Menštruácia mi mešká týždeň, ako ju vyvolať?

miskamisa
30. apr 2019

Ahojte meškajú mi asi okolo týždňa vedeli by ste mi poradiť čo mám robiť aby som ich dostala ?

beky1813
30. apr 2019

Nie si tehotna? Ak nie, tak smer gynekológ

miskamisa
autor
30. apr 2019

@beky1813 mala som pohlavný styk asi pred týždňom a bojím sa práve toho že sme tehotná a to už by bolo veľa lenže mala som svoje dni dvakrát do mesiaca na začiatku a na konci tak či v Tom nieje problém

nika3136
30. apr 2019

Tak ty určite nemáš viac ako 15

miskamisa
autor
30. apr 2019

@nika3136 dá sa povedať že nieb

nika3136
30. apr 2019

@miskamisa nebudem sa tu pozastavovať nad tým, prečo si mala sex keď ani nevieš, ako funguje tvoje telo, prečo nemáš základné vedomosti atď.....

Menštruácia býva pravidelná a nepravidelná. Pravidelná trvá zvyčajne 28 dní (od prvého dňa menštruácie) do tej nasledujúcej.
Plodné dni trvajú zhruba od 9.-10. dňa cyklu cca 5-7 dní. Sú to dni, kedy môžeš otehotnieť. Podotýkam, je to pri pravidelnom cykle. Čo sa často stáva, že cyklus je nepravidelný a to má za za následok, že žena netuší, kedy má tieto plodné dni - kedy prebieha ovulácia. Môže prebiehať dokonca aj počas menštruácie, preto niektoré ženy tak rýchlo zostanú tehotné. Keď budeš žiť vo svojom tele a pozorovať sa, je možné, že aj spozoruješ kedy si v tejto fáze niekoho pobolievala v podbrušku, výtok atď. Dá sa to zistiť aj ovulačnými testami.
Čiže aby som ti odpovedala aj na otázku - nie je problém, že si mala menštruáciu 2x v mesiaci. Keď to bolo na začiatku a na konci, môže sa to stretnúť, dokonca niekto má cyklus kratší. Môžeš byť však pokojne aj tehotná.
Do budúcnosti
1) stiahni si do mobilu aplikáciu, bude ti hlásiť v ktorej časti cyklu si a kedy máš opäť dostať
2) používaj ochranu - nemusí to byť len kondóm, v lekárni kúpiš aj krém alebo vaginálne kapsuly, ktoré si zavedieš a tá látka zabije spermie (volajú sa pharmatex)

Teraz si kúp hocikde tehotenský test, keď sa hanbíš, aj v Tescu a zaplať pri samoobslužných. Hneď na prvý ranný moč, vtedy je to najspoľahlivejšie. Keď sexuálne žiješ určite si nájdi gynekológa.

Všetko dobré
A nabudúce si naštuduj viac informácií a maj rozum

vrabcek15
30. apr 2019

Ahoj,no fu...kde začať..no nechcem ti dávať prednášky o sexe a zodpovednosti..takže ak sa vám aj podarilo splodiť dieťa týždeň je krátka doba nato aby si to zistila.. takže teraz len čakaj o pár dní si skús kúpiť tehotenský test..a uvidíš...či už budes alebo nebudeš tehotná..

veronikaszabova
30. apr 2019

@nika3136 preboha kolko mas rokov????

klaudia_kaja
30. apr 2019

Podľa toho čo píšeš nemáš ani 15 rokov .. si ešte vo vývine, takže jasná vec, že hormóny pracujú, menštruáciu môžeš mať nepravidelnú.. to že si mala pohlavný styk, si musíš niesť za to následky sama, v tvojom veku ver mi, ale nepotrebuješ to, nič tým nestratiš.. ak si na hodine biológie počúvala a bola prítomná vieš ako vzniká dieťatko.. takže držím palce, aby to bolo len nepravidelné krvácanie .. ale určite smer gynekológ

nika3136
30. apr 2019

@veronikaszabova
Otázka smerovaná mne?!

janulka257
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
1. máj 2019

@nika3136 pardon ;)
Zakladatelke temy

bronik89
1. máj 2019

treba si spravit test a uvidis ci sa vobec menstruacia dostavi!