr 2021

Tiez by som zrejme isla na pohotovost a aj ked nerada, asi si vymyslela, ze jej to teraz zacalo. Avsak, treba si uvazit, ze ak ju hospitalizuju, bohuzial na Slovensku v dnesnej dobe sa moze stat, ze ju uz potom mozno nikdy neuvidis. Takze by som sa zariadila aj podla jej predstav o konci zivota, lebo nie vsetci chcu zit radsej dlhsie a v samote. Proste uvazit aj tu najhorsiu moznost, co vsak dufam, ze nie je vas pripad