icon

Menštruácia prišla príliš skoro

31. júl 2023

Mám už 31 rokov, menštruáciu som mala pravidelnú každých 30-35 dní, ale stávalo sa mi, že mi občas meškala, niekedy aj dva týždne. Nikdy sa mi však nestalo, že by som menštruáciu dostala čo i len o jeden deň skôr, ako by som mala. PMS zvyknem mať tak týždeň-dva pred menštruáciou a väčšinou sa to prejavuje sa to bolestivými prsiami a zmenami nálad, pár dní pred už mávam aj točenie hlavy alebo úzkosti. Tento krát ma však začali prsia bolieť takmer týždeň po skončení menštruácie a chvíľu nato sa pridalo už aj to točenie hlavy a prejedanie sa. Dva týždne pred tým, ako som pôvodne mala som dostala menštruáciu, ktorá je silná a moja posledná bola takisto veľmi silná. Neviem, či to s tým nejak súvisí, ale strašne mi začali aj padať vlasy, ale že doslova pramene. Čím to všetko môže byť?
Ďakujem za odpovede

autor
•
31. júl 2023

Ospravedňujem sa za tú hrubku v nadpise, už sa to nedá opraviť, pozde som si to všimla.

tinkavvv
•
31. júl 2023

Z uvodu mi teda nepride, ze si mavala pravidelnu menstruaciu. Kazdopadne chod k lekarovi a povie, co dalej.

ikonica
•
31. júl 2023

No nechala by som si skontrolovat hormony... Vratane stitnej zlazy... Chod aspon k obvodnej na zakladny odber..

autor
•
31. júl 2023

@tinkavvv Mávala, ale pár krát sa mi stalo, že mi meškala, pretože som bola napríklad tam dole chorá a vtedy mi neprišla. Nemám ukážkový cyklus, ale je to trochu zvláštne toto. Najskôr mi napadlo, že budem tehotná, ale to bolo už PMS.

laurikalalinka
•
31. júl 2023

To prejedanie by som nebrala vážne,no bolesti,točenie hlavy a hlavne padanie vlasov sa mi nepáči,ráno volať lekárovi ako akútny prípad.

autor
•
31. júl 2023

Objednala som sa na odber krvy, ale akútne to dúfam nebude.

autor
•
31. júl 2023

*krvi

tinka_1807
•
31. júl 2023

Robila si si aj tehotenský test? Známa to mala podobne a vyskúšala si urobiť tehu test a vyšiel jej pozitívny. No bolo to mimomaternicové a to spôsobovalo to krvácanie.

andrejka1974
•
31. júl 2023

Choď k lekárovi silné krvácanie môže byť aj polypy alebo myom na maternici a cyklus sa vekom môže aj postupne meniť ja som už síce staršia mám 49 a mala som dlho pravidelný cyklus a 28 dni a teraz my príde menštruácia každý mesiac o päť dní skôr ako predošlí však uvidíš čo ti lekár povie