icon

Môže choroba spôsobiť meškanie krvácania?

29. mar 2024

Mala som pred par dnami nadchu(bolest mandlí, upchaty nos a kychanie). Užívam hak leverette. Moze sa stat, ze by mi to krvacanie mohlo meskat kvoli chorobe?Kedze je to umele krvacanie. Neuzivam Hak dlho, takze neviem ✌🏻 Ďakujem.

dadka1997
29. mar 2024

Umele krvácanie..😆😆😆🫣 to som este nepočula.. ak berieš hormóny, bude problém inde nie s choroby.. ako dlho uzivas hak ?

autor
29. mar 2024

@dadka1997 Ano, je to “umele krvacanie” 😊nie je to klasicka menstruacia. Neviem ci ste spravne pochopili polozenu otázku a hak uzivam menej ako rok 🙂 nebola som pocas uzivania ešte chora, tak preto sa pýtam, či ich mozem/nemusim dostať rovnaký deň každý mesiac. 😊

dadka1997
29. mar 2024

Čo viem žiadna umela menstruacia neexistuje.. a ked uz sme pri tom a je to umelé, nemá na to dosah choroba

medda_beda
30. mar 2024

@dadka1997 Pri HAK nedochádza ku klasickej menštruácií, preto to tak nazvala.Je to krvácanie zo spádu hormónov, zvyčajne slabšie alebo žiadne.

medda_beda
30. mar 2024

Autorka, ako si zistila, že ti mešká?

autor
30. mar 2024

@medda_beda Počas dnešneho dna by som mala dostat, len ma zaujima, či sa moze stat, že by krvacanie neprišlo kvoli miernej nadche. Kedze klasická menstruacia pri chorobe moze meškat.

medda_beda
30. mar 2024

Keď máš pauzu 7 dní tak môže dôjsť aj posledný deň.Tabletky sa nevynechajú, pokračuješ ďalej.
Áno môže sa to stať.Ak by neprišlo krvácanie na ďalší mesiac tak by bolo dobré zájsť za gynekológom či nemáš cystu, či je to ozaj z HAK.
Počas užívania ti telo môžd MS aj pozastaviť.Je to bežný jav.