Kedy sú neplodné dni?

7. júl 2022

Ahojte dievčatá mám na vás otázku s priateľom si dávame pozor už 4 roky ani raz sa nestalo že by sa do mňa urobil vždy to vytiahne len až na včera sa to stalo chcem sa spýtať kedy sú neplodne dni menštruáciu som už mala aj ovuláciu teraz mi chýba 10dni do menštruácie myslíte si že môžem otehotnieť ? Ja sa len pýtam viem že vy to nemôžete vedieť na 100% len čo si myslíte potrebujem vedieť kedy sú neplodne dni a že keď má žena neplodne dni či sa dá otehotnieť ? Dočítala som sa že neplodne dni má žena keď jej chýbajú v menštruácii niekoľko dní prosim blbé komentáre si nechájte pre seba 🙂

cyberk
7. júl 2022

Vzdy je sanca otehotniet… 🙈

januska12323
7. júl 2022

Závisí od toho kedy máš ovulaciu, to býva okolo polovice cyklu- 14. deň ak máš 28 dňový. Par dní pred a počas je najväčšia šanca. Tak si to vyrataj podľa seba.

andreatytler
7. júl 2022

Skor sa opytaj kedy su plodne dni... na to je jednoduchsia odpoved.
Pocas ovulacie sa vajicko uvolni z vajecnikov a ak sa nespoji so spermiou, odumiera tusim po 24 hodinach. Teda plodny je teoreticky len tento jeden den. Ale spermie preziju v tele zeny aj 5 dni a teda ak mas sex napriklad 5 dni pred ovulaciou, je sanca ze sa vajicko po ovulacii spoji s cakajucou spermiou, ktora prisla do vajickovodu pred 5 dnami. Teda plodne dni su 5 dni pred ovulaciou a 1 den po ovulacii. Vtedy by si nemala mat sex ak nechces otehotniet.
Ale kedze je pre zenu velmi tazke urcit presne moment ovulacie... je dobre k tomu pridat par dni hore dole.

nevenka
7. júl 2022

@andreatytler moje terajsie tehotenstvo je zo sexu 5 dni pred ovulaciou.
Inak, neplodne dni su po potvrdenej ovulacii az do menstruacie. Po domacky bazalnou teplotou, u lekara sonom.

iwesska
7. júl 2022

Tak kazda zena musi vediet,kedy ma plodne dni,je blbe,ze to nevies. Na ziadne appky typu plodne obdobie na 14DC by som sa nespoliehala. Ja som si tiez myslela ze najplodnejsi den podla vsetkych priznakov mam 14DC az kym som 18DC nesla ku gyndosovi a nevidela folikul pred prasknutim. Toto sa opakovalo aj dalsiu prehliadku. Takze keby som mala sex 10 dni pred MS sex ja,tak 99% otehotniem. Tolko k tvojej otazke,ci to je mozne.

autor
7. júl 2022

@januska12323 vždy som mala pravidelný 28cyklus ale už skoro pol roka mám 31 32 cyklus každý mesiac sa mi mení

cecilia29
7. júl 2022

Ak si si istá že si ovuláciu mala tak máš dní neplodné až do MS. Plodná si len pár dní pred ovuláciou - Max cca 2-3 dní (určite sú výnimky )a max 1 deň po. Potom už vajíčko odumrie. Len si musíš sledovať ovuláciu, lebo kalendár je zbytocny. Pri 30 DC som mala raz 17 deň raz 14...

ivangeline
7. júl 2022

Tazko povedat. Mohol to byt uz neplodny den ale nemusel. Ja mam teraz za sebou 2 kratsie cykly a od ovu do ms bolo len 8 dni...

andreatytler
7. júl 2022

A ako vies s takou istotou ze si uz ovulaciu mala? Ak vies presne ktory den si mala tu ovulaciu napis a tiez ktory den presne bol ten sex? Podla toho ti vies urcit sance na tehotenstvo. Ono sanca je tam vzdy.

sara07
7. júl 2022

vzorec plodne a neplodne dni funguje pri absolutne pravidelnej 28 dnovej menštruacie
ako máš nemáš ovulaciu to ma každá inak, môžeš otehotniet aj v prvy den menštruacie kludne
to len určita skupina pretlača kaleráb plode neplodne len aby nebola anikoncepcia

sara07
7. júl 2022

@nevenka nie suuuuuuuuuuuuuu , kolko báb otehotnie tesne pred alebo v den menzesu

danielinaa
7. júl 2022

Neviem ci si sleduješ aj hlien ale v prípade ze uz mas niekoľko dní kremovity, cez plodné dni je ťaháky, vlhký, v deň ovu hustne. Čiže keď je už viac dni krémový, alebo lepkavy, uz si neplodna až kým nepríde mrcha. To ze máš 10 dni do mrchy nič neznamená, lebo lutealna fáza je vždy rovnaká, knihy píšu 14 dni ale ja mam 12 dnovu, sú však aj ženy co majú 10 dnovu, hoci taka je krátka. Lutealna fáza sa den po ovu, tretí deň lutealnej fázy si 100 percent neplodna. Lenze základ je 100 percent presne určiť ovu, nie na základe kalendára.

danielinaa
7. júl 2022

Moja kolegyňa 7 rokov nemohli počať, až keď sa milovali cez krámy (na odporúčanie gynekologa) pocali dieta

cecilia29
8. júl 2022

@sara07 ako tá sledujem v niektorých diskusiách tak žasnem , oháňaš sa vedeckostou ale píšeš blbosti. Vzorec plodných a neplodnych dní môže fungovať pri akomkoľvek dlhom cykle. Ale samozrejme nefunguje podľa aplikácie alebo MS kalendára. Žena čo má cyklus 40 dní môže mať ovulku pekne na 20 deň a žena s 28 DC môže mať ovulku cez MS. Čiže je úplne bezpredmetné aký dňový má cyklus, dôležité je ako pozná svoje telo, ako si vie odsledovať ovuláciu.

sara07
8. júl 2022

@cecilia29 ale ona to rieši teoreticky , matematicky nie tak ako ty píšeš
ak si meria teplotu a značí si ju samozrejme že to cca vie
a to je ten rozdiel , autorka nepíše meriam si teplotu a vychadza mi autorka píše v číslach bez podkladov
aby sme sa rozumeli ja žasnem nad vami a neutočim do vás
včera správa pre vás za normálnych okolnosti neriešim ale ste tu ako supy také
Do Charty základných práv Európskej únie by malo byť zahrnuté právo na interupciu. Návrh predložili zástupcovia štyroch frakcií vrátane socialistov a liberálov, Európsky parlament ho prijal pomerom 324 hlasov k 155.

cecilia29
8. júl 2022

@sara07 vidíš. Amerika je stále pred nami. Tam to už "právo " nie je.
Ty si napísala : vzorec plodne a neplodne dni funguje pri absolutne pravidelnej 28 dnovej menštruacie....a ďalej : to len určita skupina pretlača kaleráb plode neplodne len aby nebola anikoncepcia . Čiže si to napísala dosť jasne.