icon

Môj muž odmieta návštevu u urológa. Čo robiť?

16. júl 2024

Môj chlap nechce vôbec chodiť na žiadne preventívne vlastne on nechodí k žiadnemu doktorovi ani obvodnému ani nikomu a dosť mi vadí že ja musím chodiť na gynekológiu ale on k urologovi nie. Cítim sa strašne utlačená ako žena, pretože za to že som žena musím chodiť po doktoroch podľa neho ale za to že on je chlap on si mysli že nikto nechodí k urológovia že žiadny normálny chlap tam nejde. Som z toho zúfalá príde mi to strašne nefér, ako to máte vy?

Strana
z2
alickapusinka
16. júl 2024

TY nemusíš chodiť nikám nikto TI nekáže nie si utláčaná. Ja tiež preventívna prehliadka ma byť kvôli sebe a nie že si utláčaná. TY chceš vedieť tebe záleží na tvojom zdraví. Nikto TI tam nekáže chodiť. Alebo ťa ten tvoj posiela pravidelne a sám nechodí v tom prípade by som mu povedala pár teplých slov. To je tvoj problém že tam chceš ísť nie tvojho partnera. Každý sme si zodpovedný sami za svoje zdravie. Tak nechápem o čom píšeš že si utláčaná prečo by si bola s akého dôvodu. Každého vec či chodí či nie.

xsuzannex
16. júl 2024

Prosim ta a ty chodis na preventivky kvoli sebe alebo kvoli chlapovi? Kazdy dospely clovek je snad sam zodpovedny za svoje zdravie. Nerozumiem celkom tvojim myslienkovym pochodom.

qrstxyz
16. júl 2024

Na preventívky chodiť nemusíš. Máš len taku možnosť, navyše vyšetrenie máš hradené poisťovňou. Keď nepôjdeš, nič sa nestane. Neviem, prečo tu seba vykresľuješ ako chuderu, ktorej pomaly držia pištoľ pri hlave, aby ju donútili ísť na gyndu 😅

petronelag
16. júl 2024

Záleží aj od veku, ak už má po štyridsiatke, tak je lepšie chodiť na prev.prehliadku k obvodnému a k urologovi, ak sa začínajú nejaké potiaže, lebo u mužov sa teraz dosť často vyskytujú problémy s prostatou a tie je dobre zachytiť čím skôr.

simsalabim
16. júl 2024

Urologa odporucaju od 50. Moj manzel bol asi 2 roky po tom, na naliehanie suseda, ktoremu takto zistili rakovinu v pociatocnom stadiu. Sused presviedcal takto vsetkych v okoli. Uz su to asi 3 roky, odvtedy nebol.

andaluzia12
16. júl 2024

zle rozmýšľaš.... ked mu raz zistia rakovinu po terminálnom štádiu, tak bude nariekať že mal ísť skôr, ved žiadny normálny chlap tam predsa nechodí......

cimage
16. júl 2024

Tak snad tam chodis kvoli sebe a nikto ta neutlaca 🤦🏽‍♀️. Ty tam tiez nemusis ist, ale chces. Niekto neide ani k zubarovi 10rokov, tak sa nemoze potom stazovat, ze ma zuby v prdeli. On sa tiez nemoze stazovat, ked nastanu komplikacie. Je pravda, ze sa viac rozprava o tom, ze treba chodit na gyn preventivky ako, ze sa ma ist na urologicke. Ale je to kazdeho volba a nikoho tam nasilu nedotiahnu, takze utlacana nie si.

taktotedanie
16. júl 2024

Utlacana ze musim chodit? To co je za bludny nazor ved ked nechces nechod ani ty a sedte si doma dvaja ako dve buchty
Robis to pre seba hlavne!!! To, ze tvoj muz je lahostajny blbec k vlastnemu zdraviu je jeho vec, nech si potom aspon spori na pohreb aby si sa s tym potom netrapila ty …

majlo1234
16. júl 2024

Kazdy chodi na oreventivky pre svoje dobro, moj muz chodi pravidelne. Aj k urologovi.

autor
16. júl 2024

@nikiki29 potom nechápe prečo nechcem s ním spať 💁‍♀️ mne na začiatku vzťahu pred niekoľkými rokmi povedal, že mám sa dať skontrolovať aby on dačo nedostal, ale on nejde hah preto som taká vytočená lebo dnes sme sa dostali k tej téme

1ryba
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
16. júl 2024

neviem, preco ti to pride nefer? ty chodis k lekarovi nie kvoli ferovosti, ale aby si TY bola zdrava. On nechodi, lebo ignoruje, ze moze byt chory (alebo ako vela muzov, sa boji, ze mu nieco najdu). A je to proste jeho rozhodnutie. Absolutne by som to neriesila, maximalne by som mu raz dohovorila, ze ide o jeho zdravie, nie jeho "chut" niekam ist. A ked na urcite veci pride neskoro.. bude neskoro.

A neviem, podla mna urolog ak nie je nejaky problem, nekontroluje pohlavne alebo nejake choroby... ci sa mylim?
Drza veta o tom, aby on nieco nedostal, by bola odmenena riadnou hubovou polievkou a komentarom, ze len aby som ja od neho nieco nedostala a pre istotu nebude sex ziadny :D

cimage
16. júl 2024

Aby nieco nedostal? Dostal by kopanec medzi nohy a hned by aj k urologovi isiel, blbecek.

lalilla
16. júl 2024

Si divna prepac, na preventivku ist nemusis, hadam tam ides kvoli sebe..nikdy ma toto nepapadlo ze som utlacana kvoli preventivnej prehliadke 😀
A ani moj chlap nikam nechodi, teda k zubarovi, ale cim je starsi tlacim nanho aspon za obvodnu, nech tam aspon ide. V okoli nepoznam chlapa co chodi pravidelne.

autor
16. júl 2024

@lalilla Ale necítim sa utláčaná z toho dôvodu že by som tam mala chodiť že tam nechcem chodiť, to vôbec tak nie je. Mne príde prosté nefér že on odomňa požaduje niečo čo on sám neurobí a to mi príde nefér. Takže keď mi tu nejaká žena napíše že si myslím že je nefér ísť na gyndu tak toto som vôbec nemyslela ja sa dám vyšetriť a keď mi niečo je tak hneď utekám. Ale som vytočená z toho že káže nieco čo on sám neurobí a to je nefér

earlgrey
16. júl 2024

Takže v podstate to neverí 🤣 on sa bojí, že niečo od teba chytí...zaujímavé...raz by mi toto môj partner povedal, tak už môj partner nie je...

sisska96
16. júl 2024

Tak nechoď ani ty 😅

1ryba
Odpoveď bola odstránená
margotka17
16. júl 2024

Hmmm, srandujes však? Veď ťa nikto nikam nenúti chodiť ani jeho. Každý si ma svoje telo vážiť a starať sa o neho.

milanm12
17. júl 2024

Amen

libusak
17. júl 2024

Moj priatel ked bol v novembri na preventivke u obvodnej, tak sa jej pytal, ci mu uz netreba aj urologa (ma 44 rokov).
V nasom okoli chlapi chodia, kam treba

hara_vara
17. júl 2024

chlapci sú takí

leidin
28. sep 2024

Su veci ktore zdielate, takze by mal riesit to, co sa tyka aj jeho, tomu rozumiem. Prave to je ta oblast podla mna urcite. Ked ti bude nosit nakazu a ty prechodis desiatky rokov u svojho doktora aky to ma vyznam. Musis mu to povedat ako fakty.

marcel19
22. okt 2024

Chodíš k lekárovi kvôli sebe a nie kvôli niekomu inému. Ja som chlap ale k urológovi chodím od 25. Je to úplne normálna vec.

Strana
z2