icon

Menštruácia 86-ročnej mamy

4. apr 2021

Moja mama má 86. Dnes som sa od nej dozvedela že dostala menštruáciu a má ju cca mesiac. Viem že to neni normálne ale v nemocnici mi povedali že musia spraviť vela vyšetrení no to môže trvať aj mesiace. Čo si o tom myslíte?

brna1989
•
4. apr 2021

Ahoj, ja si myslím ,že to nie je menštruácia ako taká.maminka má veľa rokov a keď to trvá už mesiac..skôr nejaký zdravotný problém ženského charakteru,ale to zistia až lekári.

tomcimka
•
4. apr 2021

Nechcem vyvolávať strach🙄. Mali sme klientku v DSS, ktorá tiež takto od spodu krvácala a zistili jej rakovinu.Treba čo najskôr navštíviť gynekológa. Držím palce 🍀

suge
•
4. apr 2021

Veľa vyšetrení kvôli čomu? Mamina má nejaké závažné ochorenia? Odporúčam diagnostickú kyretáž, čím skôr, tým lepšie.

dzepeta
•
4. apr 2021

Moja starka pred dvadsitimi rokmi tiez dostala menstruaciu mala 65 rokov. Diaknostikovali jej rakovinu maternice. Chvala bohu v skorom stadiu. Isla na operaciu. Vsetko je teraz v poriadku.

majamat
•
4. apr 2021

to veru nei je ms,a lwe priznak ochrenia. urcite co najskor vysetrit. nezanedbat to.

any_soj
•
4. apr 2021

Pre moju mamu tiez dávno po prechode to bol príznak rakoviny, maternica musela von.

aduskalac
•
4. apr 2021

Moja krstna 80r tiez zacala krvacat ,vzali ju do nemocnice ,na druhy den ju mali operovat ,a rano ju nasli mrtvu vykrvacala,dr.vravel ze rakovina

bluka2
•
4. apr 2021

Povedala by som, že mala ísť mesiac dozadu na pohotovosť. V 86 rokoch to nie je menštruácia. Nemôžete si teraz dovoliť čakať na vyšetrenia, bude to nejaký problem

autor
•
5. apr 2021

@majamat lekár povedal že majú plno a musí sa objednať no ale že kvôli corone to môže byť aj o mesiac. Toto ma najviac naštvalo lebo vidia že musí isť na to vyšetrenie a nemôže už čakať další mesiac.

autor
•
5. apr 2021

@bluka2 viem bude to problém len vsade mi hovoria že musí mať termín. Kvôli corone majú ževraj plno a termín môže dostať až na další mesiac. Skúšala aj volať ženskej doktorke no nedvíha jej.

poopsie
•
5. apr 2021

Hľadajte lekára kde sa dá, nech vám dá potvrdenie o odmietnutí vyšetrenia a povedzte, že zazalujete ho za zanedbanie zdravotnej starostlivosti... Hneď sa nájde termín, moja babka tiež začala krvácať a bola to tiež rakovina, dlho sa liečila aj chemo napokon metastázy boli všade

1katus1
•
5. apr 2021

Moja svokra mala rovnaký problém našli jej nezhubnu cistu odstránili ju a odvtedy je ok. Treba ísť na gynekológiu a tam sa poradiť s lekárom.

autor
•
5. apr 2021

@1katus1 @poopsie snažím sa dovolať všade kde sa dá no neviem či si kávičkujú ale nezdvíhajú.

poopsie
•
5. apr 2021

Určite má mama gynekologa, zajtra k nemu do ambulancie osobne prísť, ak sa bude zdrahat pýtať odmietnutie osetrenia..keď mu povieš že ho zazalujes tak si rozmysli, prosto ju treba vyšetriť 🤷‍♀️

cacianka
•
5. apr 2021

Hned zajtra k lekárke a trvat na urgent vyšetrení.nepohnut sa z čakárne. Ak bude robiť obštrukcie - rovno pred ňou volat VUC lekara.
Číslo si zistis na nete, na ordinacnych hodinach ma mat jeho podpis a meno.
Preco to neriesila skôr a ty si nič nevidela ?

mondolina
•
5. apr 2021

prepáč viem, že si v strese, ale DNES si sa dozvedela, že mama MESIAC krváca. Dnes je sviatok, kde sa chceš dovolať okrem pohotovosti? mesiac zanedbané krvácanie vyriešiť za jeden deň? držím palce

1katus1
•
5. apr 2021

Dnes je sviatok pochybujem že by ju niekde na pohotovosti vyšetrili keď to trvá už mesiac , treba zajtra hneď ráno volať gynekológovia ku ktorému patrí ak už nechodi k žiadnemu tak zavolaj k svojmu a skúsiť sa dohodnúť na čo najrýchlejšom vyšetrení.

ladyvi
•
5. apr 2021

Normalne na urgenty prijem. Ci zle vravim? Ja by som to asi tak riesila. My sme tak sli, zdrbali nas sice, ale museli uz prijat, a ked spravili krvny obraz, okamzita hospitalizacia.

reni1512
•
5. apr 2021

V ziadnom pripade necakat, chodte cez urgent na prijem, toto nie je vobec normalny stav, zbalit tasku a ist... necakat na gynekologov, ani mesiac ... ist hned

majamat
•
5. apr 2021

to fakt? u nas u gynekologa sa neobjednava. jednoducho pridem a cakam.
skus im naznacit, ze je to akutne, ze uz mesiac krvaca. snad lekar nie je padnuty na hlavu a pochopi, ze to nema cas.

majamat
•
5. apr 2021

pokial sa nejedna o masivne krvacanie, urgent je asi zbytocny. a teda zvlast, ak krvaca mesiac. aj keby mala napr, rakovinu, nehospitalizuju ju okamzite v ten den,a le objednaju na hospitalizaciu ( teda ako pisem, s vynimkou masivneho krvacania ). samozrejme v takom pripade by ju objednali zrejme rychlejsie, ako bezne objednavaju.

no ta moznost, zajst ku gyn a nenechat sa odbit je dobry napad.

iwesska
•
5. apr 2021

Myslim si,ze to nebude menstruacia,ale vazny problem. Moja mama tak zacala krvacat 2 roky po prechode. A bola to sice MS,pretoze mala vysoku sliznicu a hladinu hormonov,ale az neskor sa zistilo preco - karcinom vajecnika😢 V 86r.to MS asi 25r.po prechode isto nebude...

zaba21
•
5. apr 2021

Moja mama krvácala po prechode viackrát, mala myóm. Vždy ju hospitalizovali a urobili jej kyretáž.

marlent
•
5. apr 2021

Akoze ja by som zahrala kino...normalne na pohotovost a ze zacali aj bolesti...toto je v prdeli ze cakajte lebo covid...normalne zaklamat z pihotovosti ju nemozu poslat prec krvacam mam bolesti mala som cakat na vysetrenie ale pridala sa bolest ibalgin nezabera.....

katarina161
•
5. apr 2021

AK to mozem poradit ... ZAVOLAJ do svojej poistovne a urcite sa to vyriesi ... Ja mam UNION a som MAX spokojna. Vsetko doteraz vyriesili po telefóne, len im musim povedat presne co sa stalo a stanovisko lekara ...

bluka2
•
5. apr 2021

Tiez by som zrejme isla na pohotovost a aj ked nerada, asi si vymyslela, ze jej to teraz zacalo. Avsak, treba si uvazit, ze ak ju hospitalizuju, bohuzial na Slovensku v dnesnej dobe sa moze stat, ze ju uz potom mozno nikdy neuvidis. Takze by som sa zariadila aj podla jej predstav o konci zivota, lebo nie vsetci chcu zit radsej dlhsie a v samote. Proste uvazit aj tu najhorsiu moznost, co vsak dufam, ze nie je vas pripad