icon

Meškanie menštruácie po Clostilbegyt a Duphastone

janine6623
4. apr 2011

Ahojte snažilky! Viete mi niektorá pomôcť. Beriem 2.mesiac duphaston a 1mesiac clostilbegyt+duphaston, pretože sa mi nedarí otehotnieť. Výsledky z hormonálneho profilu som mala v poriadku, pravdepodobne mám "spomalené vaječníky" pod dlhom braní antikoncepcie. Problém je, že mi už 5 dní po dobratí clostilbegytu a duphastonu mešká menštruácia. Tehotenský test je negatívny ale bolia ma strašne prsia, mám citlivé bradavky, časté močenie a necítim sa celkovo najlepšie. Nemáte niekto takéto skúsenosti? Už sa začínam strachovať v čom je problém. Či mi liečba nezaberá, strašne túžime po bábätku.

jljz911
3. máj 2011

@pancuska A to čo mu mám povedat že chcem preglyn ved to on musi či nie? mam ovu aj som bola na sono a presne mi povedal že za 2 dni vam praskne vajičko a treba sa snažit 2,3 dni za sebou a mala som pekny velky folikul.

pancuska
4. máj 2011

@jljz911 ved uvidis ked to ani teraz nevijde tak sa ho potom opytas na pregnyl ze si o tom pocula a nech ti povie na to svoj nazor,mozno pregnyl pouzivaju len dr co sa zaoberaju asistovanou reprodukciou lebo ked som to ja v nemocnici spominala tak sa cudovali ze mi to dal moj gyn......lebo moj postup bol presne ako tvoj ale dopadol negativne.....ale neboj sa ja verim ze to teraz vijde a uz nikam nebudes musiet chodit!!!ked budete skusat daj si potom po akte nohy hore aspon na 20min aj to zevraj pomaha!!ale zasa viem ze ked sa casto sexuje spermie nie su dost silne!

jljz911
4. máj 2011

@pancuska joj keby si mala pravdu a už by som buduci mesiac nemusela do seba pchat tie hormony...kamoška s pace bola na umelom a neuchytilo sa je s toho velmi smutna seginica a už sa pokušaju 7 rokv od kedy su manželia.Dost dlha doba dufam že pám boh da zadari sa nam.Minulý mesiac ked som dostala menštru. tak som volala dr.že som dostala že aky je postup a on mi len povedal že mi sestrička vypíše recept ani na folikulomertiu som nemala ist.Tak nechapem čo ten mesiac tam mam skočit radšej osobne ked dostanem? A opytam sa ho na ten preglin .A my sexujeme každy druhy den lebo viem že spermie dozreju za 1,2 dni ale nie vždy sa da ked nam vychadzaju take smeny že ma nočne ja ranne tak sa aj tyžden miname. 😒

pancuska
5. máj 2011

@jljz911 mne povedal moj gyn po 2 mesiacoch uzivania clostyll 1mesiac 2xdenne 2mesiac 3xdenne no a povedal mi ze 3 mesiac mi ho uz neda lebo ztoho strasne narastaju vajecniky a to nie je dobre,tak mi dal pauzu a cez tu pauzu som otehotnela!!! sice mmt ale to preto ze som mala vajickovod priechodny len na 50% o com sme nevedeli lebo to sa da zistit len laparkou.......a ak ti mam pravdu povedat ja som musela gyn zmenit,tento sa specialne venuje len problemom a co som mala toho predtym u toho mi neleicili ani zapal ze sak to prejde!a potom ze ma zena problem otehotniet!!!a inak pytala som sa tej mojej kamosky co mala stitnu,ze ju poslal gyn endokrinologovi ten jej sparvil nejake testy z krvy potom isla na kontrolu a povedal jej ze je to dobree a ked to ukazala gyn on jej hovori akoze dobre ked tu mate znizene tieto hodnoty ktore maju byt tolko a tolko inak neotehotniete! a tak isla zasa naspät a dokedy jej nedal endokr.tabletky dovtedy tam otravovala!nikdy nevies ani ona nevedella ze ma stistnu zlazu!! ale niekedy rozmyslam ake to je nespravodlive ze take co by chceli mat babinko nemaju a take co nechcu maju....moje dve pojasene susedy,su mi jasnym dokazom tej nespravedlnosti,dokonca jedna caka este aj dvojicky!! same zurky,cigaretky a tak asi by som mala zacat aj ja 🙂 a teraz by si akoze kedy mala dostat Menz?

ninka.b1
5. máj 2011

Baby a to vždy mate také bolesti keď mate ovu? Ja som bola včera na folikulometriu a mam 20mm folikulu, ale asi netuší kedy praskne, lebo mi dr dal na snažilkovanie až 4-5 dni 😀 No a od 10teho mam zase užívať duphaston, ani neviem kedy sa mam potom ohlásiť na kontrolu, 😒

ninka.b1
5. máj 2011

A ešte by som sa vás chcela spýtať, keď idete na folikulometriu tak čakáte do poradia, ako na vyšetrenie???? Lebo mne vždy dok. káže prísť, že mam zaklopať a že ma sestrička vezme, ale nakoniec tam sedím vždy až naposledok ☹

jljz911
5. máj 2011

@ninka.b1 Tak ja čakam klacisky do poradia ako každa čo tam čaka.

jljz911
5. máj 2011

@pancuska Ja nefajčim a to robím vo velkosklade s cigaretami a nepijem len priležitostne tie urky raz za čas 😀 Ja som mala splužiačky čo žurovali ,pili ako o dušu a tie už maju po dve deti rčite.Ja ked stretnem nejaku byvalu spolužiačku tak m je až divne že ja ešte nemam a ich deti už su 2-3 na zakladnej škole .Vačšina otehotnela v 4 ročniku na strednej.Tak ked tam nabuduce pojdem tak sa opytam na ten hormonalny pofil aj si priplatiim ked mi ho urobia.

ninka.b1
5. máj 2011

@jljz911 no to si ma nepotešila,, lebo ked si ma tam vola každy druhy den a vždy si to tam pekne odsedieť asi nakupim časakov 😒

pancuska
6. máj 2011

@jljz911 ano tlac na nich nech ti urobia vsetky vysetrenia,lebo teraz len cakaju a ked sa stane nieco zle az potom nieco robia a ten clostyll tiez nie je dobre stale brat,ved to su tiez hormony!! a kam chodis ku gyn? 😉

janine6623
autor
6. máj 2011

@jljz911 Ahoj ja tiež nefajčím, nepijem a ani nikdy predtým. Zdravo sa stravujem - pestrá strava a obzvášť aby bola vhodná aj na podporu otehotnenia, snažím sa mať stále nejaký pohyb ale zase nie nejak vrcholovo.Asi čím viac si dávame na seba pozor tým horšie.

jljz911
6. máj 2011

@pancuska ja v KE na sidlisku KVP Dr.Dzúr neviem či poznáš predtým som chodia so starej nemocnice ku zimovej ale to bolo niečo hrozne lebo sa tam striedali 3 lekari a vždy ma vyšetroval niekto iný a ty kde chodiš

jljz911
6. máj 2011

@janine6623 Tak ako si napísala že čim viac si dávaš pozor tak sa nedari ved ked vidim tie ciganečky z lunika 9 v Ke ako ma každa druha brucho tak ma ide porazit ved ani hygienicke navyky nemaju su špindury a žiju v hrozných podmienkach sama žlatčka a maju deti ... 😠

jljz911
6. máj 2011

@ninka.b1 fuha každy druhy den ??? tak to ti moc nezavidim 😒

ninka.b1
6. máj 2011

@jljz911 no je to dosť, ale aspoň viem, že sa snaži a ma zaujem mi pomôcť....
Je to fakt sila, že ty ktory chcu nemôžu a ty čo nechcu maju ☹ , ale taky je život.... Už iba vydržať nam ostava 😒

jljz911
6. máj 2011

@ninka.b1 stale zaspavam s tym že rano ked si meriam BT tak už sa mi o nej nad ranom sniva aby bola vyššia zahniezdilo sa to vajičko 😀

pancuska
7. máj 2011

@jljz911 fuuu no ak som dobre pochopila tak KE su Kosice? 🙂 ja chodim do Piestan 🙂 ale moj gyn ma uz chcel poslat aj do hematologickeho centra do KE,aspon by som mala vyletik 🙂

jljz911
8. máj 2011

@pancuska A tak daleko ta poslal???A na čo chodiš na hematologiu ??? Máš nejaky problem s krvou?

pancuska
8. máj 2011

@jljz911 no potom si to rozmyslel a neposlal ma do KE ale do BA je to predsa blizsie od PN 😉 ano mam problem este aj s krvou,mam vrodenu trombofiliu,aj vtedy je niekedy problem pri tehu a aj su tam velke rizika potratou!! som sledovana 🙂

jljz911
9. máj 2011

@pancuska No tak take niečo som v živote nepočula.Ja ten mesiac asi nič s toho teplota mi klesa ☹ som troška smutna ale čo sa da robit....ešte ten mesiac a potom neviem čo ....... 😢

ninka.b1
9. máj 2011

@jljz911 ty si meriaš bazálnu??? ja tomu nerozumiem, ešte som si nikdy nemerala a tie grafy su sú premna španielska dedina 🙂 😒 Ja budem teraz cca 20dni nervozne čakať, že čo..... Aj keď veľké nadeje si nerobím ☹ neverím, že by sa nám to podarilo na 1x, iba manžel si od toho dosť sľubuje a potom bude sklamaný ☹ a to ma mrzí!

jljz911
9. máj 2011

U nás to bolo opačne ja som si vela slubovala a priatel mi vravel že neviaž sa na tie lieky že sa stane rychlo zazrak a mal pravdu .Meriam si ju 2 mes. a je to velmi prakticke viem kedy mam ovu podla teploty.Značim si tam styk, teplotu a čas merania.A večer pred spanim si vždy pozriem graf že ako sa to vyvíja a mam prehlad.Meriam si ju v ustach hned po prebudeni.Mam teplomer na stoliku pri posteli a priatel sa už zo mna smeje rano lebo pípam a spím pri tom 😀

ninka.b1
9. máj 2011

@jljz911 a ako dlho uživaš tie lieky??? Vieš ja sa nechcem na tie lieky upnuť ako ty pišeš, lebo potom to sklamanie ☹ ........ a môžem sa ta ešte spytať, ako je to s tou ovu- je naozaj bolestiva, lebo ja som nemala žiadne bolesti, tak neviem 😒 aby si ma pochopila ja som nemavala ovu, až eraz asi 1x po tych tab.... ale neake bolesti som necitila. Asi si začnem aj ja meravať, ale až po menzese- nech to mam od začiatku a nie od stredu 😀

jljz911
9. máj 2011

Lieky užívam 2 mes. a ked nezabrali 1mes.tak som bola smutna ale teraz som dobrala 2 davku tak uvidím ale teplotu mam nizku 36,7 na 24DC je dost malo asi by mala byt nad 37 C keby že som tehu a mala by sa tam držat aspon 10 dni ale nič to už to vidim na dalši mesiac liečby.a OVU mna boli troška raz na jednej strane raz na druhej ale len velmi len tak slabunko .Ja s ovu problem nemam aj podla teploty viem kedy ju mám alebo sa len v tom utvrdim a odporučam si merat bazalnu teplotu budeš v tom mat krasny prehlad. 😎

pancuska
9. máj 2011

@jljz911 no ja som bola dneska na kontrole po laparke a pobolieva ma prava strana ako ked mam mat ovu a gyn mi povedal ze aj mam a tak ja teraz viem kedy mam lebo ma vtedy pobolieva ale lavu stranu uz citit nebudem lebo ju mam nefunkcu cize budem mat ovu len kazdy druhy mesiac....mne sa najviac osvedcila metoda hlienu krcka maternicce,lebo aj teraz ked som bola aj ked mmt tak bazalku som nemala zvysenu.... a ked sa ti nepodari teraz tehu tak tlac nech ti porobia dalsie testy!!!!!

ninka.b1
9. máj 2011

No tak skusim merať, sama som dosť zvedava ja mam dnes 20DC tak keby sa to podarilo, hadam by som to na tej teplote videla...
Ja v tychto veciach, že hlien a tak nemam žiadne skusenosti.. Normalne vas obdivujem! Ja tušim nepoznam ani sama seba ☹ ....

pancuska
10. máj 2011
jljz911
10. máj 2011

@pancuska vieš čo ked sa to teraz nepodari tak budem mat hlavu v smutku a samozrejme že pojdem osobne na gyndu lebo minulý mesiac mi len dal predpísat lieky a žiadna kontrola čo ma dost nahnevalo kedže som minulý mesiac mala po tych tabletkach cisty 😠

jljz911
10. máj 2011

@ninka.b1 No skus si merat to sama potom všetko pochopíš ked ti všetko začne do seba zapadat aj hlien uvidiš kedy je ten plodny a ked to bude cca v strede cyklu tak to bude len plodny je taky tahavy a priesvitny ako bielko z vajička a ked bude aj teplota taka aka ma byt tak to začneš chapat neboj sa nič ja som tiež len tak bezhlavo začala merat ale dost info som si vyčitala na nete.....držim palce 😎 😲

majca55
10. máj 2011

@jljz911 ahoj chcem sa opýtat kolko už berieš tie hormony?ja už tretie balenie a nič ☹ ☹ pribrala som a riadne mi narástli prsia.tiež mávam návaly neviem či tým hormónom verit... 😉