icon

Môže začínajúca menštruácia ovplyvniť výsledky steru?

5. dec 2025

Dievčatá, dnes som bola na preventívku u gynekológa a keď mi robil ster, tak som si všimla, že ťa palička je trochu od krvi. Doktor to ale nekomentoval. A keď som prišla domov, tak sa mi spustil menzes. Môže to nejako skreslit výsledky cytologie?

anonym_19adc1
5. dec 2025

@anonym_autor podľa mna radšej zavolaj v pondelok a informuj. Ten ster by sa mal robiť v prvej polovici cyklu ideálne pred ovuláciou ešte.

zabka79
5. dec 2025

@anonym_autor podla mna je to krv zo steru aj ja krvacam tak 24h po

autor
5. dec 2025
@zabka79

@anonym_autor podla mna je to krv zo steru aj ja krvacam tak 24h po

@zabka79 ale mne sa spustil menzes, v nedeľu som mala dostať, ale teraz posledné mesiace sa mi o dva-tri dni skracuje cyklus

autor
5. dec 2025
@anonym_19adc1

@anonym_autor podľa mna radšej zavolaj v pondelok a informuj. Ten ster by sa mal robiť v prvej polovici cyklu ideálne pred ovuláciou ešte.

@anonym_19adc1 to mi nikdy doktor nepovedal

anonym_19adc1
5. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_19adc1 to mi nikdy doktor nepovedal

@anonym_autor no mne vždy hovorili že ideálne ísť 2-3 dni po skončení menštruácie. Takze ešte pred ovuláciou.

autor
5. dec 2025
@anonym_19adc1

@anonym_autor no mne vždy hovorili že ideálne ísť 2-3 dni po skončení menštruácie. Takze ešte pred ovuláciou.

@anonym_19adc1 u nás sa objednáva cca 3 mesiace dopredu, takmer nemožné to takto naplanovat

anonym_19adc1
5. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_19adc1 u nás sa objednáva cca 3 mesiace dopredu, takmer nemožné to takto naplanovat

@anonym_autor chápem úplne mna takto asi 2x otočili že som prišla neskoro.
Ja som to aj niekde čítala že môžu byť skreslene výsledky. Ale čo je na tom pravdy..

anonym_19adc1
5. dec 2025
alenamihal
5. dec 2025

Ja chodim na stery 5.den po menstruacii a to uz roky rokuce..nie pred menzesom...

123miaa123
5. dec 2025

@anonym_autor ak to bola rozšírená LBC cytologia tak to bude v pohode, pri lbc sa vzorka od krvi a nečistôt ešte vyčistí a potom sa analyzuje.

autor
5. dec 2025
@123miaa123

@anonym_autor ak to bola rozšírená LBC cytologia tak to bude v pohode, pri lbc sa vzorka od krvi a nečistôt ešte vyčistí a potom sa analyzuje.

@123miaa123 áno, bola to táto