icon

Môže sa vykonávať hysterektómia aj preventívne?

21. jan 2023

Robí sa hysterektómia iba v nevyhnutných prípadoch ako napr. rakovina krčka maternice alebo ju môžu vykonávať aj preventívne? Ja nechcem maternicu vôbec....chcem, aby mi ju vybrali. 😫

Strana
z2
loginexistuje
21. jan 2023

preventivne myslim ako preto aby si sa nemnozila ? to nie je zakrok hradeny z verejneho zdravotnictva 😉

autor
21. jan 2023

@loginexistuje Predstav si, že nie kvôli nemnoženiu sa 🙂 Mám strach, že dostanem rakovinu. Preto.

loginexistuje
21. jan 2023

a mas aj realny dovod sa obavat ? aky ?

joesvk
21. jan 2023

Chceš po jednom zákroku zostanúť o desaťročie?
Chceš začať čím skôr so všetkými tými zmenami počnúc osteoporózou cez všetky ostatné oblasti starnutia žien?
Tak potom by bolo dobré aj prsníky zobrať, aby neprišla rakovina.

kacernakokse
21. jan 2023

A je ti jasné, že rakovinu môžeš dostať aj v iných častiach tela?

autor
21. jan 2023

@joesvk Veď vaječníky by som si nechala. Nechcem si dať zobrať všetko. Iba maternicu. Nechcem ju. Fuj😪

autor
21. jan 2023

@loginexistuje Nie. Ale čo keď?

autor
21. jan 2023
loginexistuje
21. jan 2023

sak ic ale potom si pripad pre psychiatra a nie pre gynekolog a chirurgov

raja95
Odpoveď bola odstránená
alzbeta1301
21. jan 2023

Pane boze toto nemôžeš mysliet vazne že si ju chceš dat vybrat a ešte povies že je to FUJ? 😀 prva skusenost s operáciou si mala aku pri tom vyberaní mozgu ktorú si predpokladam podstúpila🤭

autor
21. jan 2023

@loginexistuje Myslíš, že by som to mala riešiť so psychológom? Je to až tak zlé?

kacernakokse
21. jan 2023

Zajdi miesto gynekologie a onkologie na psychiatriu, nemyslím to v zlom. Naozaj potrebuješ liečbu lebo inak budeš celý život žít v strachu z toho že umries. Antidepresiva ti pomôžu viac ako hysterektomia

autor
21. jan 2023

@alzbeta1301 prosím ťa. Zdrž sa týchto komentárov. Naozaj mi nie je z toho dobre. 😥

alzbeta1301
21. jan 2023

Ta maternica tam na niečo je. Akonáhle ti tam raz začnú rýpať bude to tak chybat jednoducho to má v tele miesto a funkciu.

autor
21. jan 2023

@kacernakokse Myslíš, že je to naozaj tak zlé? Pomôže mi to?

viestta
21. jan 2023

@joesvk vybratie maternice nespusta klimakterium, pretoze pri nom sa, az na oddovodnene pripady, vajecniky nechavaju

loginexistuje
21. jan 2023

jasne to je na na stevu psychiatra bez debaty

alzbeta1301
21. jan 2023

Neznasam takýchto ludi 🙂 vies koľko je žien čo by dali za zdravú maternicu? A ty so zdravou maternicou si ju chceš dat vybrat? Ale dobre robíš takyto ľudia by sa určite nemali množiť.

Potom sa baby v 16 napchavaju xanaxom neviete čo od radosti.

lavinis
21. jan 2023

a máš genetickú záťaž? treba si dohodnúť genetickú konzultáciu. Určite ti zdravotné poistenie nepreplatí vybratie maternice ak na to nie je indikácia. Ale môj dr mi vravel, že vo Viedni to robia a bude ťa to stáť len 8-10 tis ;)

autor
21. jan 2023

@alzbeta1301 Haló. Si normálna? Ja neriešim ostatné ženy, ja riešim seba. Nemusíš mať takéto komentáre, robí ti to dobre? Ja som sa normálne opýtala.

iwesska
21. jan 2023

A ine casti tela si nechces dat odstranit? 🤨 Rakovina moze byt v prsnikoch,zaludku,v crevach,plucach,v hlave...preco si sa rozhodla dat von akurat maternicu?

autor
21. jan 2023

@lavinis Fúha naozaj? Tak to je riadna pálka..

autor
21. jan 2023

@iwesska úprimne? Netuším..asi je to len iracionálny strach a naozaj by som sa mala porozprávať so psychológom.. :/

joesvk
21. jan 2023

@viestta Mám ako zdravotník inú skúsenosť s mnohými pacientkami.

stellarstar
21. jan 2023

Zlatko počuj to priam sa môžeš nechať uspať lebo rakovinu môžeš všade dostať. Si predstav mama môjho partnera mala rakovinu pľúc a pečene s metastázami v chrbtici a mozgu takže keď si aj necháš vybrať maternicu môžeš mať rakovinu krčka, môžeš mať rakovinu hrubého či tenkého čreva, vajcovodov atď atď. Keď sa az tak bojíš ďakujem si genetické vyšetrenie a termín u psychológa

alzbeta1301
21. jan 2023

A o to ide sa sa pytas nenormálne. Ako pisu iné baby to si môžeš dat vyoperovať vsetko rovno rakovinu môžeš dostat vsade. A nie len rakovinu maternice. Proste toto nemôže jedna dospela zena vypustiť z ust takúto vec. Tebe to príde normálne? To je naozaj zrelé na psychiatra

alzbeta1301
21. jan 2023

Keby si lezala ako ja dva týždne dozadu na okno oddelení kde pani vedľa mna vyberali komplet maternicu a videla ju chudatko ako plakala od bolesti. Tak by si si to dva krat rozmyslela takéto veci vibec vypustiť.

luccija
21. jan 2023

Nie, nikto Ti nespraví preventívne.Co Ta to vôbec aj napadlo?úzkostnu poruchu si liec u psychiatra.

lavinis
21. jan 2023

Áno, pred týždňom sme sa o tom bavili.
Ale to bola kompletka ako Agelina Jolie.

Strana
z2