Muži - ste neplodní?
Mam 36 rokov. Neplodny, pri diagnostikovani 2 mil. spermii. Niekolko-x neuspesnych ICSI. Lekarom som prestal verit, nedôverujem ich praci. Zobral som to do vlastnych ruk. Spontanne sme otehotneli. Zmenil som svoju zivotospravu a vybudoval silnu armadu na dobytie pevnosti. Sam, bez pomoci lekarov. Rad sa o svoj "recept" podelim s parmi s rovnakym hendikepom.
@vejula naozaj je to individuálne, mám kámošky, ktoré vyzerali ako z koncentráku a bezproblémov otehotneli, aj také 100kg a detto.
ja skôr verím, že s tými problémami so spermiami môže mať strava súvis, ale to taký, že dnes sú tak prechemizované, že sa to niekde musí prejaviť...
obsah vitamínov v ovocí a zelenine klesol na 20%! darmo to vyzerá krásne, je to len pekný obal... preto je dnes ťažké správne sa stravovať a tým myslím jesť kvalitné potraviny, nájsť kvalitný zdroj, nielen nálepku "bio" je úžasný problém... a nikto s tým nič nerobí... 😒
@kali23 hej je to individualne. Mne sa vždy každa nerovnovaha v tele odrazila na mojej menštruacii. Ale ako s otehotnenim som nemala problemy, ale to bolo už v čase, ked som nemala stres, mala som po štatniciach.... Ale mrchu som mala vždy rozhadzanu. Dokonca teraz ako som dojčila tak som menstruaciu nemala 19 mesiacov. Inym ženam pride napriek tomu že dojčia po 3 mesiacoch...
Ahoj prosím, chcem sa spýtať či sa tu nenájde nejaká žena ktorá otehotnela pri niššom počte mužových spermii,my máme 3miliony preto ma to zaujíma či by bola nejaká šanca že počnem prirodzene, dakujem 🙂
@podarisato no tak toto ma zaujalo. Kamoska mi totiz odporuca tzv. detox, ktory ma trvat mesiac a je to skoro identicke s tym co pises ty. Ze to ma velmi vysoku uspesnost, vravi tiez z vlastnej skusenosti a skusenosti dalsich zien a muzov. Ja s manzelom sme sa vsak este nevedeli k tomu odhodlat, stoji to vela sebazaprenia, pretoze tie jedla treba pripravovat kazdy den. Uz len nastruhat si kazde rano mrkvu je dost zdlhave. Ale urcite na tom nieco bude. Nie je to baby o hladovani, ako tu pisete, mozte jest kolko chcete, do popuku a cim viac tym lepsie, ide len o to co jete. Ved co myslite, preco maju nasi muzi problemy so spermiami? Je to zivotnym prostredim, ktore sa stale zhorsuje a tym co do seba pchame a niekto je voci tomu viac, iny menej odolny. Faktom ale je, ze neplodnost u muzov z roka na rok narasta. A myslim, ze je zdravsie a rozumnejsie jest ovocie a zeleninu, kde su vsetky potrebne vitaminy v prirodzenej forme ako do seba pchat hrbu tabletiek. Takze ja idem ten detox skusit s muzom, ale az po lete, ved je grilovacia sezona 😀 potom vam dam vediet, ci sme nieco zamiesili 😀
🙂 tiez si myslim, ze dnesny sposob stravovania je katastrofalny...vsade sama biela muka, ktora okrem toho, ze sposobuje obezitu nema ziadnu kvalitnu vyzivovu hodnotu, kopec bieleho cukru, ktory takisto ma viac negativnych ako pozitivnych ucinkov, rychla strava s velkou prilohou aby bolo brucho plne, umele potraviny a prilis malo vitaminov...
moj muz je tiez sportovec, ale poriadny kus masa s dusenou zeleninou je jeho najoblubenejsia kombinacia jedla a vobec sa nemusite bat, ze by ste bez muky hladovali... kupujte kvalitnu, celozrnnu muku, alebo spaldu, pohanku, upecte si vlastne pecivo, sladkosti vyberajte z rozumom, jedzte vela cerstvej zeleniny a ovocia, najdite si niekoho, kto predava z vlastnej urody....aj tie cestoviny sa daju kupit celozrnne...
a vit C je ozaj velmi dolezity, ale o tom je tu ina tema, to co vytlacite z tych citronov pochybujem, ze pokryje skutocnu dennu potrebu...ale tak lepsie ako nic... 😉
den zacnite precistenim trubiek, vypite nalacno liter vlaznej vody, zarucene dostanete von z tela vsetky vcerajsie skodliviny, ktore vase telo pocas noci spracovalo a potrebuje sa ich akosi zbavit....
ja som mala po tretom porode dost vazne hormonalne problemy a upravou zivotospravy sa mi podarilo stav natolko upravit, ze nepotrebujem ziadne chemicke lieky... nie som uplne tip top ok...ale moj zdrav. problem uz nijako nenarusa kvalitu mojho zivota....a ja sa strasne tesim, ze to ide aj bez liekov...
viva 13: pozri odklik, mozno pomoze..
https://www.modrykonik.sk/bazar/ine-pre-mamicky...
Zienky prosim vas co pomoze na zdeformovane hlavicky na spermiach manzel uziva kotvicnik zinok vit E nie vsetky spermie su zdeformovane bohuzial tie co putuju ku mne :(

@vejula
ach jaj..internatova strava - studijni prezivani... 😒
ja byla na 100gr vlasskeho salatu a 1-2 rohliky , aby mi zbylo na jizdenku..ale to je mimo tema 😉 🙂 a uplne jine "zakulisi"